Šta je novo?

6800GS Overclocking

DjoleNS je napisao(la):
@paradigma, pri defaultnom kloku ne gura ga neshto spec, kolko se secam tu negde oko 5100 do 5300 najvishe... Al zato kad se kLJokne, ide gore 1000 poena minimum...

Alo, mark 06!

@DjoleNS

pa majstore, zabo si losiji primerak ***. 🙁 sta sad, nije ni 500mhz lose. 9 od 10 rade na 520, a ti si nabo taj deseti...al ne brini, tih ~15-tak mhz ti i nije neka tolika razlika da bi sad bio ekstra nezadovoljan, mogo je da nece preko 480...ima i takvih

Ajme 3000 za prelaz na crveno!!! Pa mogao si zalman vnf700cu da uzmes za te pare :S:

Inace sledeci put idi kolima da nedodjes opet u iskusenje da te uhvate; onda bi to bilo skoro kao da si mogao dati tvoju i kupiti 7800GT 😀 Inace pozdrav yotavgu i od mene; i ja sam ga pre neki dan upoznao i stvarno je covek voljan da pomogne.

I da djole gledajuci kod paradigme na sajt skontao sam da je ipak 256 mb u pitanju!!!

Paradigma je napisao(la):

Oops! :S:
Sorry... Ne gledam...
Pa ne znam josh kolko pravim, nemam shesticu. Valjda cu da nabavim uskoro pa javljam.. 🙂

mali off t.
@Proday, sledecu put necu ni da izlazim iz stana, ima da se zavuchem u sajber svet i niko nece da me vidi... :type: :d
Ma uzas bre, ajd dobro i to je stvarno kao prekrshaj neki, pa mogu i da priznam kriv sam, al za pushenje na ulici (koje su isto pocheli da kaznjavaju) to mi nikad nece uci u glavu... Pa ulica ipak nije javna USTANOVA.. Razumem zabranu na javnim mestima i objektima i to, ali koga ja ugrozavam na ulici, kvarim ozon? Strashno...

@gx-x, ma nije frka da, ma ne sekiram se ja tolko, nije ni sve u megahertzima, neka karta na 530 radi sa manje uchinka od neke na 500, evo npr moja na 510 izgurava oko 6400 markova kao i falconova na 530.
E to shto sad ne smem da pomislim kolko li bi moja josh nagurala da radi na 530 to je druga stvar..... 🙂

Poslednja izmena:
DjoleNS je napisao(la):
Ne znam sad dal da placam to, il da otaljavam pa nek mi shalju prijave.... Rok je kao osam dana da se "uplati"! Mamu im...
Ma ja bi to odlezao tih 3000 i kupio Zalmana kad izadjem i osecao bi se lepo :d Krecem za Srebrno jezero ali bas cu da se poigram sa iminzima veceras kad dodjem... Inace, i dalje mislim da su oni timinzi a ako nisu onda ce da radi na njima na silu!!! :eyebrows:
DjoleNS je napisao(la):
@falcon, sacem ja brzo da ti vratim onaj elan sh'o si ga izgubio kad te zbacim s prvog mesta na toplisti...
Moze Falcon jooos 😛 A moraces malo vise da se potrudis, je jos nisam postovao svoje rezultate 😉
Paradigma je napisao(la):
Nemam ga jos uvek. Reci cu drugaru da ga skine, stalno zaboravim... :S
Sve nekako gledam da uradim sve testove pa da ti posaljem sve zajedno...

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ma ja bi to odlezao tih 3000 i kupio Zalmana kad izadjem i osecao bi se lepo :d Krecem za Srebrno jezero ali bas cu da se poigram sa iminzima veceras kad dodjem... Inace, i dalje mislim da su oni timinzi a ako nisu onda ce da radi na njima na silu!!! :eyebrows:
Ma bre, nece na silu evo ja se polomih od isprobavanja.. 🙂
Al ne kontam jednu nebulozu, pazi ovo, npr jedan tajming radi na 5 a na 4 nece al zato na 1 hoce!? U chemu je fazon, pojma nemam.

Moze Falcon jooos 😛 A moraces malo vise da se potrudis, je jos nisam postovao svoje rezultate 😉
Pa naravno kad mi mali oc, dobicu komplex malog oc-a... 😉
Shta ti mislish o tih oskudnih 5mhz koje sam dobio menjanjem paste? Jel imaju tu neke cake koju pastu najbolje stavljati i koju kolichinu i kako i sve to? Kontam da mi je chovek super stavio al ono ne znam mozda ima josh fora nekih..

djole donesi ti to do mene da mi to lepo nasviramo na dobrom napajanju i na 270mhz T1 memoriji i na 2.6ghz

edit imam ja i water block mozemo mu nabiti pa da vidimo da li je do hladjenja, samo posto je za cpu a ne za GPU moraces ga drzati na karti dok benchujemo 😛

Poslednja izmena:
Hehehe a imam ja kirbi usisivach, kontam kad bi ga prislonio usiso bi mu sve artifakte! 😛

Shalim se, moze moze.. Ajd javi kad budesh hteo.. 🙂

izvinjavam se na OT ali mozda znate kako da pomognete.
imam 6800gs i kad sam hteo da je proverim u 3dmarku05 svaki put bi me izbacilo posle prvog testa (prijavljuje error). Mislio sam da je zbog Zone Alarma jer sam negde cuo da zna da baguje 3dmark ali opet je bilo isto i kad sam njega deinstalirao. Sta bi moglo da bude???

pa otprilike sve

-windows
-drajveri za windows
- memorija
- procesor
- napjanje
- gremlini....

Moli se bogu samo da nisu gremlini, ako su oni onda ti nema pomoci... 😛
Najbitnije ti je da lepo prochistish sistem, tj. za pochetak iskljuchi sve programe iz backgrounda, uninstaliraj drajver pa instaliraj svezi, spusti klok grafichke na default-ni, spusti i klok kompa (procesora i ram-a) na default-ni i to ti je to.
A onda kad budesh krenuo da klokujesh idi jedno po jedno. 🙂

Eve i mog rezultata konachno... :d
Ajmo, ajde, svi u napad! 😉

Prilozi

• scr3.webp
    scr3.webp
    186.4 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Probao sam 12-14-8-4-4-4-4 i haos od slike na 1200... Bio si upravu za mem timings! Eto priznajem, trebalo je ono procitati tj, dovoljno je pofledati zadnju sliku i nista vise. Mozda cu da probam kasnije da nadjem optimum ali izgleda da pocinjem da patim od Falconove boljke...
Dobar ti je skor... Koji su driveri? Izgleda da ce Paradigma da ima posla ovih dana oko update-a liste za 6800! Zakuvava se polako i to me raduje jako :smoke: Sto cupavije to ce mi draze biti 😛
@Kosmodisk I mene nesto zeza 2005, puca iz cista mira... Meni treba svez Win a i to me mrzi... Sve me mrzi! :wall: Olenjio sam se na bolovanju opasno

Heheh, chupavo chupavo.. :d
I ja to volim.. Nego samo ti klokni najvishe shto moze tu memoriju i onda zatezi, ma pola sat - sat posla najvishe, i dok se istestira, malo cimanja i to je to... Otkricu vam tajnu, drajveri 83.90 su izgleda najbolji za 3dmark05 i po josh neki..
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=65196

Ma verujem vam bre da vas mrzi, i mene bi mrzelo garant da sam na vashem mestu al ja tek pocheo pa se lozim kao... :cigar:
Pazi kolko me ne mrzi, kad mi pada na pamet da ushtekam staru 6600gt extreme dok je josh nisam prodao i da i sa njom napravim neki fin skoric... 🙂

Ajde instaliraj lepo svezi win, shta je to za tili chas cesh, pa da te ne zeza vishe i onda da se flekamo. Malo takmichakrsog duha nam nishta nece faliti a i ima da nam budu jache kartice i milina.. 🙂

@Jerry, losh nam je naziv za ovaj thread, nemaju svi leadteka pa mozda mnogi zaobidju... Evo predloga: "PIMP MY CARD - 6800GS" :smoke:

Sutra cu kod gx-a malo da isprobavamo pa ko zna, mozda i probijemo ovaj plafon.. Ma nije mi dosta 510, reko sam, 530 bar........ 😉

Poslednja izmena:
@DjoleNS I tih 5MHz cine razliku mada sam se nadao malo vecoj razlici ipak... Izgleda da si bas ubo neki cudan primerak! Ali nije 3D Mark sad toliko bas bitan pa da se skenjas skroz. BTW, sad saljem Paradigmi moje skorove. Videcete kad ih postavi. Do tada nista. Bez zatezanja timinga kao ti (to mi je ostalo kao opcija za popravljanje). "I did it my way" :smoke: Strogo BROOTE FORCE!!! :smash: :crash: :wall: :whip: Samo MHz i jos MHz :-devil-:

Ma gde bre da se skenjam, pa zadovoljan sam ja, al volim da "tezim u visinu"... 🙂
Kuku bash me zanima kolki ti je skor... Moram i ja da vidim onda na koji nachin da probijem tih 510...
Nego znash shta, kad smo stavljali pastu, menjali smo sve.. Na memorijama su stajali neki beli teflonchici (ako je to uopshte teflon, kaze chovek da jeste valjda, ja pojma nemam), njih smo skinuli i premazali pastu.. E sad, shta je najbolje staviti preko memorije? Mozda mi se ona greje..
I koja je pasta najbolja?

Ma razlika izmedju pasta je mala, nece se primetiti neka razlika. Najbolja je tek stavljena pasta :d Neces nista dobiti ako hladis memoriju. Ama ni jedan MHz!!! Ja cak imam utisak da mi se bolje hladila dok nisan stavio ove plave 3M. Tandarabrocc :trust: Aj bas cu sutra da probam te tvoje drivere. Ja sa 82.12 nisam bas zadovoljan u 2005.
Nisu mi sad neki astronomski skorovi ali 2005 sam te presao za nesto malo a 2003 sam se pomalo i ja iznenadio :eyebrows: Znaci sledece na radu je zatezanje timinga (tvoj recept) ako bude potrebno. A 2006 bi morao uzmem danas ili sutra pa da probam i to, Paradigma nam se unervozio... Znam kako mu je, zanima ga a niko od nas da proba.

Probao sam odmah tvoje 83.90 i dobio 27 poena. Odradio sam sve na istim podesavanjima, first hand i to je to. Previse mi benchmarkovanja (jel smem ovo da kazem javno?) za ovu noc iako mi se ne spava jos uvek

Pa nek promene moderatori ime thread-a kako hoce.. 🙂
Ja sam isto sa 83.91 drajverima dobio najveci score,ali eto stavih 84.21 🙁
Vraticu na one stare verovatno.

Nemash ti univerzalan drajver koji je najbolji za sve aplikacije, na nekom bolje rade benchevi na nekom bolje igre... Skupish par najboljih pa ih menjash po potrebi. 🙂
Ma nije frka za ime, zezao sam se, ali ako bude neshto od ovog threada, mislim ako bude ziveo josh dosta kroz tradiciju klokanja 6800gs kartice ka sve extremnijim granicama onda shto da ne, onaj naziv bi bash pristao.. Samo morash ti to traziti da ti promene poshto si ti otvorio thread. 🙂
Neshto kontam, bash fale ovakvi thredovi, gde se ljudi zajedno udruzuju u modovanju i oc, i to da ima zaseban topic za svaku seriju kartica, da i nekom ko nishta o tome nije znao bude lako dostupno ako prelista iskustva drugih na jednom mestu...
Neshto slichno kao onaj thread o modovanju 6200 u 6600, prosto je sjajno kako su tamo ljudi saradjivali. 🙂

Poslednja izmena:
Videcemo nesto za Naslov threada, zamolio sam Acu pa...

Hihihi, "divan si Djuro"! :S:
Nisam otisho kod gx-a, nije mogao, tako da smo pomerili probijanje plafona za drugi dan..
E a jel se secash ti kolko je tebi ishao gpu bez zalmana sa starim kulerom? Pa bre ja kad bih imao 540 klok ko ti, meni bi score bio min 6900 ako ne i vishe... Joooojjj "sedam somova"........... kako to mocno zvuchi... :d
E ne mogu da nadjem ni jednu stranu top listu, al ono da nije sad neki wr, vec ono air cooling varijanta i no sli...

537 bez Zalmana ovako 545 max bez artifakta i glavljenja ali nece svaki put ni tako... Nocas je hteo!!! Ja iz svake grafike nekako iscedim Core do kraja... 7000 je daaaaleeeko... Inace ti sa svojim clockovima imas jako fin skor. Idi bre kod coveka, probajte, bas da vidimo sta te koci.

Videcemo nesto za Naslov threada, zamolio sam Acu pa...

Reseno u dispozitivu, bez prava na zalbu. :d

Heheh pa neshto se zabagovalo, prikazuje promenjeni naslov samo kad se udje u thread, ali i dalje stoji staro ime u overclocking podforumu... :d

Ne primecujem nikakvu razliku ali sta da se radi... 😉
Aca kaze...
Aca je napisao(la):
....bez prava na zalbu. :d
Verovatno je zapelo negde.

@Kosmodisk I mene nesto zeza 2005, puca iz cista mira... Meni treba svez Win a i to me mrzi... Sve me mrzi! :wall: Olenjio sam se na bolovanju opasno

Ja sam resio problem - prosto sam disejblovo cool'n'quiet u biosu i sad radi, iskreno ni sam ne znam kako mi pade na pamet, nesto sam cackao po biosu pa kad sam video da je na enable, pomislih da nije to i evo ga sad 3dmark radi. a i meni bi opala kosa sa glave pri samoj pomisli na reinstal wina, nisi jedini lenjivac ,)

offtopic: DjoleNS jel ti pandur pokazao sliku kako prelazis na crveno??? Ukoliko nije onda neplacaj!!!

Kakvu sliku bre? Ja sam peshke preshao preko prelaza.. Do ostrva je bilo zeleno a onda se upalilo crveno i ja pretrchao da ne bih chekao, i to je to. Ma tuga, lopurde bre..
Ne znam kontam da ni ne placam dok me ne iscimaju ono. Jel se onda vishe plati?
Ma neshto kontam mozda bih stvarno i mogo u tvorza shto kaze saj kurajber bash da vidim kakav je rad.. 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno