Šta je novo?

6800gs ili X800GT

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
U velikoj sam dilemi sta je brze. Po onome sto sam citao ispada da je 6800GS malo brza. Kakva su vasa iskustva. Treba da se odlucim izmedju ove dve. Cena mi je ista tako da me samo interesuje brzina

hvala

nijedna ni druga ... ja bih uzeo gto ili jos bollje gto2

milanlj je napisao(la):
U velikoj sam dilemi sta je brze. Po onome sto sam citao ispada da je 6800GS malo brza. Kakva su vasa iskustva. Treba da se odlucim izmedju ove dve. Cena mi je ista tako da me samo interesuje brzina

hvala

6800GS je nesumljivo brza od X800GT a podrzava i PS3.0, pa je izbor lak. E sad ako je u pitanju X800GTO, ondak je izbor znacajno tezi, narocito ako je GTO baziran na R480 jezgru (a ima i takvih) pa se ludacki klokuje...

Poslednja izmena:
milanlj je napisao(la):

hvala
6800gs je podosta brza, a kada se OC na 500-530 Mhz za GPU i 1100-1200Mhz za memoriju tesko da tu x800GT moze da ucini nesto, pa cak ni x800GTO. Sapphire GTO2 jeste odlicna karta ali je nema u zemlji Srbiji. ;)
Ako mozes uzmi 6800GS, a ako se bas ima para posegni za nekim 7800GT modelom. Ima ih za 330e.

Ma taj 6800gs ce biti ubedljivo best buy,treba da mu padne jos cena dole,mada ovaj 7800GT kako je krenuo bude li pao na nekih 260-280e ugrozice Atija samo tako.
6800gs-u moze da se radi volt mod,mislim na PCI-e,za agp nemam pojma.

GoranM je napisao(la):
6800gs je podosta brza, a kada se OC na 500-530 Mhz za GPU i 1100-1200Mhz za memoriju tesko da tu x800GT moze da ucini nesto, pa cak ni x800GTO. Sapphire GTO2 jeste odlicna karta ali je nema u zemlji Srbiji. ;)
Ako mozes uzmi 6800GS, a ako se bas ima para posegni za nekim 7800GT modelom. Ima ih za 330e.

Ma 330e je misaona imenica za mene. U pitanju je oko 160-170e koliko me kosta i jedna i druga. Ne pitajte kako... Vise para nemam, a verujem da ce ova lepo odraditi posao. Zato sam i pitao za iste pare sta je bolje uzeti, i vidim da ce to biti 6800GS.

moja preporuka je gs, ja uskoro treba da kupim jednu, manijacki se klokuju, i u startu su brze kao i 6800gt, uzmi pci-e verziju, ona ima nv41 chip nemoze da se otkljuca, al je bolje optimizovan i radi na mogo vecim frekfencijama, dok agp verzija je onaj stari nv40 chip, plus to sto pci-e verzija ima pcb od 7800gt-a tako da mozes i volt modovati, samo ti treba jace hladjenje, vidio sam primera koji rade na 650za core na vazdusnom hladjenju:D

Sad sam malo gledao neke cene, PCI-E verzije, MSI 6800GS kosta u MP oko 270e, dok Leadtek kosta 310e...

MSI RX800GTO je 220e, pa ne znam da li se isplati davati +50 (90) eura za GS... Ipak je to ovde mnogo skuplje nego sto bi trebalo...

Ja cu ipak da se zadovoljim sa jednim GTO... :)

milanlj je napisao(la):

hvala
Ako ti je ista cena nema sta da razmisljas -6800GS

poz.

Vule je napisao(la):
Sad sam malo gledao neke cene, PCI-E verzije, MSI 6800GS kosta u MP oko 270e, dok Leadtek kosta 310e... MSI RX800GTO je 220e, pa ne znam da li se isplati davati +50 (90) eura za GS... Ipak je to ovde mnogo skuplje nego sto bi trebalo...
Ima još poneki komad Club-3D 6800GS za oko 235e.

Ne znam samo sto svi tako pljujete taj X800gt, cak negde na forumu procitah da je i 6200 bolji od njega :D

Meni odlicno radi...

3dmark05.png

Sto nerealan? Nit je modovano nesto (doduse kartica radi na GPU/mem 605/525), bez artefakta, sa originalnim BIOS-em. Sta vise, mislim da SLadja, ako se zainati, moze da izvuce jos nekih 200 poena. U svakom slucaju, mislim da je X800GT u srednjoj klasi odlicna kupovina.

X800GT je u klasi sa 6600GT.
GTO je klasa obicnog 6800.

GS je brzi od obe kartice i u rangu je sa XL-om ili GTO-om kome rade svih 16 pipeova.

genijalcin@23 je napisao(la):
Sto nerealan? Nit je modovano nesto (doduse kartica radi na GPU/mem 605/525), bez artefakta, sa originalnim BIOS-em. Sta vise, mislim da SLadja, ako se zainati, moze da izvuce jos nekih 200 poena. U svakom slucaju, mislim da je X800GT u srednjoj klasi odlicna kupovina.

Zato sto decko nema sanse da dobije taj rezultat na svojoj masini sa obicnom GT karticom, zato ga nemojte loziti. Ovakav rezultat ni 6600GT ne mogu da izvuku.

Powercolor X800 GTO 16 Oced 450 MHz GPU 550 MHz MEM 256 MB 256-Bit

u kombinaciji sa AMD Athlon 64 FX-57 Prozessor (2,8 GHz Takt) i 1 GB OCZ DDR daje u 2005 5725...

ne lozite coveka

Broz zaboravljas da Sladja uvek kvalitetno overklokuje svaki deo masine :D Koliko se secam koristi p4 i ddr2 memoriju te kontam da je i rezultat shodno tome na mestu.

SoSo je napisao(la):
Ja stvarno ne razumem u cemu je problem?! Pa nisam ja Optimus Prime :d Ostatak masine je utegnut, kartica je OC, ali ovo i dalje jesu rezultati x800gt.

Kanda ovim lozenjem tezis da mu se priblizis? Rezultati u 3dmarku nikad nisu rezultati samo grafickog adaptera. Osim toga, sta ako covek ne moze da nadje primerak koji se overava na 100+ mhz-a vise, ili ne zeli da se bavi oc-ovanjem? Koliko realno moze da ocekuje? Svakako ne 5700 markova (u verziji '05).

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/atiradeonx800gt/3.html

milanlj je napisao(la):
Ako je ova GS tako skupa ja sam onda ekstra prosao.
Naravno, X800GTO zaista i košta oko 180e ovde, GS je bitno skuplja.

leksa je napisao(la):
Kanda ovim lozenjem tezis da mu se priblizis?

Nemoj da se vredjamo ;)

leksa je napisao(la):
Rezultati u 3dmarku nikad nisu rezultati samo grafickog adaptera.

Niko nije ni rekao da jesu, ali evo, ja vec mesecima citam razglabanja kako eto, Intel masine nisu za igranje, a ja na tim jadnim Intel masinama uvek dobijam najbolje skorove za kartice u istoj klasi?! Ta ista kartica uparena sa sasvim prosecnim CPU-om, cesto puta pljuvanim ovde (Pentium 520) daje preko 5400 poena. Slicna prica je bila pre godinu dana i sa X700 pro...

leksa je napisao(la):
Osim toga, sta ako covek ne moze da nadje primerak koji se overava na 100+ mhz-a vise, ili ne zeli da se bavi oc-ovanjem? Koliko realno moze da ocekuje? Svakako ne 5700 markova (u verziji '05).

Evo odgovoricu ti citatom sa saja, ciji si ti link dao...

Seeing as this card was designed to be overclocked, it comes as no suprise that we were able to top out at 170 (!) MHz over the base spec.

I dalje stojim iza onaga sto sam i na samom pocetku htela da kazem, a to je da i dalje mislim da je PowerColor x800gt dobra kupovina u srednjoj klasi, ali opet sve zavisi od toga za koliko para moze da se kupi. Nema "otkljucavanja pipa", ali se zato RV480 vrlo raspolozen za OC.

I btw, o kakvom lozenju mi pricamo? Nisam potopila racunar u bure sa azotom, nisam lazirala rezultate, nisam modovala kartica ni na kakav nacin, nisam cak ni prozor otvarala ;) Kartica je na tih 605/525 stabilna, nema nikakvih gresaka, ni u testovima, ni u igricama. Meni stoji u masini vec nekoliko meseci, koristim je u zdravlju i veselju -tako debelo naklokovanu. Hladim je Zalmanom VF700cu, koji je zamenio CoolVivu sa kojom su dometi bili malo manji.

Pozdrav :wave:

Proday je napisao(la):
Broz zaboravljas da Sladja uvek kvalitetno overklokuje svaki deo masine :D Koliko se secam koristi p4 i ddr2 memoriju te kontam da je i rezultat shodno tome na mestu.

Ne zaboravljam ja nista veruj mi niti mislim da vredjam ili ako nesto. Ja samo radim ono sto se u kontraobavestajnoj doktrini zove "analiza konteksta".:) Dao konkretan rezultat na konkretnoj masini a kako taj p4 kao ni jedan drugi po definiciji nije brzi od FX57 iz mog primera, osim ako nije na nekom fluidu hladjen pa jos pride i 16pajpova - kazem da to onda jednostavno nije moguce.

Pazi, neotkljucan GT i P4 = ~5800 u "05? Nema sanse...

SoSo je napisao(la):
Evo odgovoricu ti citatom sa saja, ciji si ti link dao...
Seeing as this card was designed to be overclocked, it comes as no suprise that we were able to top out at 170 (!) MHz over the base spec.

Ovo bi trebalo da bude odgovor na moje pitanje? Procitala li si pitanje? Inace, posle sam video da se decko vec snasao tako da je cela prica izlisna, kao i tvoji rezultati. Steta... :d

I btw, o kakvom lozenju mi pricamo? ............ ..........Kartica je na tih 605/525 stabilna, nema nikakvih gresaka, ni u testovima, ni u igricama. Meni stoji u masini vec nekoliko meseci, koristim je u zdravlju i veselju -tako debelo naklokovanu. Hladim je Zalmanom VF700cu, koji je zamenio CoolVivu sa kojom su dometi bili malo manji.

Pozdrav :wave:

Eto, dal' treba jos nesto da kazem? Mozda da imas vrhunski naklokovanu p4 dvojezgarnu masinu. Pola tvog rezultata mozes da poklonis ostatku masine, a ovde je ipak rec o grafickim kartama. Realno, x800gt nije bolja ni od 6600gt kartica (doduse, cini mi se da nije ni skuplja).

Poslednja izmena:
Ma da, u klasi je sa 6200 kao sto neko vec rece :D

Da ne treba mozda da testiram na AMD masini? Broz rece da je FX u kombinaciji sa GTO davao 5k i nesto. Ako podjemo od premise da je AMD bolji za igranje :d , da DC ne donosi nikakav porast performansi u neoptimizovanom softveru, kao sto su igre, kao i da ova kartica nema sta da trazi sa 6600GT karticom, kako objasnjavas ove skorove?

:wave:

Vrh Dno