Šta je novo?

6800gs ili X800GT

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
U velikoj sam dilemi sta je brze. Po onome sto sam citao ispada da je 6800GS malo brza. Kakva su vasa iskustva. Treba da se odlucim izmedju ove dve. Cena mi je ista tako da me samo interesuje brzina

hvala

Leksa, u cemu je problem ?
Devojka je rekla cifru a ti se primio da nema sanse. Kao i Broz.
Nije rekla da je X800GT brzi od neke kartice od koje nije, nije rekla ni da je sporiji. Samo je pokazala da X800GT moze lepo da radi kada je ostatak masine (jos) lepsi.
Lepo vam dala sve dokaze a ti sada "bla bla.. to je do procesora.. bla bla".

Ajde izvinjenje i da nastavljamo. Ne znam u cemu je problem, prevideli ste ostatak racunara ali to je vas problem. Pretpostvka je majka svih *****a, Sladja se ovde mozda malo "sirila", ali dobro. Ipak, samo si ti krivac za svoju ispalu.
A Brozu lose ide analiza. ;)

Poslednja izmena:
SoSo je napisao(la):
Ma da, u klasi je sa 6200 kao sto neko vec rece :D

Da ne treba mozda da testiram na AMD masini? Broz rece da je FX u kombinaciji sa GTO davao 5k i nesto. Ako podjemo od premise da je AMD bolji za igranje :d , da DC ne donosi nikakav porast performansi u neoptimizovanom softveru, kao sto su igre, kao i da ova kartica nema sta da trazi sa 6600GT karticom, kako objasnjavas ove skorove?

:wave:

Cekaj, kakva premisa, kakvi bakrachi? Nije u klasi 6600gt? Da nije u klasi 6800GT mozda? Kakve veze ima bre intel/amd uopste sa ovim topikom? Samo prestani da se lozis na sopstvene skorove i sve ce biti u redu, moci cemo da se sporazumemo. Nisam rekao da kartica nema sta da trazi pored 6600gt nego da je slabija od nje, a jeste u svim testovima. Nema sta da objasnjavam skorove po 3. put zaredom, ako ti prethodna dva puta objasnjenje nije bilo jasno, nece ni ovaj put. Stavi 6600gt (ne sumnjam da ces naci dobar primerak za overavanje) pa ces imati i bolje skorove.

sasa je napisao(la):
Leksa, u cemu je problem ?
Devojka je rekla cifru a ti se primio da nema sanse. Kao i Broz.
Nije rekla da je X800GT brzi od neke kartice od koje nije, nije rekla ni da je sporiji. Samo je pokazala da X800GT moze lepo da radi kada je ostatak masine (jos) lepsi.
Lepo vam dala sve dokaze a ti sada "bla bla.. to je do procesora.. bla bla".

Ajde izvinjenje i da nastavljamo. Ne znam u cemu je problem, prevideli ste ostatak racunara ali to je vas problem. Pretpostvka je majka svih *****a, Sladja se ovde mozda malo "sirila", ali dobro. Ipak, samo si ti krivac za svoju ispalu.
A Brozu lose ide analiza.

Evo jos jedan primac/lozana. Sta tebi nije jasno u celoj prici? O kakvom izvninjenu ti pricas? Ko se "primio da nema sansi..."? Ko je prevideo ostatak masine? Pa upravo od svog prvog posta i skrecem paznju na ostatak masine. Izgleda da i ti imas problema sa citanjem poput Sladze. Ispala? LOL

U cemu je problem Lekso?! Pocinjem da se nerviram...
1. Optuzujete me da lozim i da lazem
2. Ponasate se sujetno
3. Ne moze da bude rec o tome ciji je veci, jer sam ja zensko, pa sagledaj pricu iz ono ugla iz koga je trebalo: PowerColor x800gt je dobra kupovina!

Ok, ajmo opusteno. Nikad te nisam optuzio da lazes (usput, ne moramo da persiramo jedno drugom?). Sujeti nema mesta u mojim postovima, ne osecam se ugrozeno, tako otpada i prica o tome "ciji je veci". Svaka kartica ima svoje mesto, nema tu mesta sujeti, a iskreno, zabole me kako se zove kartica/procesor/______ (stavi sta hoces), dokle god radi ono za sta je namenjeno. Po 3. put, skor koji si postigla je dobijen zahvaljujuci ostatku masine, mnogo vise nego samoj kartici. To je bila moja poenta od pocetka, a posto je topic o grafickoj kartici, nema potrebe prsiti se skorovima koji nisu postignuti zahvaljujuci samoj kartici, zar ne? Covek koji verovatno nece da ulozi 600-800e u procesor-memoriju-plocu koju ti imas (plus hladjenje), nece moci da ocekuje skor koji si ti postigla (a ove komponente NISU gpu), jel' tako? Samo toliko sam hteo da kazem, nista vise, nista manje, nikakvi amd/inteli i ostale stvari...

ps. Zaboravih da dodam, X800gt je svakako dobra kupovina, ali kartica nije bolja od 6800gs, nisu cak ni ista klasa. Momak je nesto pomesao, dal' zbog cene ili zbog cega, ne znam zaista. U svojoj klasi, x800gt je dobra kupovina.

Poslednja izmena:
Aha, sada je opusteno... Pa i meni je bilo, dok niste (Broz i ti, ne persiram ti) poceli da vredjate. Lazes! Palis! Nije moguce! Kako je trebalo da shvatim?! Izgleda da neke stvari moram da ponavljam: ja sam sa 520-icom (90% AMD fanova ima skuplje procesore u masini) imala skor od skoro 5,5K. Znaci racunica je prosta i Dual Core je doneo ubraznje manje od 10%.
Zatim, nedosledan si u svojim poredjenjima, a ja nista nisam ni poredila vec sam samo htela da pokazem da GT moze dobro da radi. Razlog mog javljanja je sto sam u par threadova primetila da se bez razloga "satanizuje" i skorovi su trebali da ubede "neverne lale". Lupetanja je uvek bilo i bice, u vecini slucajeva isqliram, ali me ponekad izjave tipa:

GoranM je napisao(la):
Leadtek 6200@6600 Sparkle, dakle 550/750 (nije GT), 128MB 128bita verovao ili ne u "praksi" ista, da ne kazem bolja od Sapphire X800GT 475/1000 , 256MB DDR3 256bit...

ispovociraju da reagujem. Uostalom, verovatno si u pravu. Sta je mene briga ko sta kupuje, sta ima u masini i kako trosi svoje pare! Odo' da se igram!

Ljudi nemojte da se svadjate. Pa nije bitno. Jeste da i meni nije jasno kako je dobila toliki skor jer sam ja sa X800GT dobijao oko 4500 poena u 3DMark05 i to sa overklokovanom grafickom i overklokovanim procesorom Sempron 64bit 2800+ @2,4GHz.
Sad sa istom masinom samo sa GS dobijam oko 5800 sa overklokovanim 6800GS. Znaci eto odgovora na moje pitanje. GS je brzi i to dosta. Primeti se i u igricama. Uzeo sam obe kartice da istestiram i da zadrzim brzu. E sad da sam je platio oko 220-250e koliko se ona prodaje to bi bilo onda koliko para toliko muzike, a ovako po ceni od oko 170e je ekstra kupovina.
Samo bez svadje, a devojci svaka cast na skoru!

Ziveli

SoSo je napisao(la):
Aha, sada je opusteno... Pa i meni je bilo, dok niste (Broz i ti, ne persiram ti) poceli da vredjate. Lazes! Palis! Nije moguce! Kako je trebalo da shvatim?!

Lol, pa cekaj, hoces muski da igras ili neces? Nemoj posle "ne moze, ja nemam onu stvar". Tipicno zenski, potezes kako ti kad sta odgovara, volis da "trljas noseve" drugima a kad ti neko "vrati" onda je "ej, nemam ja onu stvar". :d
Ako lepo procitas sta sam pisao, niti sam rekao da lazes niti sam rekao da je nemoguce (hm, igramo li se gluvih telefona ovde?). Vidim da sve moram po 3x da ponavljam.

sam samo htela da pokazem da GT moze dobro da radi. Razlog mog javljanja je sto sam u par threadova primetila da se bez razloga "satanizuje" i skorovi su trebali da ubede "neverne lale".

Nisam primetio da se kartica bas "satanizuje". Realno, nije u pitanju najbolja kartica na svetu, u pitanju je solidna kartica u svojoj klasi, nista manje, nista vise.

Zamisli koliko bi onda taj 6800GS davao na mojoj masini

Znaci, slozila si se na kraju sa realnim skorom kartice? Znaci, ipak sam bio u pravu?

leksa je napisao(la):
Lol, pa cekaj, hoces muski da igras ili neces? Nemoj posle "ne moze, ja nemam onu stvar". Tipicno zenski, potezes kako ti kad sta odgovara, volis da "trljas noseve" drugima a kad ti neko "vrati" onda je "ej, nemam ja onu stvar". :d?

Ovde postoji samojedno pravilo, za sve... Vratio bi mi da si postovao rezultat od 6600gt i 6k u 3dmarku05.

leksa je napisao(la):
Znaci, slozila si se na kraju sa realnim skorom kartice? Znaci, ipak sam bio u pravu?

Ja nigde nisam rekla da je 6800GS losija kartica od x800gt, zar ne?

SoSo je napisao(la):
Ovde postoji samojedno pravilo, za sve... Vratio bi mi da si postovao rezultat od 6600gt i 6k u 3dmarku05.

Ne znam dal' si zapazila da se nalazimo u sobi Video karte, podforum "Sta da kupim", a ne Overclocking and Modding. U tom smislu moje "vracanje" se nije odnosilo samo na rezultat vec na citav kontekst.

Stvarno? Onda si verovatno slucajno propustila to da uradis, pa ti si postigla bolji rezultat sa x800gt nego milanlj sa 6800gs... :d

SoSo je napisao(la):

Tako je Soso, svim bicem sam uz tebe. Pokazi im da devojke ni po cemu ne zaostaju za muskarcimu, barem na polju tehnike.Vrlo sam zadovoljan sa mojoj karticom iz potpisa.Eh, da si umesto onog noja, stavila svoju sliku, pa nek crknu od muke.

Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
Tako je Soso, svim bicem sam uz tebe. Pokazi im da devojke ni po cemu ne zaostaju za muskarcimu, barem na polju tehnike.Vrlo sam zadovoljan sa mojoj karticom iz potpisa.Eh, da si umesto onog noja, stavila svoju sliku, pa nek crknu od muke.

Hvala :)

Moja fotografija, kao i "romansirana" biografija se nalaze na oba Benchova sajta i pretpostavljam da je dosta clanova foruma videlo sekcije "Ko smo mi".

BTW, ja sam pre svega female, u svakom smislu te reci, OC mi je samo jedan od hobija... Problem je sto nemam ugradjen DualCore, ili makar HT, pa se cesto setam na relaciji kuhinja-radna soba, da nesto ne bi zagorelo: procesor ili rucak :D

Au, gde je ovo otislo tj gde se srozalo.
Nikad mi nije bilo jasno zasto nije moguce imati najnormalniji dijalog a da se odmah na pocetku ne etiketiraju ljudi i da se odmah ne pojave oni sa cvecem i telegramima podrske.
Ovo je strashno i povlacim se iz treda...

SoSo je napisao(la):
Aha, sada je opusteno... Pa i meni je bilo, dok niste (Broz i ti, ne persiram ti) poceli da vredjate. Lazes! Palis! Nije moguce! Kako je trebalo da shvatim?! Izgleda da neke stvari moram da ponavljam: ja sam sa 520-icom (90% AMD fanova ima skuplje procesore u masini) imala skor od skoro 5,5K. Znaci racunica je prosta i Dual Core je doneo ubraznje manje od 10%.
Zatim, nedosledan si u svojim poredjenjima, a ja nista nisam ni poredila vec sam samo htela da pokazem da GT moze dobro da radi. Razlog mog javljanja je sto sam u par threadova primetila da se bez razloga "satanizuje" i skorovi su trebali da ubede "neverne lale". Lupetanja je uvek bilo i bice, u vecini slucajeva isqliram, ali me ponekad izjave tipa:

ispovociraju da reagujem. Uostalom, verovatno si u pravu. Sta je mene briga ko sta kupuje, sta ima u masini i kako trosi svoje pare! Odo' da se igram!

Ne provociram ja nikoga... to nikako. Imao sam taj 6200 i jedno 10 dana x800GT Sapphire, OC 533/533 (dalje me iskreno nije ni zanimalo kako se OC). Tako je davao oko 10000 u 3DMarku03 i oko 4600 u verziji 05. dakle tvoj rezultat na 600+ MHz za GPU je pa recimo vrlo moguc, ako si koristila neke novije drajvere, npr. 6.1 Ja sam ono probao sa 5.12 Medjutim u praksi to radi jednako ili nesto malo sporije od modovane 6200. mozda je moj izbor igara los (NFS MW, Q4), ali sta da se radi. tada je to bilo aktuelno. sada mi je u masini Leadtek6800 modovan i OC na 395/850 Pravi 12300 u 03 i 5050 u 05, a u praksi (NFS MW i Q4) ostavlja onaj Sapphire x800gt u prasini. Drug od koga sam kupio taj 6800 je kod sebe stavio bas taj x800GT i pokrenuo NFS na onim detaljima kako je i ostao od 6800. Nije mogao da veruje kako to sece...
No da ne drvim dalje, vec da se vratim na igranje ;)

A kad se GS poredi sa X800GTO u HIS IceQ II Turbo izdanju? Znaci 12p, 500/1000 Mhz?

Skuplja je GS nekih 20 eura od GTO, s'tim da tu onda dodje jos 30e za Silencer, pa me zanima dal se isplati tih 50 eura vise za GS? I da, interesuje me konkretan odgovor i rezultat da to potvrdi, a ne izjave tipa starac nVidija ovo ono...

Vule, evo ja imam Sapphire GTO Fireblade. Dobijam 6300 poena sa oveklokovanom grafickom na 600/600 (100% stabilnom), a pritom mi Athlon64 3000+ radi na 1800 mhz (difolt). I jos sto ovaj GTO ima hladjenje sa x850xt kartica (dual slot).

pazi, ali to ne znaci da ce i tvoja HIS da se tako ponasa, odnosno overklokuje. Cini mi se da ima 1.6ns memoriju, tako da ima vece sanse od ostalih. Ali, svejedno, za te pare je odlicna kupovina.

poz

Poslednja izmena:
Ljudi, sta se prepirete vise. Kao sto sam vam napisao ubo sam obe graficke X800GT i 6800GS u istu makinu i uporedio brzine. Na difolt kloku 6800GS je davao oko 1000 poena vise u 3DM05, a kad su overklokovane bile i jedna i druga dobio sam razliku od oko 1400 poena razlike u korist 6800GS. Znaci nema vise dileme, GS je brza. A oseti se i u igricama primetno. X800GT sam overklokovao na 540/1060MHz, a 6800GS na 500/1200MHz. To ime je otprilike i limit.
Eto pa da se vise ne prepiremo i da se uzdravlje igramo na svim grafikama!

milanlj je napisao(la):
Ako je ova GS tako skupa ja sam onda ekstra prosao. Uzeh Gigabyte-a

Ako si uzeo Gigabyte X800GTO *****ao si se grdno jer ta graficka ima DDR2 memoriju sto i nije neki problem, ali 128bitna magistrala jeste!

I kako onda gotiviti Gigabyte ?

Sasa je napisao(la):
Ako si uzeo Gigabyte X800GTO *****ao si se grdno jer ta graficka ima DDR2 memoriju sto i nije neki problem, ali 128bitna magistrala jeste!

I kako onda gotiviti Gigabyte ?

Gigabyte je 6800GS, a X800GT je Club 3D. Oba su 256bit sa ddr3 memorijom

SoSo je napisao(la):
Ne znam samo sto svi tako pljujete taj X800gt, cak negde na forumu procitah da je i 6200 bolji od njega :D

Meni odlicno radi...

3dmark05.png

Fali ti samo nepune 3000 pojena ;)

:wave:

Nazad
Vrh Dno