Šta je novo?

6600 Gt Agp

Ser_Zile je napisao(la):
mislim da je to tesko sad reci dok se ne zna cena u maloprodaji kod nas.
kad se bude znala onda ce se moci oceniti odnos cena/dobijeno i dal zadovoljava necije potrebe...

Naravno, cena je najvazniji faktor u celoj prici. Ali meni licno nista ne znaci sto se Ati 9550 moze kupiti za 50€ jer me taj rang performansi ne zanima. Verovatno ce biti zainteresovanih i za performanse koje nudi 6600GT ali procenjujem da ljudi koji imaju fx5900 i/ili 9800Pro jednostavno nece videti u toj kartici upgrade kakav zele.

Jeli Paradigma,ajde mi malo posjasni oko ASUS-ovog V9999GT,da li ona ima 16 pajpova ili 12?

URGH! je napisao(la):
Jeli Paradigma,ajde mi malo posjasni oko ASUS-ovog V9999GT,da li ona ima 16 pajpova ili 12?

Taj ASUS je kompilacija pravog GT-a sa kojim deli GPU na 350Mhz i vanila verzije koja ima DDR1 memoriju na 700Mhz. Sve u svemu best buy ako se zeli sigurnih 16 pipe-ova.

eternity je napisao(la):
Po svim testovima je brza od 6800LE,jos samo da bude jeftinija od nje i onda :guitar:

Ne verujem da ce se po ceni razlikovati puno. Mogucnost da se otkljucaju pajpovi 6800LE daje potencijalnu prednost.

Drugari, 6600 GT AGP je stigao i dok ovo pisem upravo mi se na test masini vrti AquaMark3 (err... vec je zavrsio ;))
LM
Kartica poseduje do sada nevidjeni dizajn PCB-a (sto je i razumljivo obzirom na PCIEx 2 AGP bridge)
Radi veoma lepo... kao ni jedna druga kartica do 200 ojra! Na default taktu joj treba jako malo da "dotakne" 8K poena u 3DMarku03 (default setovanja)!
Detaljan test u decembarskom Digitalu!
P.S
Za nekoga mozda bitno: kartica zahteva dodatno napajanje!

Lepo! cheers

Koji je brand?
Za cenu necu ni da pitam, posto pretpostavljam da je novinarski primerak. :)

Nedjo je napisao(la):
Drugari, 6600 GT AGP je stigao i dok ovo pisem upravo mi se na test masini vrti AquaMark3 (err... vec je zavrsio ;))
LM
Kartica poseduje do sada nevidjeni dizajn PCB-a (sto je i razumljivo obzirom na PCIEx 2 AGP bridge)
Radi veoma lepo... kao ni jedna druga kartica do 200 ojra! Na default taktu joj treba jako malo da "dotakne" 8K poena u 3DMarku03 (default setovanja)!
P.S

Nedjo koje marke je kartica i jesi probao koliko moze da se klokne?
Jel znas cenu po kojoj ce se prodavati?

Nedjo je napisao(la):
LM
P.S

pa to covece, to cekam :D
ako je ovo novinarski primerak onda za neke dve tri nedelje mozda vidimo to cudo u prodaji kod nas.

p.s.garant je MSI?

Ovo je "Built by nVidia", ako bi se koristili "ATijevskom" terminologijom!
Kao sto sam vec rekao u nekom drugom tredu, 6600GT AGP bi trebalo da stigne prvo od Sparklea... ali nije iskljuceno da se jos neko pozuri ;)
Pazi, dilerska za Sparkle 6600GT PCIEx je 165, pa ti kalkulisi koliko bi mogla da kosta AGP verzija ;)
Overklokovanje... ah... sta drugo da kazem, sem da je ovo bombonica ;)
590/1140!!!

ako bude ko sa matorim voodoo-om u PCI varijanti, onda ce AGP biti skuplja od PCI-E :)

Približni račun kaže: oko 185 dilerska za AGP i oko 210 maloprodajna. Ako krene dobro prodaja, verovatno će za 2-3 meseca pasti na oko 180-185 malorodajna. januar-februar
Za tolike parice i 8k u mark03, to će biti najinteresntnija karta za igranje novih naslova.

Ali zaboravio si da cemo od 1.1.2005. imati i PDV,tako da je vazno samo koliko ce biti do tada(mada ako bude oko 210-230 evra,onda je ipak bolja varijanta onaj ASUS-ov polu-GT za 300 evra.

Poslednja izmena:
URGH! je napisao(la):
Ali zaboravio si da cemo od 1.1.2005. imati i PDV,tako da je vazno samo koliko ce biti do tada(mada ako bude oko 210-230 evra,onda je ipak bolja varijanta onaj ASUS-ov polu-GT za 300 evra.

Taj asus-ov polu GT je ubica. Danas sam proveravao sa DirecLink-om, i kazu da ga nece dobijati sigurno u narednih mesec dana, a verovatno ni posle. Da se moze nabaviti uzeo bih ga iz mesta.

URGH! je napisao(la):

Tako je. Zaboravih PDV. Medjutim, taj Asus je sada 300e, pa si i ti zaboravio PDV za njega. :d
U svakom slučaju, treba samo sačekati 2-3 meseca da se sve iskristališe. Cene i poredjenje performansi.

notax je napisao(la):
Tako je. Zaboravih PDV. Medjutim, taj Asus je sada 300e, pa si i ti zaboravio PDV za njega. :d
U svakom slučaju, treba samo sačekati 2-3 meseca da se sve iskristališe. Cene i poredjenje performansi.

nije samo zaboravio na PDV za ASUS-a nego i to da 100€ nije mala razlika.

:wave:

znate kako, PDV je odlicna stvar, tacno ce se videti koliko se dileri bezobrazno ugradjuju u cenu i videce se koja su ruka, ostace jace i ozbiljne firme, a "janicari" ce da propadnu jer im se vise nece isplatiti...cenim da je ulazna cena za taj 6600gt agp oko 135e, i da bi u "ozbiljnoj firmi" sa PDV-om trebalo da kosta ~170e, a ne da se "neke firme" ugrade automatski 50e (kako su inace navikle) jer su donele 3 kartice pa da ne ispadne da nista nisu zaradile...pa na to jos PDV...

Paradigma je napisao(la):
Taj asus-ov polu GT je ubica. Danas sam proveravao sa DirecLink-om, i kazu da ga nece dobijati sigurno u narednih mesec dana, a verovatno ni posle. Da se moze nabaviti uzeo bih ga iz mesta.
Problem sa ASUS-ovom i ostalim 6800tkama je daih imajako, jako malo i da ih, po svemu sudeci nece biti pre nove godine, a posle NY dolazi NV41, koji ce zamneiti NV40! tek sa njim ce se stabilizovati ponuda 6800tki, a te 6800tke bazirane na NV41 ce biti kao i ova 6600GT AGP sa bridge chipom!

gx-x je napisao(la):
znate kako, PDV je odlicna stvar, tacno ce se videti koliko se dileri bezobrazno ugradjuju u cenu i videce se koja su ruka, ostace jace i ozbiljne firme, a "janicari" ce da propadnu jer im se vise nece isplatiti...cenim da je ulazna cena za taj 6600gt agp oko 135e, i da bi u "ozbiljnoj firmi" sa PDV-om trebalo da kosta ~170e, a ne da se "neke firme" ugrade automatski 50e (kako su inace navikle) jer su donele 3 kartice pa da ne ispadne da nista nisu zaradile...pa na to jos PDV...

Bice dobro ako bude kostala i do 180e.

Nedjo je napisao(la):
a te 6800tke bazirane na NV41 ce biti kao i ova 6600GT AGP sa bridge chipom!

znaci li to da ce se onda i na njih posteno cekati jer im taj bridge i ne ide nesto cim ovako cekamo na 6600 AGP?

notax je napisao(la):

Dobro,ali ovaj ASUS(kad ga ima) moze jos uvek ponegde i da se kupi bez tog PDV-a,ili sa njim ali je ukupno 300 evra :d ,ja sam hteo da ga kupim prosle nedelje ali jos nemam celu kintu,a izgleda nas omiljeni prodavac ne prima cekove :mad:

Nedjo,kad ces da objavis taj test,pocrkasmo od iscekivanja?

Mozda stigne jos jedna za dve nedelje iz amerike :)

Javicu vam

Stigao je i Gigabyte-ov 6600 GT.
Sa njom i Doom 3 u kutiji, na kutiji natpis "reccomended by ID software for DOOM3" :)
Ne zahteva dodatno napajanje. PCB i hladnjak prosecni. OK, lepo radi sve to, ali nista spec, ne znam kakvu (je) to Nedjo ima(o).

7995 3DMark 2003 na defaultu, P4 2.8E + i915 + 1GB DDR2

Z

Vrh Dno