Šta je novo?

6600 Gt Agp

ZNACI IPAK SU STIGLE! :banana: :banana: :banana: ma nema veze sto je zasad samo 64-bitna,u svakom slucaju eto nama za 2-3 nedelje normalnih verzija(a mozda i GT)

Cekaj ne kapiram,pa u Imtelovom cenovniku pise da je ova od 127 evra 128-bitna?(mislim nema veze svejedno cekam GT,ali ako je za ovu normalnu ovako niska cena nece ni GT da bude vise od 180)

Nego nesto sad gledam ATI za malo vece pare nudi X600Pro :d E to je stvarno optimizam

po testovima na netu 6600gt je dobar "samo" u starijim igricama i u doom-u, kad dodje do vecih rezolucija sa AA i AF 6800 obican je skoro duplo brzi. Ja bih ipak pristedeo 30-tak evra za 6800LE umesto 6600GT...

@delija: gde ima da se nadje r9800pro za 170e ? Uzeo bih par komada, nesto ih trazim i cekam vec 3 nedelje ali ih nigde nema...

Mislim da si se malo zeznuo u vezi odnosa 6600GT <-> 6800LE.

Inace, pazario sam 2 kartice od lika sa news grupe yu.oglasi (zzeljko ili slicno), a video sam skoro da jos neko prodaje, pa pogledaj.

Visoka je to cena za takvu kartu.Samo 30e vise kosta puna 6800.

i tako ubodem ja 9600 juce i instaliram najnoviji driver kad ono stan by i hibernate zatamnjeno, izvadim malo kasnije ati-ja iz kazem sebi da se vise necu za*ebavati i pokusavati!
kad tako jedna osnovna funkcija ne radi odma pa sta vise da pricamo?
ne pada mi na pamet da zongliram drivere po ceo dan jer meni treba nesto da ubodem i da to radi.

slika jeste lepsa ali mi je zato i jedina igra koju sam pokrenuo blokirala ;)

pozdrav i srecno.

Ser_Zile je napisao(la):
i tako ubodem ja 9600 juce i instaliram najnoviji driver kad ono stan by i hibernate zatamnjeno, izvadim malo kasnije ati-ja iz kazem sebi da se vise necu za*ebavati i pokusavati!
kad tako jedna osnovna funkcija ne radi odma pa sta vise da pricamo?
ne pada mi na pamet da zongliram drivere po ceo dan jer meni treba nesto da ubodem i da to radi.

slika jeste lepsa ali mi je zato i jedina igra koju sam pokrenuo blokirala ;)

pozdrav i srecno.

PA :zgran: :zgran: :zgran: ? Koliko vremena si potrosio da to stvarno proradi i koji driver si koristio, meni se ovo nikad nije desilo ?

Poslednja izmena:
[Mancha] je napisao(la):
Uh, i ja prosto sazaljevam sam sebe...
Ovaj falicni 6800le sa blagim downclockom memorije radi savrseno, 16x6 i ima 8900 u 3dmark03... cccccc... Jad i beda :D
Pre njega u masini je bio 9800pro koji je u najboljem slucaju davao oko 6000.
Prosto se kajem sto sam ga zamenio :wall:

To mozda tvoj 9800pro, sa pravim 9800(HIS, Sapphire) ide i do 7K. Druga stvar, ti radis u firmi koja ih uvozi i tu Notax ima pravo jer ti svoju karticu ces naci koja radi dobro a ostali? Imao sam 6800 Vanillu i sada 6800GT u masini. Pre toga a mozda i na dalje HIS9800pro ICE-Q. GT jeste brzi osetno od radeona ali je tvout boolja nevidjena(zato se i klackam).Obican 6800 nije vredan upgrade-a dok o krljavim LE i sl. ne zelim ni da komentarisem.

@Mali Hobit

Ti si nasao cenu za 9800XT 300€ a znas da je to sto je ostalo ne rasprodano i zato drzi cenu, kao i 5950. Na stranu to sve 9800XT je Bently za 6800np/LE/LE :d

pnjaf je napisao(la):
PA :zgran: :zgran: :zgran: ? Koliko vremena si potrosio da to stvarno proradi i koji driver si koristio, meni se ovo nikad nije desilo ?

nisam znao ni sta da mu radim kad sam video i da na omega drajverima pise da ima problema sa time na nekim karticama, a ovi koje sam stavio su bili najnoviji kao sto sam i napisao...

Milan je napisao(la):
To mozda tvoj 9800pro, sa pravim 9800(HIS, Sapphire) ide i do 7K. Druga stvar, ti radis u firmi koja ih uvozi i tu Notax ima pravo jer ti svoju karticu ces naci koja radi dobro a ostali?
7000 na defaultu (bez ikakvog tweakovanja) i na bartonu @ 2.2?
Neka ti ostali memberi kazu koliki su njima skorovi bez tweakovanja

A sto se tice biranja,preko 90% ce raditi bar sa 12 pixel pipova, sto na mojoj masini na defaullt clocku daje 8200. Naravno podrazumeva se da nece sve serije LE karti biti falicne, prva jeste bila, ali je to ispravljeno.

[QUOTE='[Mancha]prva jeste bila, ali je to ispravljeno.[/QUOTE]

jel to znaci da je stigla nova tura?

[Mancha] je napisao(la):
7000 na defaultu (bez ikakvog tweakovanja) i na bartonu @ 2.2?
Neka ti ostali memberi kazu koliki su njima skorovi bez tweakovanja

A sto se tice biranja,preko 90% ce raditi bar sa 12 pixel pipova, sto na mojoj masini na defaullt clocku daje 8200. Naravno podrazumeva se da nece sve serije LE karti biti falicne, prva jeste bila, ali je to ispravljeno.

Pazi ja cu opet da ti kazem moje misljenje i "osecaj". Ta karta ni u kom slucaju nije brza od 9800pro/XT koliko daje vise poena u 3dmarku. 7K sam dobio sa 11x220@2400mhz-a i O/C kartom. Ako su ti tweakovanja to sto se stavi na performance umesto na quality onda sam i tweakovao: ). Peonta je da u igricama(sem u D3), sumnjam da ce 6800LE ili 6600GT biti brze od 9800pro(do 1280x1024) pogotovo sa AF ukljucenim a kada se uzme u obzir i cena stvarno ne vidim cemu fama.

Milan je napisao(la):
Pazi ja cu opet da ti kazem moje misljenje i "osecaj". Ta karta ni u kom slucaju nije brza od 9800pro/XT koliko daje vise poena u 3dmarku. 7K sam dobio sa 11x220@2400mhz-a i O/C kartom. Ako su ti tweakovanja to sto se stavi na performance umesto na quality onda sam i tweakovao: ). Peonta je da u igricama(sem u D3), sumnjam da ce 6800LE ili 6600GT biti brze od 9800pro(do 1280x1024) pogotovo sa AF ukljucenim a kada se uzme u obzir i cena stvarno ne vidim cemu fama.
Osecaj te grdno vara, jer kao sto rekoh imao sam/imam obe karte i mogu direktno da poredim. Takodje, igra koju ja najvise igram, PES3 na ovoj karti ide savrseno u 1280x1024, 16xAF i 2xAA (vise nego dovoljno) sto na 9800pro bas nije moglo tako. Probao sam i Farcry i ide savrseno i odlicno izgleda (za razliku od 5900). O Doom-u necemo ovom prilikom :D. Sto se tice skora u 3dmarku, kad bi ovu kartu kloknuo i tweakovao setovanja isterao bi 13000 bez problema. Govorio sam o defaultu (sa razlicitim setovanjima za pajpove, ali garantujem da 90% karti radi bar sa 12 pp).

Nova tura stize, a sve karte iz falicne serije ce biti zamenjene .

Milan je napisao(la):
@Mali Hobit

Ti si nasao cenu za 9800XT 300€ a znas da je to sto je ostalo ne rasprodano i zato drzi cenu, kao i 5950. Na stranu to sve 9800XT je Bently za 6800np/LE/LE :d

de ti poredis kola i avion :d

i opet + sve sto je mancha napisao za 6800LE, 95% je verovatnoca da ce raditi 12 pipe-ova...

Mali HoBiT je napisao(la):
de ti poredis kola i avion :d

i opet + sve sto je mancha napisao za 6800LE, 95% je verovatnoca da ce raditi 12 pipe-ova...

Jesu kola i avion ali su ista klasa ove karte :) . Sto se tice Mance, on decko ima svoje misljenje kao i ja svoje ali oboje na osnovu testiranja. 95-96% procenata da ce nesto raditi,)?!? Sacekaj da dodje i da radi da mozes da kazes tako nesto. Mislim imas trenutno prave 6800 vanilice:D koje nece da se otkljucaju i to vecinom ali ocekujete od 6800LE da se otkljucavaju:S: .
Ne mogu da kuckam vise a i ima vas vise :d , ali kao sto sam rekao uzmite, probajte prosudite pa onda pricajte.

ja sam otkljucao dve 6800-tke ;) ,doduse nisam ni video 6800LELE karte :d pa samo nagadjam :) ....

nego....

imate vGPU mod za 6600GT ovde

vec imamo mod a josh nemamo kartu u zemlji :d :D

Milan je napisao(la):
Jesu kola i avion ali su ista klasa ove karte :) . Sto se tice Mance, on decko ima svoje misljenje kao i ja svoje ali oboje na osnovu testiranja. 95-96% procenata da ce nesto raditi,)?!? Sacekaj da dodje i da radi da mozes da kazes tako nesto. Mislim imas trenutno prave 6800 vanilice:D koje nece da se otkljucaju i to vecinom ali ocekujete od 6800LE da se otkljucavaju:S: .
Ne mogu da kuckam vise a i ima vas vise :d , ali kao sto sam rekao uzmite, probajte prosudite pa onda pricajte.

milane ti zvucis kao da ne zelis da 6800LE moze da se otkljuca zato sto je nV :trust:
zar je tolko bitno sto kartica nije iz ati pogona?

Ser_Zile je napisao(la):
milane ti zvucis kao da ne zelis da 6800LE moze da se otkljuca zato sto je nV :trust:
zar je tolko bitno sto kartica nije iz ati pogona?

Covece meni je u kucistu Asus 6800GT 128mb ;).

Upravo tako, ne zelis da znas da si "bacio" tolike pare :D

Voleo bih da se ispostavi da je ovaj 6800le BEST BUY. Jos samo par dana...

Milan je napisao(la):
Covece meni je u kucistu Asus 6800GT 128mb ;).

tek mi sad nista nije jasno ali nema veze :trust:

:bottle:

sta sve ima kod nas od 6600 kartica i kad bi trebao izbor da bude malo veci?

Poslednja izmena:
@Bad MF
@uNesc0

Ja mislim da je najbolje da uzmete 6200GT 16v ili ultru i modujete u 6800GT, to ako moze to bi bilo najbolje :d :d . Jedina bolja i jeftinija(piljarskija) solucija je da nadjete na ulici modabilan 6800 :p . I da, ne zelim da modujete jer sam ja "bacio" pare :bottle: . Bice ih modabilnih koliko je bilo R9500 u 9700 ni manje ni vise a ja cu se vec izboriti sa bacenim parama :d

P.S.

Ima najnoviji mod koji od 128mb DDR1 budi ostalih(ne postojecih)128mb ali DDR2 :D

Ser_Zile je napisao(la):
tek mi sad nista nije jasno ali nema veze :trust:

Da ti pomognem:), probao sam vec jednu 6800 obicnu i sve zajedno nije mi se svidela niti sam osetio vecu brzinu u igrama. Ovaj Asus GT stavrno radi kao mutav, ima odlicnu 2d sliku i verovatno prelazi 11k u 3dMark-u `03 :smoke: . Zato sam presao na Nvidiju, dok o ovim malim 6800/660 ne zelim ni da razmisljam. 9800pro/XT je izmisljena karta za njih.

Milan je napisao(la):
Da ti pomognem:), probao sam vec jednu 6800 obicnu i sve zajedno nije mi se svidela niti sam osetio vecu brzinu u igrama. Ovaj Asus GT stavrno radi kao mutav, ima odlicnu 2d sliku i verovatno prelazi 11k u 3dMark-u `03 :smoke: . Zato sam presao na Nvidiju, dok o ovim malim 6800/660 ne zelim ni da razmisljam. 9800pro/XT je izmisljena karta za njih.

Pazi, to sto si uzeo 6800GT je apsolutno dobar izbor. Mene da pitaju koju karticu bih zeleo u svom racunaru ne bih se dvoumio (6800GT). Ovde ljudi pokusavaju da uz pomoc malo srece dobiju te performanse. Da ne ulazimo u diskusiju koliko je to verovatno jer je to za sada stvar procene i vreme (ovaj tred) ce pokazati, ali ono sa cim se ne bih slozio sa tobom je da 9800Pro/XT jesu bolje resenje nego 6600GT ili 6800(LE). Moze se reci da nisu drasticno bolje ali ne treba sumnjati u njihovu prednost.

6600GT nece biti nikako dobra kupovina za 220-230evra za koliko ce se prodavati...

tako da, ko se nada 6600GT bolje neka skupi jos kesa i pazari 6800 ...

Mali HoBiT je napisao(la):
6600GT nece biti nikako dobra kupovina za 220-230evra za koliko ce se prodavati...

tako da, ko se nada 6600GT bolje neka skupi jos kesa i pazari 6800 ...

To je poslednja ali i jedna od najbitnijih stvari. Te karte kostaju puno, znaci nije to 150€ pa da kaze covek, OK radi kako radi negde bolje negde losije, ako se jos i moduje ODLICNO. To je 230€ i macka u dzaku. Nisam ja zlurad pa kao nece vam biti dobre karte i to rekao iz glave vec sam probao pravi 6800, iscitao sve sto postoji na netu u vezi njih i izvagao sa 9800pro koji sam imao. Posle svega toga sam dao svoje misljenje (kroz zezanje:d). Ovim zavrsavam svoje izlaganje, ja nikad ali nikad ne bih uzeo nista ispod 6800 pre 9800pro.

Tako nešto sam i ja pokušao Ser_Zile-tu da objasnim, da nismo mi pristrasni, već da je baš on, koji u životu ništa od kartica nije probao, pristrasan, i duri se ko razmaženo dete, kada neko kaže da je neki Ati-jev model bolja kupovina. I to kažu ljudi koji su sve isprobali. I njemu i dalje nije jasno. Kako to da Milan kaže da je za 200e bolji 9800Pro/XT od bilo čega drugog, a višoj klasi 6800GT. To su različite firme, ne može to tako. Zar ne bi trebalo da jedan čovek navija za jednu firmu ? Zašto me zbunjujete ?? :D:D

Poslednja izmena:
notax je napisao(la):
Tako nešto sam i ja pokušao Ser_Zile-tu da objasnim, da nismo mi pristrasni, već da je baš on, koji u životu ništa od kartica nije probao, pristrasan, i duri se ko razmaženo dete, kada neko kaže da je neki Ati-jev model bolja kupovina. I to kažu ljudi koji su sve isprobali. I njemu i dalje nije jasno. Kako to da Milan kaže da je za 200e bolji 9800Pro/XT od bilo čega drugog, a višoj klasi 6800GT. To su različite firme, ne može to tako. Zar ne bi trebalo da jedan čovek navija za jednu firmu ? Zašto me zbunjujete ?? :D:D

ti si notax daleko od normalnog prema tome meni se ne obracaj!!!
to sto je milan napisao je daleko od onoga sto ti pises, njega samo nisam od starta razumeo (da svako ima pare za GT-a malo njih bi razmisljalo o modovanju i riziku) ali se slazem sa njim, a ti si prica za sebe...
meni ati ovakav kakav je ne lezi pa ga zato i nemam u svojoj masini i necu ga skoro ni imati...

:wave:

Vrh Dno