Šta je novo?

6230vs6600

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
ja bi radije uzeo 6230 ali zelim fon koji ima vise opcija tj da je upotrebljiviji. ako ima neko neko iskustvo koji bi podelio neka javi ... a i ako je po necijem misljenju neki od ova dva moba bolji neka napise i zasto ...
hvala i poZ ;)

Glas za 6600. probao sam i jedan i drugi, 6230 mi se ne svidja zbog preklopa, iako je dosta privlacan prvih 10-ak dana, posle shvatish da nije to to...
U svakom slucaju 6600 ima vishe f-ja, skini specs za Nokijinog sajta.
"Debeljko" rulez!

a c a je napisao(la):
Glas za 6600. probao sam i jedan i drugi, 6230 mi se ne svidja zbog preklopa, iako je dosta !

Preklop na 6230 ????

Mislim da nije za poredjenje. Kome treba SmartPhone uzece N6600, a kome treba normalan telefon, ali nakrcan funkcijama uzece 6230 :) Takodje, kome je to vazno, 6230 ima MP3 plejer, dok N6600 nema, a i kada se instalira zvuk je mono tako da tu f-ju otpisite.

Da, jako je tesko porediti ta dva telefona. Mene je, licno 6230 razocarao. Nije se mnogo maknuo od standardnog 7250 - ok, ima prosirivu memoriju, ali ne mogu gledati velike attachmente u mejlu, nemam izbor instaliranja aplikacija, nema dobrih igara, ekran je i dalje "spor", mala rezolucija. Dakle, to je 7250 sa dobrim mp3 plejerom, odlican kvalitet izrade i primopredajnih mogucnosti. Igrao sam se malo u ofisu, jedan kolega ga ima - i sam je rekao da je shvatio da mu ne treba sve sto imaju Simbian telefoni, a ovaj mu se dopada zbog mp3 plejera. Inace, trenutni best buy je Nokia nGage! 140 evra u radnji (telekom +, sa garancijom), originalni nGage sa karticom, svim dodacima, softverom... Full simbian + odlican plejer sa odlicnim slusalicama i daleko najbolji FM tjuner koji sam video u prenosnim uredjajima. Samo da je malo manji... Ali best buy, kome ne smeta veci telefon. Da se vratim na temu - ako ti ne smeta glomaznost 66-ice, ne razmisljaj dalje - daleko je mocniji telefon od 6230.

Kao telefoni, nema razlike u "moci".
A koliko ja znam, sve ovo su i dalje mobilni telefoni.

Jer, onda cu ja kazem kupi iPAQ, mnogo je mocniji od 6600, a kostaju isto :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Decko je probao, video, sta ti sada jel ima preklop. ;)

A, pa nisam znao da je takva situacija... :d

ajmo nesto konkretnije, a ne samo ovaj valja a ovaj ne!
;)

Sasa je napisao(la):
Kao telefoni, nema razlike u "moci".
A koliko ja znam, sve ovo su i dalje mobilni telefoni.

Jer, onda cu ja kazem kupi iPAQ, mnogo je mocniji od 6600, a kostaju isto :)

Pozdrav!

Pa, ako se uzme u obzir koliko su pale cene dobrim PDA uredjajima tj. modelima sa neophodim f-jama kao sto je BT veza, ne bi mnogo ni pogresio kada bi preporucio PDA. Ali da se ne rasplamsa topic (kao onda), pa da krenu iznapusavanja ;)

Poslednja izmena:
Delimire, problem je sto ako kupujes 2 uredjaja (PDA+mob) ne mozes da nadjes dovoljno mali, lep i funkcionalan telefon, a da ima BT da ga koristis sa PDA ;)

Ne znam stvarno sta fali t39, t68, s55, t610, n6230, n6310...

PJ je napisao(la):
Delimire, problem je sto ako kupujes 2 uredjaja (PDA+mob) ne mozes da nadjes dovoljno mali, lep i funkcionalan telefon, a da ima BT da ga koristis sa PDA ;)

6230 ima BT :)

niko meni da odgovori. ajde nesto direktno da vas pitam a ne da vam ostavljam slobodan prostor za odgovor pa da dolazi do ovakvih prica i predloga kao sto su gore. znaci pitanje je sta konkretno symbian mozda da omoguci vise od obicnog softvera? u cemu je tolika razlika zato sto kada sam se igrao sa 6600 nisam znao na sta tacno da obratim paznju!
poz ;)

Jednom rečju: Obezbeđuje

Samo se postavlja pitanje, da li ti to treba, i da li si spreman za kompromis po pitanju veličine i mase uređaja.

Poslednja izmena:
mnogo je velika 66-ica i dobro bi mi dosao mp3 ali opet kada bi mi neko dao neki dobar razlog i objasnjenje zasto je taj symbian toliko bolji uzeo bi ga bez razmisljanja... ajde mora da neko zna nesto konkretno ... da ne cimam ortaka samo zbog tog symbiana da mi donosi fon ...
poz ;)

a sto nesacekas 7610 on ce biti simbian ali prihvatljivih dimenzija(slicno kao 6230)+1mpx kamera

Poslednja izmena:
to je pravi razlog 700e! ja tih 700e planiram da dam za 193T samsung tako da me mrzi da skupljam 700e za mob skupicu nekih 400 i to je dosta kako znam sebe opet cu da izgubim mob tako da ne zelim vise da dam ove godine ! a o5 niko nije dao pravi razlog zasto da uzmem 6600 ajde delimire ti ako mozes objasni a i max bi to mogao ako hoce ... poz ;)

Pa ne znam brate... Mislim, najbolje od svega je sto sam ja bio zadrti "ne-smatphoneovac" dok nisam duze koristio simbian. Jednostavno, imas sve sto mozes da ocekujes na tako malom (da, malom) uredjaju. PDA je jedna stvar - a smartphone druga. Najbolje je da uzmes i probas, provedes jedan dan uz takav telefon i samo ce ti se reci. Znas vec koje mogucnosti ima, pricalo se o tome, pa nas nemoj terati da se ponavljamo :)

pozdrav

delimir je napisao(la):
700e je kostao taj telefon pre mesec dana po inostranstvu, a izgleda da ima da se nadje i ovde :) Definitifvno ne spada u ovaj izbor koji covek pravi...

A i kao sto vec jednom rekoh, totalno je gay! :d

ivo.r je napisao(la):
A i kao sto vec jednom rekoh, totalno je gay! :d

Meni lici na neki moderni kuhinjski uredjaj ili mozda na merac krvnog pritiska...e sada ako to ima presek sa tim tvojim gej onda je to to :d

ZoNi je napisao(la):
hm... da li se varam, ili 6600 nema automatsko zakljucavanje tastature?

Koliko ja znam, nema...

tek sam danas video da 6600 nema radio i razocarao se, ali mob mi se svidja sve vise pa ne znam sta da radim.
max-e ok nemoj da ponavljas.
ajde samo neka neko odgovori koliku je najvecu mmc uspeo da stavi u 6600 ili 6230 znaci da li je uspeo vise od 64mb?

zar niko?

zendraqla je napisao(la):
tek sam danas video da 6600 nema radio i razocarao se, ali mob mi se svidja sve vise pa ne znam sta da radim.
max-e ok nemoj da ponavljas.
ajde samo neka neko odgovori koliku je najvecu mmc uspeo da stavi u 6600 ili 6230 znaci da li je uspeo vise od 64mb?

Rade bez problema i 128MB i 256MB prodao sam ih dosta korisnicima Nokia telefona i jos se niko nije zalio

Nazad
Vrh Dno