MikiBig je napisao(la):...
Ovo sve pitam zato sto u manualu od ploce stoji da je multiplikator 5,5 i da je BUS 100Mhz o kao podrzava AMD na 300MHZ bar sam ja skinuo takav manual, mozda ima i bolji.....
POZDRAVcheers
Filo je napisao(la):najjeftiniji a bolji upgrade je kt133(a,e)+duron 600,ili tako neki "sporiji"
Isto ce ga izaci kao i celeron+bx ili k6+mvp3
Nisam siguran za Chaintecha, ali je moja stara Soltek SL54-U5 (takođe MVP3, 512KB keša) mogla da kešira do 256MB rama.Dandy je napisao(la):Samo moram da primetim da VIA MVP3 chipset koji je na Chaintech 5AGM2 ne moze da kesira preko 128MB ram-a, tako da je L2 cache na ploci neupotrebljiv za sve preko toga. Ja imam K6-III koji ima svoj L2 cache na samom procesoru, tako da mi ne smeta, ali za K6-2 moze da predstavlja problem u vidu pada performansi.
I ti sad napriča gluposti... svaka grafička koja podržava AGP 4x podržava i 1x i 2x, isto kao što UDMA100 diskovi bez ikakvih problema rade kao UDMA33. Tačno je da tada oni neće raditi sa punim kapacitetima, ali daleko od toga da neće raditi.Darko je napisao(la):Batali taj upgrade! Ako stavis jaci HDD (jaci od UDMA33) trebace ti kontroler koji kosta oko 40 evra, ako uzmes bilo koju graficku koja NE podrzava AGP x2 (koji ploca JEDVA izvlaci), tipa bilo koji No-name GF1, 2, 3, 4, itd... Neces moci ni sistem da dignes. Overclockling se NE ISPLATI, jer su dobici mizerni. DivX zaboravi.
Darko je napisao(la):A sto se HDD-a tice, nisam rekao da nece raditi, zar ne?
Rekao sam da radi - ali sporo. Sve dok se ne nabavi kontroler.
Kako moze biti dobro resenje, ne shvatam. Procesor K62 500 moze naci za iste pare kao D600, a polovna ploca za Duron je skoro dzabe. SiS730s za primer, kosta otprilike 40-tak evra polovna, + procesor = kompjuter za svaku priliku. I tek to ce primetiti sa P200 MMX!!!
P.S. Za office mu je dovoljna masina koju ima, zasto bi je unapredjivao?
Da, interesantno je da taj program zaista radi i na tako starom chipsetu. Dobici su doduse manji nego na KT133 recimo, ali radibrzi je napisao(la):Ako nabavis K6-2 obavezno uz tu plocu koristi memory interaleave enabler program. Jasno se oseti dobitak u brzini, a ne kosta nista.
Na mojoj staroj ploči probao par dana Eagle (gde ćeš veći noname od toga) gf2mx400 i to kao agp 1x jer je na 2x bilo samo mnogo nestabilnije a nimalo brže...Darko je napisao(la):BTW ocigledno nisi primetio da sam napisao: NO - NAME GF kartice... Ne tvrdim da jedna Asusova ne bi radila... Opet kazem - probaj pa tek onda pisi. Nemoj pisati bez pokrica.
A sto se HDD-a tice, nisam rekao da nece raditi, zar ne?
Rekao sam da radi - ali sporo. Sve dok se ne nabavi kontroler.
MikiBig je napisao(la):PS ajd za jednog prijatelja koji je redovan posetilac al nije registrovan dajte neki link za POWERDVD neki koji bi radio vise od 10 minuta,TJ neku ful verziju.
HVALA:wave;
jddipqd je napisao(la):I ti sad napriča gluposti... svaka grafička koja podržava AGP 4x podržava i 1x i 2x, isto kao što UDMA100 diskovi bez ikakvih problema rade kao UDMA33. Tačno je da tada oni neće raditi sa punim kapacitetima, ali daleko od toga da neće raditi.
Što se tiče konstatacije da zaboravi divx... Meni na sličnoj konfiguraciji od 200+ divxova koje imam samo 1 nije išao savršeno glatko.
Tačno je da na tome neće moći da se igra lepo... Ali sa 256 rama XP radi savršeno; za office, net i divixove, ta konfiguracija je sasvim dobro rešenje. Pogotovu ako se na nju prelazi sa 200MMX.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari