Šta je novo?

5900XT Pomoc

Jerry[NS]

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2005
Poena
319
Dakle dobio sam ovu karticu,neznam ni ko je proizvodjac,dugacka je skoro pola metra :D e sad.. imam problem sa izuzetno slabim fps-om.
Skinuo Forceware 81.98 i coolbits ali kad pokrenem 3dmark 2001 u pocetnim scenama imam od 20-30 fps-a max 50,a i sa ostalim igrama je isto ******.U cemu moze biti problem??
Imam i Riva tuner ali ima tone podesavanja.. da li se nekom nesto slicno desavalo i kako je popravio ovo?
Da napomenem pre toga sam imao 9600XT asusov i uninstalirao sam sve drajvere za atija i sveze instalirao ove forceware.
Agp mi je na 8x,ukljucen je i fastwrites u biosu.

Sad sam ustanovio jos nesto,ukljucio mi se power indicator i kaze sledece...
da mi graficka ne prima dovoljno struje i da su joj performanse oslabljene.
Sta da joj radim? Imam 300W neko napajanje,Amd 64 3000+@2400mhz,512 Kingmax HC rama,HDD 80gb.Liteon DVD rezac,Creative Audigy 2 7.1 i Leadtek winfast expert Tv karticu,

Prilozi

• Power Indicator.jpg
    Power Indicator.jpg
    69.4 KB · Pregleda: 66
Jesi li joj prikljucio molex za dodatno napajanje?

Ili ga nije prikljucio ili mu je slabo napajanje (kako rece 300w), pre bih rekao da je ovo drugo u pitanju.

e da nisam ni primetio da treba dodatno napajanje da se ukljuci jer je toliko dugacka da mi kaci hard disk.Hvala vam uspeo sam da resim problem.
Sad radi kao sto treba da radi,samo nema hladnjake na memoriji.. pfff,ali ide do 420/760 i daje solidnih oko 6000 u 2003-ci,zahvaljujuci procesoru :D

Mali ti je to clock za GPU, moze vise sigurno... Koristi Power Strip ili SysTool za clockovanje i samo rokaj... Meni je GPU isao na 527 ali to su sumanuti clockovi vec.
Sa hladjacima za memoriju neces dobiti nista, samo se potrudi da nesto duva preko nje

+naravno nadam se da ces uzeti i jace napajanje da ne bi ostao bez celog kompa....!

obzirom kakvo mi je napajanje i 420/760 je fenomenalan overklok.... Pod hirno kupi bolje napajanje

Slabo tu meni sta duva u karticu.Ionako cu uzeti uskoro PCIe pa mi ovo i nije toliko bitno.Max koliko sam uspeo da izvucem iz kartice je 440/780,video sam da ima samsungove memorijske cipove,samsung-325.
Jel zna neko kako da provalim koji je proizvodjac kartice?? Znaci gledao sam i nigde ne pise na kartici,stampana ploca je neke teget boje.

jos jedanput-i ja imam 5900xt ocistio sam usmerivace vazduha koji su bili puni prasine i sve radi ok.isti sam problem imao

Imam i ja 300W napajanje pa mi sve radi savrseno! I 5900XT i sada 6600GT...
Mada ako je neki krs onda te ni 400W ne cupa

Vrh Dno