Šta je novo?

Dosta im je Trumpovih ucena, Tajvan odbio selidbu polovine proizvodnje čipova u SAD

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
tajvan-cip.webp

Dosta im je Trumpovih ucena, Tajvan odbio selidbu polovine proizvodnje čipova u SAD​

Tajvan je negirao je navode da će zemlja prebaciti polovinu proizvodnje čipova u SAD, dok Trampova administracija razmatra drastične tarife na poluprovodnike i proizvode koji ih sadrže

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/d...io-selidbu-polovine-proizvodnje-cipova-u-sad/

Pa ostace bez cipova, a kupovace ostatak sveta. A kad ovi budu hteli cipove mozda ih i dobiju al po vecoj ceni.

I ko ce onda da prodaje SAD-u cipove? Kina?

Prazan blef koji je pozvan.
Intel uveliko rešava taj problem, a tu je i Samsung. Pisao sam ja i ranije - Intel nikada neće propasti, da živim u USA odavno bih pazario brdo njihovih akcija kada su bili udarili u dno, to može samo gore. Intel nisu gaming procesori ili nešto što mi koristimo nego Fabovi, isto ko što nVidia nije više gaming kompanija, briga njih za GeForce odavno.

Intel uveliko rešava taj problem, a tu je i Samsung. Pisao sam ja i ranije - Intel nikada neće propasti, da živim u USA odavno bih pazario brdo njihovih akcija kada su bili udarili u dno, to može samo gore. Intel nisu gaming procesori ili nešto što mi koristimo nego Fabovi, isto ko što nVidia nije više gaming kompanija, briga njih za GeForce odavno.
Intel i samsung su manji od pola Tajvanske proizvodnje. Niti mogu da skaliraju proizvodnju znacajno,za to trebaju godine i godine investicija. Pod uslovom da Intel prezivi kao proizvodjac cipova, jer mu je tehnologija i fabovi u kanalu-razmisljali su da kao AMD nekad prodaju linije za proizvodnju jer nisu konkurentni.

Rezime-nesigurno i na dugom stapu. Tajvan ih je ispalio i sad ce da legnu na rudu kao i uvek do sad.

Nazad
Vrh Dno