Šta je novo?

512 kb u Beogradu za 2000 dinara

To su beshe oni sto tvrde da ne postoji pravi flat rate ? :) cudno je kako ja svucem svaki dan 1100-1200mb sa neta i ama nikakvih upozorenja niti povecanja cena nije bilo :d
Nego mnogo je to neozbiljno oko beogrida, ni sajt za najobicniji info nema (kad sam ja proveravao a to je bilo pre manje od nedelju dana) nego moraju ljudi da se jure po forumima za najobicniju informaciju, iskren da budem tako dezorganizovanoj "firmi" nikad ne bih dao novac ma sta nudili, a jos kad sam video ponudu i na forumu sa negarantovanim brzinama i ogranicenjima za prenete megabajte pa tek tad sam bio siguran da ne bih dao novac za tako nesto :)
Nadam se da ce to krenuti malo organizovanije jer konkurencija je zdrava, nadam se da ce ti propusti biti ispravljeni uskoro, u svakom slucaju srecno u daljem radu :)

Pa rekoh gore AKO se uozbilje... sta znas mozda su tek poceli sa ovim pa nije sve uhodano ;) da je srece pa da imamo trziste kao sto imaju u EU npr pa da ta konkurencija stvarno cini nesto povodom cena nego svi drze jedne te iste cene jer im tako odgovara i siguran sam da medjusobno imaju i dogovore kojim drze cene manje vishe ujednacene (visoke) i zgrcu pare, a u opremu dobro znamo da niko nista ne ulaze, eventualno neku mizeriju za jednu masinu "server" a ti "serveri" ko average komp. na benchu :) Bas me zanima koliko jedan prosecan provajder ima mesecni profit (ne najveci ne najmanji to mislim).

Od koga uzimaju link ?
Znaju li se neki detalji te mreze ?

Poslednja izmena:
Iz amerike gledano

1 192.168.1.10 butyl.pair.net 0.52 ms
2 64.156.240.29 ge-5-1-517.ipcolo2.Washington1.Level3.net 7.51 ms
3 4.68.121.33 ae-2-52.bbr2.Washington1.Level3.net 7.23 ms
4 4.68.128.101 as-0-0.mp1.London2.Level3.net 80.25 ms
5 212.187.129.198 ge-10-2.ipcolo2.London2.Level3.net 80.47 ms
6 212.113.11.254 BT-NET.ipcolo2.Level3.net 87.13 ms
7 166.49.208.14 t2c2-p1-0.uk-glo.eu.bt.net 88.28 ms
8 166.49.208.38 t2c2-p5-0.nl-ams2.eu.bt.net 88.51 ms
9 166.49.195.233 t2c2-p1-0.de-fra.eu.bt.net 101.35 ms
10 166.49.172.52 t2a4-ge7-0.de-fra.eu.bt.net 101.41 ms
11 166.49.147.154 166-49-147-154.eu.bt.net 123.75 ms
12 195.178.34.106 195.178.34.106 130.43 ms
13 213.137.107.135 213.137.107.135 131.49 ms
14 212.62.49.244 212.62.49.244 124.27 ms
15 217.24.16.4 enki.beograd.com 124.49 ms

14ti hop je iz range-a PTT-a (PTT SRBIJA NET)
a 15ti je
Nenad xxxxx
GAMA Electronics
Misarska xxx

mada im je to najverovatnije samo hosting provajder, javi ce vec neko nadam se pravi info :)

hahahah znao sam da mora da ima i ovde
pozdravljam vas .....

Inace Beogrid je deo Bits-yu i ne kupije internet ni-od-koga i Beogrid je najjaci Wireless servis u zemlji a sto se moze videti po broju korisnika i broju baznih stanica koje imamo i po tome kolika je potraznja za nama....

A na cemu ste vi ?

Poslednja izmena:
Nikola, zasto se ne sicimate malo oko neke prezentacije, pa da mi, potecijalni korsnici, vidimo crno na belo sta vi to stvarno iamte i nudite, a ne ovako da na svakom frumu pricate nesto drugo....

PJ je napisao(la):
Nikola, zasto se ne sicimate malo oko neke prezentacije, pa da mi, potecijalni korsnici, vidimo crno na belo sta vi to stvarno iamte i nudite, a ne ovako da na svakom frumu pricate nesto drugo....

da znash... po raznim forumima razne informacije i sve u razlichito vreme - stare od po mesec i vishe dana.

shto ne uradite ko Verat neku mapu pokrivenosti? okachite regularan cenovnik? ovako ispada: trazhi cimaj juri itd.

nije ni sa Veratom mnogo bolja stvar, dosta sporo se postavljaju nove bazne stanice. mada, verovatno je da smo svi mi vishe toliko nestrpljivi da sada lajemo za dobar net.

btw, YUBC IP je proshirio svoj link na 155Mbit/s u ochekivanju adsl-a. mozhda se i tu "obradujemo"...

sve neshto ko Djekna: Bitje bolje, a kad tje ne znamo...

hahahah znao sam da mora da ima i ovde pacijenata pljuvaca......
pozdravljam vas .....

Inace Beogrid je deo Bits-yu i ne kupije internet ni-od-koga i Beogrid je najjaci
Wireless servis u zemlji a sto se moze videti po broju korisnika i broju baznih
stanica koje imamo i po tome kolika je potraznja za nama....

A na cemu ste vi ? jel ste na modemu pa mrzite ceo svet ili?

Dzabe si editovao post, kao prvo ti nemoj da vredjas i mogao bi da se smiris malo, sve sto sam rekao je istina i nikog nisam "pljuvao" vec sam rekao kako je pravo stanje stvari sto je "potvrdio" i iznogood.Od kad si se uclanio na forum video sam od tvojih 4 posta 3 posta gde na neki nacin reklamiras beogrid, pa zamisli kada bi recimo svi ovde koji prodaju hardware isli po sobama na forumu i "kod mene je najbolje, mi imamo/mozemo ovo vi ne, vi naravno sux" ?
Imas Male Oglase ako hoces nesto da prodas, a ne ovako upadas u Veratov thread koji je informativnog karaktera sa reklamom, krajnje neozbiljno, otvori svoj thread napisi sta beogrid nudi i po kojim cenama ako to ljudi vec zele da saznaju.Ugledaj se na zaposlenog u Veratu, vrati se ovih 14 strana unazad i vidi kako treba sve to da izgleda oko davanja infoa i kao sto rekoh otvori thread i odgovaraj ljudima a ne da nazivas bilo koga ko ovde postuje bilo kakvu zamerku beogridu "pacijentom pljuvacem" sramota.

EDIT: Ja licno nisam na modemu nego na wirelessu 128k i ne mrzim svet :p
I poslednji put kad sam proveravao Bits uzima link, odn nema svoj link ka svetu, sto je naravno lately moglo da se promeni.

Poslednja izmena:
Ja sam razgovarao preko neta sa nekim korisnicima BeoGrida. I po njihovim iskustvima Beogrid super funkcionishe. Kazu da im protok ne opada. I da je ukupni link veci nego sto moze da povuku svi korisnici odjednom. A cene su posebna prica. Ja kao ne toliko iskusan korisnik samog interneta, primetio sam da su cene pristupachne. Posto vecina voli verat, ja sam koristio veratovu vdial uslugu koja je vise manje jeftina. Ali ne nudi ono sto na reklami govore. Veza mi svaki cas puca, daj boze da dobijem itd. A to sto su im cene jeftine ne govori o tome da oni imaju toliku tehnologiju pa kao ajde da pojeftinimo, nego lov na korisnike. Jedno pitanje ko su oni da meni naplate 1oo i kusur dinara na otvaranje naloga? mislim strasno. A sto se tiche wirelessa nisam korisnik. Video sam kako radi kod jedne osobe i super radi. iskreno vezu od 512 k ne verujem da bih sebi mogao da priustim jer ove cene koje verat nudi su malo nagruvane 64k je 1900 din 128k je 3700 a 256k je 7100 din mislim cene su extra :) dok konkurentni beogrid nudi mnoooooogoooo povoljniju cenu.

bgillegal je napisao(la):
Ja sam razgovarao preko neta sa nekim korisnicima BeoGrida. I po njihovim iskustvima Beogrid super funkcionishe. Kazu da im protok ne opada. I da je ukupni link veci nego sto moze da povuku svi korisnici odjednom. A cene su posebna prica. Ja kao ne toliko iskusan korisnik samog interneta, primetio sam da su cene pristupachne. Posto vecina voli verat, ja sam koristio veratovu vdial uslugu koja je vise manje jeftina. Ali ne nudi ono sto na reklami govore. Veza mi svaki cas puca, daj boze da dobijem itd. A to sto su im cene jeftine ne govori o tome da oni imaju toliku tehnologiju pa kao ajde da pojeftinimo, nego lov na korisnike. Jedno pitanje ko su oni da meni naplate 1oo i kusur dinara na otvaranje naloga? mislim strasno. A sto se tiche wirelessa nisam korisnik. Video sam kako radi kod jedne osobe i super radi. iskreno vezu od 512 k ne verujem da bih sebi mogao da priustim jer ove cene koje verat nudi su malo nagruvane 64k je 1900 din 128k je 3700 a 256k je 7100 din mislim cene su extra :) dok konkurentni beogrid nudi mnoooooogoooo povoljniju cenu.

Chekaj shta to prichash, kakve cene "verat nudi su malo nagruvane 64k je 1900 din 128k je 3700 a 256k je 7100 din " to spominjesh.
Mislim da si u jakoj zabludi , 256kbit-a je 1500din, 512kbit-a je 2000din i to u flat rate rezimu "ne merenog saobracaja" i to spominjem zato sto BeoGrid spominje flat rezim u mernom saobracaju. Nije mi jasno kako te dve stvari idu zajedno.
Jedina mana verata je pristupna cena od 4000 dinara i to je to.

Lucky 2001:

Otkud ti sad ideja da je BEOGRID-ov flat u merenom rezimu ??
Pa jel covek lepo napisao da je FLAT ako uzmesh FLAT , a da ima i mereni rezim pored toga koji te niko ne tera da uzmesh.

Ok, ako je tako, slushao sam shta drugi prichaju.
Nikad se nisu tachno izjasnili, da li su oni provajding, udruzenje gradjana, ili privatna lica koja .... shta, kome bi placao, ko je odgovoran, jel se placa unapred ili posle, ko garantuje link Bitsyu ili neko treci.
Koliki je ping ka serveru u idealnim okolnostima, koliki je ka google-u. jesu li otvoreni svi portovi, stoje li iza nat-a, kakvi su ip-jevi rotirajuci, fiksni ili...
Gde su bazne stanice, zavisi li ping od bazne stanice, koja ima najbolji ping, kakvi su signali, koja oprema vam treba, koliko bi trebale da budu jake antene za postizanje maxsimuma, a,b,g standard.
Da li je moguce dizati lokalnu brzinu na 2 ili 4 mbita ne zavisno od internet brzine tako da napunite 512 kbit ili 1 mbit internet saobracaja a da vam resto ostane za lokalni sharing saobracaj.
Itd, itd, 100 pitanja a malo odgovora.
Pozdrav, nisam mislio nishta loshe i svaka WiFi mreza je dobrodoshla i shteta shto chvorishta nisu brza kako bi bar lokalac bio mnogo brzi.

Upravo o tome pricam lucky, samo kad bi neki info dali, ako je toliko tesko da se napravi sajt, makar post na forumu bi bio lep.Ako je to bolje od recimo tehnicom wirelessa ja bih prvi uzeo (da vidim AP naravno).Ali sta vredi kad nemamo info, mene najvise zanima ping ka EU serverima, jel neogranicen protok i isto tako vazno jel zabranjeno koriscenje p2p programa.

mb4 je napisao(la):
Upravo o tome pricam lucky, samo kad bi neki info dali, ako je toliko tesko da se napravi sajt, makar post na forumu bi bio lep.Ako je to bolje od recimo tehnicom wirelessa ja bih prvi uzeo (da vidim AP naravno).Ali sta vredi kad nemamo info, mene najvise zanima ping ka EU serverima, jel neogranicen protok i isto tako vazno jel zabranjeno koriscenje p2p programa.

ma daj... dovoljno je da okache pokrivenost beograda i cene.... shta tjesh vishe... a ne da po forumima jurim informacije i razne telefone na koje mogu da zovem.......................... blah

verat je makar poznat provajder (trenutno po meni i najbolji i najjeftiniji)...
i verovatno velikim ulaznim cenama pokrivaju cashflow za opremu...

kome je hitja on tje da plati - trzhishni sistem. a ostali neka chekaju da se sistem razradi... ili da Vuchitj pobedi na izborima za gradonachelnika i ispuni obetjanje o bezhichnom internetu u BG :lol:

Pa iznogood BAS o tome pricam :) samo jedan thread je dovoljan ili info na jednom mestu -negde- ;) cak ni sajt ne treba.Ajde da vishe ne gushimo veratov info thread nego nek neko iz Beogrida otvori thread isto u "internet" sa infoom pa mozemo tamo da nastavimo diskusiju :) Sto se tiche Verata ja sam rekao, ako nabace AP oko sajma ja prelazim kod njih osim ako neko ne ponudi bolji/povoljniji wireless around.

Da se vratimo malo na Verat.

Zasto ne postavljate AP-ove na Novom Beogradu u blokovima,tu je najveca gustina naseljenosti i veliki broj broj ljudi koji vec ima wireless opremu?Mene licno zanima sta se desava sa AP-om u bloku 70?

Calibra 4WD je napisao(la):
Da se vratimo malo na Verat.

Zasto ne postavljate AP-ove na Novom Beogradu u blokovima,tu je najveca gustina naseljenosti i veliki broj broj ljudi koji vec ima wireless opremu?Mene licno zanima sta se desava sa AP-om u bloku 70?

ako cemo tako, najveca gustina naseljenosti je na vracaru :D :d :-devil-: , a ima i dosta ljudi sa wifi opremom :d

kao sto neki rekose posebno je flat a posebno protok i bzina je u protoku 1mbps a u flatu maximalni paket 512...karte pokrivenosti i sajt nismo namerno postavili jer nismo hteli da se reklamiramo ali za vasu informaciju Beogrid ima najvecu pokrivenost Beograda od svih ostalih provajdera i da koriste se ptp programi a po defaultu nasa ekipa prilikom montaze opreme instalira dc++, jabber, konekcije ka game serverima, skype i sta ti znam jos od softvera, za razliku od velike vecine u ovome gradu ..nama wireless zaista radi i to zahvaljujuci primenjenim resenjima koje skoro niko kod nas ne primenjuje a to je ...antene velikog pojacanja i uskog dijagrama, bridge=ring struktura mreze a ne ap, kabliranje blokova zgrada, dobri linux serveri i slicno....
Ne reklamiramo se jer ne mozemo da postignemo da umrezimo onoliko ljudi koliko nam se javlja jer smo mi mala firma sa 7-8 zaposlenih ljudi a imamo mrezu sa oko 300 korisnika...
trenutno podizemo jos oko 4-5 baznih stanica na dominantnim kotama u Beogradu i kabliramo odredjene lokacije i u medjuvremenu organizujemo konkurs da zaposlimo jos ljudi kao i upload sajta i karte pokrivenosti Beograda....
I to vam je u principu prica o Beogridu...
a ako vas zanima vise instalirajte SKYPE i popricajte sa nasim korisnicima...ima ih tamo podosta....
Pozdrav

Ok Nikola hvala na informacijama,mozes li ti onda nama koji smo u blokovima oko Piramide das ponudu za koriscenje vase mreze i da napises gde su vam baze na koje bismo se kacili?

Isto pitanje je i za Verat

i, kakvo je trenutno stanje sa veratovim wireless-om?
je l' su se smanjila ona zagusenja AP-ova o kojima sam citao?
ide li to sad stvarno sa pola Mbps?

Zagushenja su radnim danima poprilichno chesta u toku dana...Ping se razlikuje od minuta do minuta i varira od 3ms do 3000ms...Sva sreca, te zagushenja ne traju dugo, svega minut dva, ali videce se....

poshto pred. kutjnog saveta nije dostupan, da postavim pitanje: jel mogu nekom jachom antenom da se kachim na neshto dalje (recimo Slavija), a da mi to ne utiche na ping i kvalitet veze? poshto stoji da su svi veratovi chvorovi ogranicheni na 1km?

mozes da probas....mada tih 1 km je sasvim realno....

u kom smislu realno....
Jel sasvim realno da se dobaci 1km a ima prostora za vece razdaljine, ili je 1km neka realna granica preko koje se teshko ide???

u smislu jako velike guzve u etru, pa ti verat ne moze garantovati da ce van opsega od 1 km veza biti konstantna.....to je veliki problem....svako ko ima par stotina evra moze u etar da pusti signal, te je zagusenje u pojedinom delovima BG-a jako veliko i korisnici imaju probelma i u tih 1 km....

koliko je vremena potrebno

Pre 3 nedelje drug je odneo u Verat potpise svih stanara da se postavi AP na krov. Koliko je prosecno vreme cekanja dok ne dodje ekipa za montiranje? Ako ima nekog iz Verata moze li informacija kad ce doci ekipa? Inace lokacija je Kumodraž

Poslednja izmena:
VeratNet je napisao(la):
Odgovor je DA bice jedna sigurno postavljena u toku ovog meseca u zgradama izmedju zvezdinog i partizanovog stadiona ...
hehe ne znam ko si ti VeratNet-e ali upucen sam u to postavljanje AP-a zanima me (posto je vest prilichno matora) da li sve ide kako treba oko postavljanja tog ap-a? I jos jedno pitanje kakva registracija je 4000 dindzamina?

Vrh Dno