lucky2001 je napisao(la):Dupli post ali ga postujem ovde poshto vidim da Verat prati ovaj post:
Jeste Verat je greshio i brljao i loshe je radio, ali iako je to privatna svojina za razliku od Telekoma koji je nash od glave do pete( a ponashaju se ko da im je gazda iz Saudijske Arabije), glavom i bradom bih stao iza Verata i iskreno bih voleo da Verat postane nash AOL i srce mi govori bice Verat jako dobar.
Mora im se priznati, prvi su skresali cene flat-a, prvi su ushli u obrachun sa Telekomom i siguran sam da ce u tome istrajati, nasha podrshka moze biti samo jedno, svi na wireless Verat.
Josh kad bi verat uleteo u dil sa nekom jakom firmom preko, pa kad bi nabavio opremu po Dumping cenama, znachi onako bash razbijachki nisko, znachi da Verat omoguci svojim mushterijama opremu po ultra niskoj ceni mnogo nizu cenu od ove nabavne koja je kod nas, samo da navuche klijentelu i da unajmi neku mladu ekipu koja bi po niskim cenama ugradjivala WiFi ljudima koji sami nisu u stanju da instaliraju opremu, ja mislim da bi ih tako pocepali da bi se ovi cheshkali po uvcetu i pitali se J@ebote sto nas tako boli od ovog komarca.
Verate ovo ti je ulaganje za buducnost, sad nije stvar u tome da se zaradi novac, nego da se navuche klijentela, bice novca, jer bicemo mi bogatiji.
Shokajte sa josh brzim linkom pregovarajte sa Madjarima da vam obore cenu, palite ih, ako treba, kao naglo ce te povecavati link, te da vas da vas cheka 100000 usera koje ne mozete da snabdete linkom jer ste zagusheni, ili josh bolje unajmite neku stranu firmu koja bi ugovorila Link, mislim da ce oni dobiti mnogo bolje cene, nemojte da vas pale sa cenama, chisto da spomenem primer mog drugara iz Italije koji ima dovuchen link od garantovanih 100mbita ponavljam garantovanih sa shelom na serveru od 100gb koji ima ne ogranicheni protok i to za 5000 eura.
Jer zbog ovih budala lopovskih iz Telekoma koji su kako bi pokrali lovu iz dila uzimali smeshne linkove po katastrofalnim cenama placajuci ih po nekoliko miliona, a stranci kad su videli kakve smo ovce i novchani razvratnici, sad im ne pada na pamet da nam daju link po nekoj normalnoj ceni.
Nabavite server sa 2 do 3TB prostora(kad ja kuci imam 1,5TB sto bi vama bio problem), iznajmite jedan biznis binarni News account od 40-60 Mbita kod nekog veceg news provajdera iz Evrope u Unlimited modu, instalirajte pravi News server koji ce se sinhronizovati sa tim stranim News serverom, tako da ce praviti kopiju binarnih grupa na vashem lokalnom serveru i samo posmatrajte kakva ce vam biti ushteda na linku, svi ce skidati sve u lokalu, jer sve ce im sve biti na dohvat ruke i to sa vasheg news servera, a po zakonu necete chiniti ni jedan prekrshaj.
Samo ne nasedajte na svakakve ponude, cena koju bi trebali da platite bi trebala da je izuzetno realna, ne zaboravite sve shto vam se chini da ste platili jeftino moze da se dobije i josh jeftinije.
Na ovaj nachin su mnogi Nemachki provajderi ushtedeli oko 42% linka.
Ostalo ostaje za P2P i FTP ali ukoliko imate binarni news dovoljno je pustiti samo par P2P klijenata jer ce svako moci da se snabde sa News-a.
Ako neshto ne znate pitajte, ima ovde ljudi koji ce vam dati chak i poslovni savet i to za dzabe, svima je u interesu da se skrshi ovaj shugavi Telekom.
Pozdrav.
Floyd je napisao(la):Moj prijatelj ima problem sa kecenjem na TAS AP (uspeo je da uhvati signal sa onom malom antenicom sto ide uz kartu-znaci iz sobe,pa je logicno odmah otvorio nalog-tu sam ja imao malo udela i kupio je 15db antenu u nadi da ce mu onda signal biti ok),nema opticku vidljivost(za taj momenat nisam znao-mozda bi ga drugacije savetovao),ali na momente uspeva da uhvati pun signal tj. maximalan ali isto tako kvalitet signala varira do minimuma kad dobije da je "nedostupan",pri tom je uredno uplatio vreme tj. pristupnu tarifu.Mislim da nije lepo da se uzima novac ako nije moguce da se nakaci ,a nema neke vajde od teh. podrske koja ga je trebala bolje uputiti imajuci u vidu njegov polozaj.Obzirom da moze s vremena na vreme da uhvati max. signal(u kratkim intervalima) trebalo bi da je izvodljivo da se podesi da radi kako valja.
Moze li ovde neka pomoc,savet ili preporuka nekoga ko je upucen u to i sposoban da podesi?
vujke je napisao(la):Ima li neka bazna stanica koja pokriva podrucje Kumodraza? Cuo sam da treba da se postavi jedna u medaku, ali ne znam kad ni gde. Mogu li dobiti malo vise informacija o ovom delu?
Usput kakva je prica sa PPPoE? Planirao sam da uzmem Pheenet Wap-011rt, ali koliko sam video on ne podrzava PPPoE? Da li da uzimam ovaj AP ili da trazim neki bolji
VeratNet je napisao(la):Da cuo sam za taj problem, mislim da on nema uopste opticku vidljivost tj da ga jedna velika zgrada skroz zaklanja. Mislim da ima samo nekoliko resenja za njegov problem.
1. Da proba sa jacom antenom da uhvati neki signal uz odbitak (posto je jako blizu).
2. Da mu se vrati novac.
3. Da saceka da postavimo AP negde na drugoj strani gde ce on imati vidljivost.
Eto toliko.
Pozdrav
vujke je napisao(la):Kvalitetnije? pa sve kvalitetnije kosta, a nesto nisam bas pri €. Sta mi kvalitetnije predlazes?
Floyd je napisao(la):Hvala na odgovoru....mnogo je bezveze da bude tako blizu i da ne moze da pristupi...ja bi se iseko...pih...
Floyd je napisao(la):btw. da li je u planu postavljanje AP-a na drugoj strani gde bi on imao opticku vidljivost?
Floyd je napisao(la):Kad sam vec u kancelariji da pitam da li je u planu neki AP u bloku 45 ili 61,ja stanujem u bloku 62 i okrenut sam ka obren. tako da nevidim eventualni AP u bl.70.
Born2Kill je napisao(la):kao sto covek rece uzmi nesto bolje da te kasnije ne boli glava kad cas radi cas ne radi... to ti je moj iskren predlog.
VeratNet je napisao(la):Za sada ce biti definitivno postavljena bazna stanica u Bloku 70. I to u skorijem vremenu.
Posto znam u kom naselju zivis mozda bi mogao da das nesto od sebe i iscimas se za neki krov.Ljudi placaju mesto,a zgrade u naselju su veoma visoke i na dobrom polozaju.Masni Ludak je napisao(la):Kako stoje stvari sa Žarkovom i Julinim brdom.
Ja sa mog prozora vidim ceo novi BG (blokove 70, 45) ili ima nešto bliže.
Ako se ja pitam onda ce da proradi uskorolegend je napisao(la):da, julino brdo bi bilo jaaaakooo dobra lokacija, ali sam nacuo da je situacija tamo sa kucnim savetom jako losa.....nadam se da gresim.....
@VeratNet
kada se ocekuje da proradi bazna stanica u bloku 70a, a sve to zbog price koju smo imali u vezi linka blok 70a - BBrdo (Stankom)?
a bice .... kad? Mogu li da se povezem na neki drugi AP s' obzirom da vidim ceo grad kao na dlanu? do AP-a na istocnoj kapiji imam 4km, ali na novoj mapi pise da je pokrivenost tog AP-a samo 1km (na prosloj je pisalo 1-5km).VeratNet je napisao(la):Nemamo kumodraz za sada.
LaKosta je napisao(la):Ako se ja pitam onda ce da proradi uskoroSalu na stranu cinim sve sto moze da se digne ap u bloku 70a ali posao ne ide onako glatko koliko sam zeleo.Predsednik kucnog saveta zeza a bez njega ne moze nista da se uradi.Zaista se nadam da ce se steci uslovi da ovaj ap proradi uskoro.
Pa to i radim. :smoke:Born2Kill je napisao(la):Prijatelju moze itekako samo skupi preko 50% potpisa stanara tj povrsine stanova i zavrsio si posao...
Veruj mi predsednik tu onda nema nikakvu ulogu maltene moras da mu stavis do znanja da je zamenljiv kao i svi ostali ...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari