Šta je novo?

500GB - WD, Samsung, Seagate... [spojene teme]

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Dilema:
WD Caviar® SE16 , WD5000AAKS ~500GB
ili
Samsung 500GB SpinPoint T166 , HD501LJ ~ 500GB

-Koji je kvalitetniji.... citao sam testove, ali niko nije rekao nista konkretno.
Po osobinama su maltene isti, s tim sto je samsung neznatno tisi (kazu da novi WD diskovi sa 3 ploce tj. ovi sa AA u imenu su jos tisi nego raniji WD diskovi, odnosno da je tih gotovo kao samsung...

WD ima tradiciju, reputaciju, sve...
Samsung ima reputaciju.... ali da li verovati firmi koja proizvodi sve zivo ukljucujuci frizidere, klime, televizore, da znaju da naprave kvalitetan HDD. Na netu sam citao da ljudi sumnjaju u dugovecnost i izdrzljivost Samsunga bas iz ovih razloga... Dzabe meni sto je tih u radu ako mi iznenada crkne posle godinu dana. Ja nemam nameru da menjam HDD svake godine iz pomodarstva.. Ako ne moze da radi barem 3-4 godine (i vise).. ne vredi mi nista...

Upravo zbog toga sam i mislio da pitam sta ostali misle, i kakva iskustva imate (na dugi rok) sa samsung hard diskovima... i s obzirom na istu cenu, sta je bolje?

Nisam 100% siguran pošto je informacija sa nekog foruma, ali F1 id 750 GB bi trebalo da ima 3 ploče od 250 GB. Veličina ploča utiče na performanse, a kolika je razlika u brzini između ova dva diska videćemo kad izađu prvi testovi.

Obe verzije ovih F1 hardova od 750GB i 1TB bi trebalo da imaju istu gustinu zapisa
tj. 350GB po ploci samo sto se kod 750GB verzije ne iskoriscava cela ploca vec
250GB.
Tako da bi razlika u performansama izmedju njih trebalo da bude mala ...
Na brzinu ne utice velicina ploce vec gustina zapisa.

Inace ja merkam 2 x F1 750GB za Raid

Poslednja izmena:
:) Jes' vala, TB mi još nije na vrh jezika...

Elem, mislim da su razlike između F1 750GB i WD 750GB zaista akademske, pa preporučujem da se pri ovom izboru vodite cenom i dužinom garancije...

:) Jes' vala, TB mi još nije na vrh jezika...

Elem, mislim da su razlike između F1 750GB i WD 750GB zaista akademske, pa preporučujem da se pri ovom izboru vodite cenom i dužinom garancije...

Koja je gustina zapisa po plocama kod ova 2 hard diska ?
Da se to utvrdi jer ako postoji razlika u gustini ... mora da postoji i razlika u brzini
Pitanje je za sve

Poslednja izmena:
Koja je gustina zapisa po plocama kod ova 2 hard diska ?
Da se to utvrdi jer ako postoji razlika u gustini ... mora da postoji i razlika u brzini
Pitanje je za sve
Kod Samsunga se, ocito, jos ne zna, da li je 250 ili 333GB... dok je kod WD-a 188GB po platter-u.

Vrh Dno