Šta je novo?

50'' Plazma, koja?

theRasha

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2003
Poena
630
Prošle godine sam kupio Plazmu Panasonic 42X10 i oduševljen sam sa njom. Sad ću da je prosledim mojim roditeljima, a ja bi hteo da kupim veću. Što neko reče: "Veliki i Ekran (TV) nikad ne mogu da budu u istoj rečenici".
E sad, shodno mom zadovoljstvu, hteo sam da kupim isti model samo 50 inča. Kad njega skoro da nema, a gde ga ima cena 900eura. Nov model 50X20 je jeftiniji, ali sam onda shvatio da nema AR filter. I video sam Samsung C550 za 99.000,00 dinara, s tim da je on FullHD.
Koji vredi uzeti od ova tri? Ili neki četvrti?

Upravo. Njega ili Samsung 50C530.

Razlika je da Samsung C530:

- Ima jedan HDMI port manje
- Nema Ethernet prikljucak iza, a samim tim i gubitak Allshare DLNA streamovanja na televizor.
+ Ima 1080 FHD motion a C550 nema?? Ponekad cak i mene Samsung zbuni.

hmmm... Pa zato on košta 4.500,00 više.
I ja sam bio zbunjen, mislio sam da je greška.
Sad ću da pogledam da li ga ima negde blizu mene.
Hvala na informacijama

Nemoguće je da 550 nema nešto što 530 ima.
Ja bih kupio 550 :)

I ja bi, ali nema ni jedna neotpakovana! Sve su izlozene. Da li da uzimam ili ne. A C530 ima neotpakovana, ali je skuplja 5000, da covek ne poveruje

Ja išao iz BG u NS da uzmem neotpakovanu, a otpakovanu ne bih kupovao nikad :)
Da li si proverio po svim radnjama?

Lično se ne bih usudio da uzmem plazmu koja je stajala izložena u prodavnici (ne bih se usudio ni LCD izložen da uzmem, ali plazmu nikako). Nikako mi nije jasno kako je 530 skuplji 5000 od modela 550?? Gde?

Imam Samsung PS50C530, a pre toga sam cca godinu dana koristio LCD LE40A551 i moram priznati da je ovo potpuno novo iskustvo gledanja, u svakom smislu bolje u odnosu na LCD (osim obraćanja pažnje tokom prvih cca 200 sati rada i korišćenje break-in materijala, čega kod LCD-a naravno nema).

Televizor koristim isključivo za gledanje HD materijala i kvalitet prikaza je zaista fenomenalan (nakon kalibracije naravno, na fabričkim postavkama je potpuno osakaćen).

Topla preporuka za ovu Samsung plazmu!

Nikako mi nije jasno kako je 530 skuplji 5000 od modela 550?? Gde?

U tehnomarketu. Obrnuli su cene, namerno ili slucajno. Iste cene u dinar su u tehnomaniji samo sto je naravno C530 jefitiniji od C550, kako i treba da bude.

Nikako ne uzimaj otpakovanu, pogotovo to sto je plasma, break in period u radnji sigurno nisu radili nego su lupili neke leve vrednosti. Kada je neotpakovana, lepo sam radis break in period kako treba.

Napiši postavke za kalibraciju, pa da uporedim sa 50B530

Picture menu
Mode: Movie
Cell Light: 17
Contrast: 90
Brightness: 57
Sharpness: 0
Color: 51
Tint: G51/R49

Eco Solution submenu
Energy Saving: Off
Eco sensor: Off
No Signal Power Off: Off

Advanced settings submenu
Black tone: Off
Dynamic contrast: Off
Gamma: +1
Color space: Auto
Flesh tone: 0
Edge enhancement: Off

White balance submenu
R-Offset: 22
G-Offset: 24
B-Offset: 27
R-Gain: 26
G-Gain: 24
B-Gain: 25

Picture options submenu
Color tone: Warm2
Size: Screen Fit
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI black level: Normal [grayed out]
Film mode: Auto1

Da napomenem da su ovo postavke koje koristim za gledanje HD materijala preko WDTV plejera.

Ima jos takvih primera. U BigBangu je S20 plazma jeftinija za 100 dinara od U20 plazme. Prva ima 600 Hz subfield drive, a druga 400 Hz (obe su nove serije, G13 paneli, ali ova druga zbog sporijeg subfield drive-a ima po specifikaciji 900 linija pokretne rezolucije, dok S20-ica ima svih 1080 linija). U praksi, razlika je mala, ali se vidi (doduše, u testu).

C550 nisam uspeo da nadjem nigde neotpakovanu. Da li neko zna nešto o Panasonicu 50 C2 E? ima je u metrou za 78000...
To je najslabiji model Panasonika za 2010 godinu ali ne znači da je loš, naprotiv. Najveće mane su mu rezolucija od 1024x768 za 50'' što je premalo (da je bar 1366x768) i druga mana je što je praktično ogledalo kao X20.
Prilikom kupovine tv-a na takvim mestima gde se prodaju sardine treba posebno obratiti pažnju kako je bila skladištena plazma, jer indijanci često ih polože horizontalno. Takvu plazmu možete samo baciti.

Ajde znaj kako je dosla iz Kine, mozda je dosla polozena bas na te sardine, preko njih.
Kako se uopste manifestuje horizontalni transport plazme, po cemu se da provaliti prilikom pustanja u rad?

^po naprslinama na ekranu? ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno