Druze,ruku na srce kao i za sve,ja sam znao i govorio uvek da ce na kraju opet oni najbolje posao odraditi (cak sam i ovde pisao)

Uopste se nisam brinuo niti dovodio u pitanje ovo sa 4g.
Tako je bilo i za 3g,tako je i sad...uvek zadnji pocnu pokrivanje,ali na kraju uvek najbolje

Inace 1800 mislim da sad stavljaju po sirem delu Bg
Evo moje situacije, Pirot i okolina:
mts GSM:
- u gradu radi, bliza okolina, bas bas zavisi od konkretne lokacije, neke bazne stanice na visokim tackama imaju cudno okrenute sektore, pa je ok napolju, ali u objektima ume da bude problema
- imaju ubedljivo najviše lokacija zavučenih po nekim brdima gde imaju 2G signal. Više i od telenora i od Vipa.
mts 3G:
- u gradu radi okej, sem leti kad im se jedna bazna stanica "šlogira od vrućine", pa bolje da je ugase. U gradu imaju 3G na 900MHz, pa je pokrivenost i unutar objekata odlična.
- u bližoj okolini, često se padne na 2G jer imaju samo 3G 2100 na nekim udaljenim baznim stanicama... 3G radi napolju, i u povoljnim uslovima ok, ali je pokrivenost promenjiva.
- Imaju na najvećem broju lokacija 3G 2100, pa se dešava da Telenor i Vip nemaju signal uopšte, a mts ima 3G HSPA+ na 2100MHz. Van grada nemaju 3G na 900MHz! Zato im je po brdima promenjiva 3G pokrivenost.
mts 4G: jednom rečju UŽAS. Brzina je ok, ali je pokrivenost "za plakanje". Idalje imaju samo 6 sektora na 2 lokacije, i to pola grada i ne pokriva, ili pokriva slabo.
Telenor: 2G na lokacijama na kojima ima, radi odlično (mts ima više lokacija u okolini). Sem toga, 2G stvarno radi
Telenor 3G: u gradu imaju i 900 i 2100MHz, u okolini samo 900MHz (pokrivenost sa lokacija na kojima imaju 3G je odlična - opet imaju manje lokacija od mts-a), ali je brzina često i oko 1Mbps i u downloadu i u uploadu! Previše korisnika na 3G 900MHz. Pozivi rade odlično.
Telenor 4G: Samo 800MHz, u okolini grada radi najbolje napolju, ili na višim spratovima, dešava se često da pređe na 3G. U samom gradu radi dobro (ali naj sporije) najviše što sam video je 60/20Mbps. Pokrivenost okoline je "onako", Vip je bolji.
Vip 2G: skoro pa preslikan Telenor. 2G pokrivenost je skoro identična sa Telenorom (skoro uvek su na istim lokacijama). Imaju manje lokacija od mts-a.
Vip 3G: u gradu ok, u okolini skoro da ne postoji. Pokrivenost gora od mts-a. Po planinama dalje od grada nema 3G signala.
Vip 4G: u gradu definitivno najbolji, odlična pokrivenost, ogromne brzine do 140/40Mbps. U bližoj okolini i duž koridora 10, 800MHz (brzine duplo manje) ali pokrivenost bolja od Telenora. Po planinama ni traga ni glasa (sem kod hotela Stara gde jedini imaju 4G 800).
Ma kakav Vip...truba bio,truba ostao.
To ti je samo maska...zaletis se za velike brzine,a ono prc Milojka...imaces ih samo u vecim gradovima,a van ides na 2g ili u no network

Ja bi svakako pre odabrao mts...jesu ovako kvalitetom slabi,ali bar su dobro pokriveni tj.upotrebljivi
Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka