Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Ja ne vidim taj dodatak nigde.
Baci link.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislio sam da pričamo o PostPaid-u da smo malo ozbiljniji [emoji4]

A bez te noćne ptice kakav ima dodatak za YT može link?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

E to je vrh. *** nema toga više, to je bilo jako kratko, a i mreža bi dosta bila ubijena sa tim.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Taj dodatak sam koristio davno kada se pojavio uz onu tarifu vip online 0 dok je bila, tako da me je mesečno koštalo samo 249 din. Inače u početku je taj dodatak bio skroz flat pa sam ga koristio na drugoj lokaciji gde nisam imao net preko usb modema. Posle kada su ograničili na 15GB nisam više koristio. Možda bi bila ubijena mreža, ali niko ne sprečava da danas npr 100k korisnika uzme 4GB za 300 din na pripejdu i da ih troši. Za sada imaju kapaciteta očigledno jer imaju povoljne net dodatke kao i mts sa turist sim karticom. Jedino telenor za sada štedi na protoku tj jeftinijim GB.

Dosta ljudi jos uvek ima Smart pakete, verovatno ga tako i aktiviraju.

Previse klinaca vidim ispred zgrade da gledaju YT, a nema ovde javnih WiFI-eva dovoljno za toliko njih. Ima UniFi, ali on je ipak ograniceno previse za YT, i to je to (kafici nemaju wifi :D - jedini u centru mozda koji nemaju :)). Tako da ostaje jedino da gledaju preko mobilne mreze.

Nije tesko, dobije poneko one MTS prepaid kartice uz ugovor, iskoristi neko vreme ono sto je besplatno i baci. Onda uzmu VIP Sweet, pojedu cokoladice da imaju energije da kliknu ekran :D, za 140 din, 500MB i plus mogu da se aktiviraju 4GB posle.
Pa onda sada VIP sto deli one kartice 4GB nedelju dana, uz ugovor, Vazan broj ili kako se zvase.. pa to istrose. Ne gledaju svi za sebe, nego jedan pusti za 10ak barem ;)

Snalazljivi su oni sigurno od mene u vodama telekomunikacija :D

Zar jos uvek imaju da se kupe VIP Sweet kartice?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Samo poneka zaostala, ali vidjao sam u Alonsu klince koji su kupili po 20 komada odjednom :)

nema toga vise,samo nocna ptica. oko 450 dinara za 20gb, koji vaze pocevsi od 11 sati uvece. od tog vremena pa nadalje,prioritet u potrosnji imaju tih 20gb,ostalo se ne trosi.

mts i Vip 4G 800MHz u Dimitrovgradu. Upravo sam bio tamo na nekom sastanku.

mts:
Screenshot_20170427-100443.png

Vip:
Screenshot_20170427-100840.png

Где ли се загубила идентификација код Випа... И чудно да је Мтс на 800, први пут видим у неком граду, можда због аутопута. А у Пиротском крају иначе све нешто специфично око БС и сигнала... :)

Mozda jer nema VIP karticu?

Imam Vip karticu 4G. Prepaid je. Ali je telefon Lenovo Vibe K5 Plus, dual sim sa Lineage OS, pa se Network signal guru zbunjuje sa dual sim telefonom i karticama dva razlicita operatera.

Proradio mi je lte na telenor, ali mi ne rade pozivi samo odma prekine kad probam da zovnem,telefon je Xperia z2

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ukoliko si postavio na "LTE only", onda mora tako. Ne prolaze pozivi preko 4G.

Proradio mi je lte na telenor, ali mi ne rade pozivi samo odma prekine kad probam da zovnem,telefon je Xperia z2

Kao sto rece desp verovatno si stavio lte only, za sada VoLTE ne radi ni kodjednog naseg operatera, a kad ce ne zna se.

Aha to je to, hvala. Ja stavi. Lte only da bi ga forsirao jer npr u cg zna da prebaca stalno

Od kada sam uzeo nov tel i 4g karticu (mts), čini mi se da češće secka prilikom razgovora a pritom 4g signal je minimum 2-3 crtice signala a neretko pun signal.Prilikom surfovanja i ostalih servisa odlično radi,
zaista otvara munjevito...iako piše da volte ne radi, ja sam ga uključio ne bili možda bio malo bolji kvalitet razgovora.Jel da ostane LTE only fungcija ili ne?

Xiaomi mi5 dual, oba mts.

Poslednja izmena:
Ne razumem, ako si postavio onda mora tako...video sam al me nervira kvalitet signala, sporazumevam se sa klijentima kao sa gluvonemim osobama preko telefonske veze...
A i generalno kvalitet razgovora preko mts je pao od kad su uveli 4g.

Poslednja izmena:
Stavi na automatski odabir mreže ("Prefer LTE" na Xiaomi telefonima). Tako će za vreme razgovora biti 2g/3g a inače će biti 4g.
Edit: Kod mene na RN3 i nema Lte only...

Poslednja izmena:
Pogledaj pobekad kad razgovaraš jeli na 3G ili 2G signalu. Ume na Mts da bude lošiji razgovor ukoliko je na 2G.

Normalno je da se kvarovi desavaju svuda, ali je razlika je što ce biti reseno, a ne zaparlozeno da stoji dok se neko ne seti :).

A koliko puta je 4G pravio problema kod druga dva operatera?
Jer kako se za sve za njih vice na sva zvona, znali bi smo za svako moguce desavanje 10x :) Kad ono, SVE je do Telenora :)

Pa da, ista stvar kao kod mene, stim što nemam problem kod kuće, gledam u prijemnik, ali u gradu je problem, posebno kad se prelaze mostovi, ili se nalazim u nekom prizemnom prostoru. Gledao sam u tel, čim zazvoni odma je na H mreži, sve zavisi od jačine 3 g signala, nigde nisam video 2g...

Nazad
Vrh Dno