Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

А Теленор ускоро и у Кањижи, Жабљу, Старим Бановцима, Петровцу на Млави...

Ипак је то нови линк и ради, на старом не ради, нешто су мењали...
Иначе покрили су још Кањижу, Куршумлију и Мајанпек, тако да су сада покрили све градове са 10 и више хиљада становника (Теленору фали још 1-2). А и мањих највише; не знам ни један град да је Мтс покрио, а да Вип није; Теленор рецимо Сурдулицу...

Poslednja izmena:
Svaka cast vipu, na prepaid-u 40-50mbps u Velikom Gradistu...

Sent from my HTC One using Tapatalk

Telenor je pokrio Železnik 4G signalom

NoName1.jpg
NoName2.jpg

Poslednja izmena:
Telenor je prilično dobro pokrio Zlatibor sa 4G i to na 1800MHz,mnogo više nego što je na njihovoj mapi prikazano.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Мислим да је ипак добро уцртано пошто су управо ажурирали мапу :) Има две БС у самом „граду", а они мало сужено приказују поља покривености (што је и боље због лакшег праћења ширења на мапи ; док Вип мало превише рашири своја поља, па се касније брзо споје и теже је пратити)

А ново на новој мапи Теленора су: Бајина Башта, Рипањ, Ресник, Жабаљ, Бечеј и Кањижа са по 1-2 БС.
(Док је Црвенка нестала ;) то су изгледа грешком били уцртали још пре пар месеци)
А од „старих" градова су постављене по 1-3 БС у Ваљеву, Аранђеловцу, Обреновцу, Сремчици, Железнику... И сада имамо изузетно слагање Теленорових мапа, Рател објава и стања на терену за велику већину градова. (А што није тако и за друга два оператера, кривица је Ратела што су им и даље многе објаве дозвола на сајту за Вип и Мтс „заглављене" и Мтс-а чија мапа је очајна.)

Poslednja izmena:
Telenor je prilično dobro pokrio Zlatibor sa 4G i to na 1800MHz,mnogo više nego što je na njihovoj mapi prikazano.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Постави неки скриншот из апликације коју користиш са одређених места тамо :)

Али Вип је ненадмашан, опет нова мапа ;)
Иришки венац, Ириг, Заовине на Тари, Сурдулица, Лебане... Па Трстеник и Ада од скорије...

Ističe mi ugovor u MTS pa mogu da menjam provajdera. Odlučio bih se za onog sa najboljom 4G pokrivenošću.
VIP se najviše reklamira i mapa njihova pokazuje mnogo veću pokrivenost od MTS i Telenora. Je l' to realno ili samo reklama. Kako mogu da proverim pokrivenost neke mreže? Ima li neka app za to?

U ovom momentu Vip ima najveću pokrivenost 4G signalom. Da detaljno proveriš, najbolje ako malo (više) proputuješ kroz Srbiju :)

Poslednja izmena:
Само имај на уму да разговори не иду још увек преко 4Г...

Uzmes VIPovu prepaid karticu, ili onaj Sweet prepaid (139 dinara u Maxiju i jos dobijes cokoladice :D) i isprobas gde se kreces najvise.

Mozes i da isprobas mrezu za razgovor uz to, imas 3 meseca besplatne razgovore, i 7 dana da isprobas 500MB neta.

dakle ne postoji neka app koju cu da ukljucim i koja ce da skenira oko mene sta je najbolje :).
Dobra je ideja za tu VIP prepaid karticu, ali da li su te kartice 4G? Razumeo sam da sama SIM kartica mora biti 4G.
Sta znaci da razgovori ne idu preko 4G? Moci cu da razgovaram ako stavim 4G karticu?

U principu, imam dual sim telefon, pa mozda mogu da ubacim kao drugu karticu neku koja bi bila samo za net...

dakle ne postoji neka app koju cu da ukljucim i koja ce da skenira oko mene sta je najbolje :).
Sta znaci da razgovori ne idu preko 4G? Moci cu da razgovaram ako stavim 4G karticu?
Prebaciće na 3G ili 2G kada pozivaš ili primaš poziv. Dakle, normalno razgovaraš.

Ističe mi ugovor u MTS pa mogu da menjam provajdera. Odlučio bih se za onog sa najboljom 4G pokrivenošću.
VIP se najviše reklamira i mapa njihova pokazuje mnogo veću pokrivenost od MTS i Telenora. Je l' to realno ili samo reklama. Kako mogu da proverim pokrivenost neke mreže? Ima li neka app za to?

U ovom momentu Vip ima najveću pokrivenost 4G signalom. Da detaljno proveriš, najbolje ako malo (više) proputuješ kroz Srbiju :)

Или питаш desp-а или мене ;) за места у глобалу барем...
Мапе Теленора и Випа су скоро сасвим тачне, Мтс је лоша али у глобалу ту је негде. Затим мапе корисника Cellmper, али тек једно 30% слике пружају, јер је мало „мерача". Апликације Netmonitor, Network signal guru, Lte discovery и многе друге.
Вип има територијално једно 70% већу покривеност од Теленора, а Теленор 10% од Мтс. (Али пробудиће се једном ваљда и Мтс, пошто су велики део ове године преспавали.)

То већ не, нити ће постојати ;)
(Само има за базне станице у околини и то приближно.)

Poslednja izmena:
pa da pitam, Kakva je pokrivenost u Kragujevcu? :)

Verujem da je VIP pokrivenost najveca, ali da li su to realne 4G brzine?

Одлична :)
Мтс вероватно има за нијансу мању од друга два, мањи број БС (као и у већини већих градова).
Вип и Мтс за сада имају прилично веће брзине од Теленора. (С тим што се појављује питање стабилности сигнала/везе код Випа, али није од неког значаја, рекло би се.)

VIP Sweet jeste 4G kartica, bar su ovih 5 koje sa uzeo bile.

A milana ces divno pitati kada covek i nema VIP karticu nego je skroz panamet gledao po "mapama" i appovima raznim gde je ko sta pokrio ;) Desp je barem stvarno proputovao.

Oke, idem definitivno da kupim negde VIP Sweet, pa kad skrcam tih 500MB onda odlucujem da li je VIP pravo resenje :).
Hvala na ideji

E, jos jedno pitanje.
Da li mogu neki od ovih paketa
https://www.vipmobile.rs/privatni/internet/postpaid

da sim karticu umesto da stavim u onaj njihov uredjaj, da je stavim u telefon na mesto druge sim kartice?

Poslednja izmena:
Све што сам написао је тачно; или уживо проверено из многих места западне Србије укључујући делове Београда, или реално на основу поузданих информација од оператера, Ратела, мапа, апликација, или других чланова овде.
(А овај не престаје да добацује, иако појма нема о неким стварима. Па га немој слушати, посебно ако нешто има и најмање везе са Теленором.)

Znaci licno iskustvo koriscenja VIP kartice ti je i dalje nula, a ti to zoves iskustvom?
QL. Mislim, ne zanima me vise ako ti neko poveruje, digao sam ruke da pomazem naivnima ;)

Znaci licno iskustvo koriscenja VIP kartice ti je i dalje nula, a ti to zoves iskustvom?
QL. Mislim, ne zanima me vise ako ti neko poveruje, digao sam ruke da pomazem naivnima ;)

Ali si ti zato iskusan,jel?
Ja recimo tebi nista ne verujem sa onim silnim lupetanjima dok Pavketu verujem sve.
A jos smesnije je to sto tvrdis da ne kradu mts i vip,a ljudi samo kace kako ih deru (ja sam ti 2 puta dokazao za mts) onda tamo za neke gb sto Vip pokrade,tacnije @omtw.
Ja veruje da je @omtw upravu.
Ali ne,oni ne kradu,vec nas gomila gresimo,pa kako nikad do sad nisam sa telenorom pogresio?
Kako mi nikad ni para nije ukradena kod njih?
Ovo nije za ovu temu,ali smaras sa lupetanjima kako si ti samo upravu,kulirao sam danima tvoje glupe komentare,ali sad sam morao baciti komentar,mi svi lazemo kako nas kradu i kako je Vip supalj sa signalom.

Ovom forumu fali opcija da mogu blokirati nekoga i da taj niti moze moje komentare citati,niti ja njegove,veruj Alfa ti bi mi bio prvi na spisku :D

Poslednja izmena:
pa da pitam, Kakva je pokrivenost u Kragujevcu? :)

Verujem da je VIP pokrivenost najveca, ali da li su to realne 4G brzine?

Ma ne slušaj ove telenor/vip sektaše - mesecima pišu informacije koje nemaju veze sa realnošću, što se tiče KG-a mts je ubedljivo najbolji ;)

A i krenuo je godinu dana ranije u odnosu na vip ili telenor ...
Sve zavisi i u kom si delu grada, najbolje je da vidiš i sam testiraš, a ne da slušaš forumske stručnjake koji mesecima broje virtuelne bazne stanice ;)

Postavljao sam u drugoj temi rezultate merenja više puta, 50-105mb/s i dobar upload što je nemoguće npr za telenor ...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na licno iskustvo drugog covek nemoze da se osloni a o pricama (video sam na mapi, rekli su pustili su bs u tom kraju) i nevredi govoriti... :D
Primer kod mene u zgradi tri crte signala, napolju dve tri, u kuci pored zgrade prebacuje 3g/4g.
2god treba nesto placati nije to koristicu samo prepodne.
Uzme kome treba proba pa vidi u svom kraju kako radi. (pricam generalno za sva tri operatera)

Pa normalno, probaš kod sebe za dva dana sva tri operatera i odlučiš se ...

Za to vreme odradiš nekoliko testova brzine i što je još važnije pratiš grafik baterije (da bude zelena linija) i signal (dBm/asu) ;)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno