Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Dok god ne bude volte aktivan, to se može dešavati i dešavaće se ponekad.

Par drugara iz firme je na mts i svi imaju 4G i iPhone-ove i stalno im je 4G auto. Kada sam ih zvao ni jednom nisu bili nedostupni, ali kada su oni zvali mene ja sam gomilu puta bio nedostupan (isto iPhone) i primao poruke od Telenora o propustenim pozivima...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na MTS nije toliko cesto ali desava se.

Ево снимио сам један део слања, да се види како то иде са 4Г Теленор мрежом. Не кажем да и друге не раде исто или боље... Само да је добро и боље од 3Г бар 3 пута...
Pogledajte prilog 214834Pogledajte prilog 214835Pogledajte prilog 214836
Значи није класичан тест брзине, већ слање на 'клауд' сервер...
Дакле више од 100 МB за минут.. и све готово за 10 мин, вероватно и за 5, али имао сам друге обавезе у тих 5-10 мин па нисам скроз испратио слање....

Dakle oko 14Mbps up. Nothing special za 4G... Cak je i u mojim testovima Telenor gurao toliko.
Naravno postoji sansa da je moglo i brze, ali da taj cloud server ima mali bandwidth, ali sumnjam...

Sent from my iPhone using Tapatalk

14up prosek nije bas malo. Nije nevidjeno puno, ali nije uopste malo za prosek na tako velikom rasponu. Njemu je u sustini radio max. koliko Telenor pusta (50/15) upload.

Управо то је и битно, да је проток константан (на максимуму колико даје Теленор)...

Ima li šanse da Telenor uskoro skine to ograničenje 50/15?

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Ne vidim razlog zbog čega bi ukidali kada retko gde i tu brzinu možemo ostvariti.

Telenor je pustio 4G na baznoj stanici na marketu "Orasac" (ul. Serdar Janka Vukotica 1A) na Labudovom brdu. Time je pusten 4G na svim baznim stanicama na Labudovom i Petlovom brdu.

О добро је, значи нису још отишли на зимску паузу :)

Definitivno nisu! :) Zadovoljan sam pokrivanjem Beograda. Ne znam kako napreduju u unustrasnjosti.

Spoljašnjost je dobro pokrivena, Telenor nezadrživo srlja u prosperitet !

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

2 poruke o propuštenom pozivu danas na 4G. Telenor, Banovo brdo.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Hoće to kod Telenora, nadam se da nisi bio only4G...

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Naravno da ne, nego cisto kao informacija. Ne desava se cesto ali desi se, ne znam kako je i koliko cesto kod ostalih, verujem da je manje vise isto i da ce tako biti dok se ne pusti VoLTE.

A kad je planu da puste VoLTE?
Baš čitam o tome, ima mnogo prednosti u odnosu na druge standarde.
Jel su sve mreže VoLTE na 800mHz?
Edit
Prvo moram uzeti telefon koji podržava VoLTE. :D

Poslednja izmena:
VoLTE nije vezan za 800MHz, radi i na drugim frekvencijama.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Neće to do sredine sledeće godine sigurno, a daj Bože i tad da bude..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Вип пустио БС и у Липовичкој шуми; тако да су до Ваљева пустили све уз Ибарску (рачунајући и крак од Лајковца), само у самом Лазаревцу нису пуштене све, али оне и нису баш уз магистралу. Али им фале и комплетне нове БС у Ћелијама и делу Степојевца.
А Теленор пустуо у Барајеву и највероватније у Рипњу.

Poslednja izmena:
А Теленор ускоро и у Бајиној Башти, Тутину, Свилајнцу, Костолцу, Буковику код Аранђеловца...

Ako azuriraju mape na vreme, ovako stoje stvari

Telenor

Mts

Vip

Mozda i ne mora nova. Vec neko vreme se prodaju USIM prepaid kartice. Ko je skoro kupio prepaid, velika je sansa da nece morati da menja karticu da bi imao LTE.
Pozdrav

Vrh Dno