Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

@n1tr0
Ma sve je jasno...
Pogledao sam definiciju iz tvog posta #4450 :)

Baci ti pogled na ovu ;)

Poslednja izmena:
Mislim da ne zelim vise da idem u offtopic na ovoj temi, ako imas sta da pitas pitaj na private message, a ako nastavis spam ovde moracu da te stavim na ignore list. Ti si taj koji je prozivao mene za nesto vec par strana, pa kada si shvatio da si pogresio onda si se uhvatio druge, pa trece stvari i tako bi u nedogled. Ja vise nemam volje da pisem, napisao sam sto sam trebao da razjasnim...

Evo Telenorov 4G u Cinestar u BIG, i to na spratu, verujem da ce u samom TC biti gori.
3880325aaf62c8228ce5f66b21ebd5bd.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Razlika je u mrezi [emoji23]
860a1fef28f8bec8202ffa8e3240b1e1.png

Izvini,a kakvu ti brzinu ocekujes kad ti je signal skoro na pola,ako dobro vidim? Sto znaci verovatno oko 90-100 dBm,koliko ti je?

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Pa onda lepo prebaciš broj tamo gde je drugačije (bolje)...

Novi Sad, VIP mreža
1. TC BIG, napolju
2. TC BIG, unutra
3. Kod Rode (bivši Merkur)

Pogledajte prilog 208465 Pogledajte prilog 208466 Pogledajte prilog 208467

Vip, Novi Sad, Železnička stanica
Pogledajte prilog 207779

Mobilne mreže rade neke bolje neke lošije, ali opet to nema nikakve veze sa svim onim (višegodišnjim) baronisanjima.

Poslednja izmena:
Izvini,a kakvu ti brzinu ocekujes kad ti je signal skoro na pola,ako dobro vidim? Sto znaci verovatno oko 90-100 dBm,koliko ti je?

Oko 15Mbps sam izvlacio sa VIP-om na 1/5 crtica... Sa 3/5 je uvek daleko veca bila brzina....

Te crte ne znace mnogo,samo dBm. I umesto sto nas peglas ovde vec duze vreme idi vise u drugu mrezu da odmorimo od tebe. I svaka cast desp-u i jos njih par kad mogu da cutaju ove tvoje romane sto pises.
Jedan tvoj post zauzme ko 5-6 nasih,cim vidim n1tr0 roman samo preskocim i citam naredni post ko je napisao.

Tesko je kad ti neko pokaze brojkama pokaze kako ti Tnor lose radi?:)

Ne, bitno je sta Telenor na mapi prikaze i sta na Ratel sajtu pise, a kako je u praksi to je nebitno [emoji23]

DZOSUA slazem se da crte ne znace nista, ali u slucaju kada koristis isti uredjaj da uporedis onda znace itekako [emoji6]

Tesko je kad ti neko pokaze brojkama pokaze kako ti Tnor lose radi?:)
Iskreno ja sam ocekivao neke promene kod njih, posle mobtela.
Ali mnogo se sporo sve odvija.
Steta samo sto su zarobili licencu za fixni bolje da je vip uzeo do sada bi mozda i bilo nesto od toga za sire mase uz kucni net.
Uleteli su u pricu sa bankom a i tu pola nespremni, malo malo nesto nesto prosiruju/dogradjuju.
Vip od nule digao mrezu, odmah krenuo sa dobrim promocijama za prepaid, pustio kucni net a ovi sve nesto cekaju pa doradjuju/prosiruju.

Uleteli su u pricu sa bankom a i tu pola nespremni, malo malo nesto nesto prosiruju/dogradjuju.

Mali off, ali u poslednje vreme sem toga probijaju i zakonski rok za knjizenje deviznog priliva skoro uvek... Nisam jedini kome se desavalo, i tek kada ih pozoves i kazes da znas koliki je rok, odmah ti stigne poruka da je proknjizen priliv...

Samo da prijavim da nisam imao naknadnih problema sa 4G i propuštenim pozivima sem one situacije koje sam naveo. Tako da će stvarno biti da je zbog tržnog centra. No svejedno mislim da tu nije dobar posao napravljen i da bi to više trebalo da trpi pre nego krene da puca...

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Mali off, ali u poslednje vreme sem toga probijaju i zakonski rok za knjizenje deviznog priliva skoro uvek... Nisam jedini kome se desavalo, i tek kada ih pozoves i kazes da znas koliki je rok, odmah ti stigne poruka da je proknjizen priliv...
Postoji stvarno zakonski rok? Koju osnovu sam propustio... koliki je? (mada me ne brine jer kao fizicko lice godinama ne primam, a za firme je to 24h u Raifu i Intesi, sto je taman OK!)

Samo da prijavim da nisam imao naknadnih problema sa 4G i propuštenim pozivima sem one situacije koje sam naveo. Tako da će stvarno biti da je zbog tržnog centra. No svejedno mislim da tu nije dobar posao napravljen i da bi to više trebalo da trpi pre nego krene da puca...
Po tome gde se i kako sporadicno to desavalo, verovatno je problem samo na baznim stanicama, mozda i ne zbog samog opterecenja, vec podesavanja.
Rafiki, hilfe?:)

Poslednja izmena:
Pa ovo je extra signal, cak i -96dBm je fin.
Meni VIP na toliko radi preko 50/15 uvek ;)

Nitro ili ima neki specific problem sa onim brzinama, ili se mnogo vise krece od ostalih, pa zato ima vise problema. Kao Desp na VIPu.
Ili Poglavica na bilo kom operateru :)

Cak mislim da je ova stanica sto je pustena kod mene LTE 1800. Pokriva samo za nijansu bolje od 3G.

Pa ovo je extra signal, cak i -96dBm je fin.
Meni VIP na toliko radi preko 50/15 uvek ;)

Nitro ili ima neki specific problem sa onim brzinama, ili se mnogo vise krece od ostalih, pa zato ima vise problema. Kao Desp na VIPu.
Ili Poglavica na bilo kom operateru :)

Ja imam problema jer cesto merim na prometnim mestima. Mrzelo me da kacim indoor bas u samom bigu kada je bila guzvaja - bio je 4G jos gori. Pre kada sam kacio 8Mbps i slicno sam merio u centru i kod futoske (sa max signalom).

Edit: evo za DZOSUA iz druge teme gde nije gledao - sa vrha zgrade (iz dupleksa firme) kod futoske sa max 4G signalom outdoor:

4G varira izmedju 5 i 20Mbps max down. Signal max, lokacija se vidi sa slike.

0dc3756b6757de215b03763ad611f03d.png

172d4912158bf3cb6ce9128b11bb48b3.jpg

Poslednja izmena:
Cak mislim da je ova stanica sto je pustena kod mene LTE 1800. Pokriva samo za nijansu bolje od 3G.

Није немогуће, али по томе што у том крају задњих месеци (као и свугде по периферији) покривају само са 800, не верујем да су изменили то правило :)
(А можеш проверити лако са Netmonitor, 1800 - једноцифрен SECTOR број, 800 - двоцифрен.)
Иначе добра брзина...

Poslednja izmena:
Није немогуће, али по томе што у том крају задњих месеци (као и свугде по периферији) покривају само са 800, не верујем да су изменили то правило :)
(А можеш проверити лако са Netmonitor, 1800 - једноцифрен CID број, 800 - двоцифрен.)
Иначе добра брзина...

Screenshot_20161017-005136.png

Па да; а није ми ни зачуђујуће то осредње покривање са 800, јер сам видео већ на пуно места... доста лошије од оног што се говорило кад је најављивана та фреквенција код нас.

Kako preko ovog ss mogu da znam da li je lte800 ili 1800 ?

uploadfromtaptalk1476659729193.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Исто као и на Теленору, једноцифрен sector - 1800. (99%, једино не знам шта показује кад је 4Г+, са обе фреквенције; или такође ови што директно показују Lte Discovery, Network Signal Guru...)

(sector = CID број на неким другим апликацијама)

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo tvoja kartica je Telenor?
A imas problema da ti stignu poruke i sa MTSa i sa VIPa i od Intese?:)
I ti i dalje mislis da to nije Telenor problem?

@Darko, ti dam di dam di dam... :)
Ja nisam ni rekao da nema veze sa Telenorom, ne znam do čega je. Zadnje što sam uradio na telefonu je da sam App Textra stavio na Automatic umesto na dosadašnje Always save power... Za sada sve stiže, možda je i u tome bila fora.

6.2.0 (Build 782)

Mislim da Internet malo bolje radi na APN-u net... Odnosi se na Telenor.

Poslednja izmena:
Па да; а није ми ни зачуђујуће то осредње покривање са 800, јер сам видео већ на пуно места... доста лошије од оног што се говорило кад је најављивана та фреквенција код нас.

Tvrdim da Telenorova 4G bazna stanica u Gockoj ulici na Labudovom brdu pokriva isto kao sto je pokrivala sa 3G signalom na 2100MHz kad je bila jedina bazna stanica za celo Labudovo i Petlovo brdo. Deluje zaista kao da radi na 1800MHz. :)

Nema je uopste u Ratelovoj bazi. Ko zna koliko je jos 4G baznih stanica pusteno, a da nisu uopste unete u Ratelovu bazu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno