milanpavke
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 24.12.2015
- Poena
- 100
Što se tiče 4G mreže, na testovima na Vip mreži (u odnosnu na Telenor) se dobijaju veći rezultati u proseku za 50-100℅. U korišćenju telefona, barem kada je u pitanju surf, otvaranje/slanje fotografija i dokumenata sa i na cloud, muzika i sl. nisam primetio neku razliku. Za download velikih fajlova, tu bi već morala da bude vidljiva razlika.
U proseku, kod Vip je izraženija razlika indoor/outdoor, u smislu da je outdoor recimo 70Mbps, a unutra padne na 25Mbps ili da vrlo brzo pređe na 3G ili 2G.
Прво, мислим да је Теленор имао један критичан период у првој половини лета, кад су брзине врло често биле 10-15, а у БГ и НС понегде/понекад да је био баш очајан. Али да се стање сада нормализовало и да ради у складу са ограничењем од 50.
А то да ли је Теленор сигнал МАЛО стабилнији од Виповог, то је врло тешко поуздано утврдити, понекад се и мени учини, понекад да је МТС најстабилнији, али за сад не бих дао ниједном предност. А ја најчешће имам посла са врло слабим сигналима сва три оператера, па бих баш волео да могу да кажем да је неки од тих сигнала стабилан, али није
У основи, најважнија је густина БС, затим положај корисника у односу на БС/препреке највише, једно 20% усмереност ћелија (и да не наводим ове друге тренутне утицаје...).
Poslednja izmena: