Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Kad sam pravio SS sam stavio na LTE only ali 800 nije sigurno jer nisi pazio na času. OPO ne podržava 800.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Ja imam root, dao sam aplikaciji dozvole, i opet ne prikazuje ništa za bend.
Do telefona je, na nekim može, na nekim ne može.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ima jedna BS u Prvomajskoj na 1800 na jednoj zgradi, da ne objasnjavam sad na kojoj, nije ni bitno, ja ne verujem da hvata signal odatle.
Jesi li bio skoro u Prvomajskoj? Meni nekad ti programi upamte lokaciju pa mi onda lazno prikazuju da vucem signal odatle a ja u fazonu 18-20km odatle.
Primer bas mi iz Zemuna pokazivao da hvatam signal a ja na Zvezdari tad bio, ma kako da ne.
Mozda isti slucaj imas, a mozda i vatas odatle ali ne verujem.

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

Kad daš root prava, restartuj aplikaciju i trebalo bi da pokaže

О па како код тебе нема ни тога, не видим, има само тај трећи донекле битан број PCI.
А овај sector је најчешће 1, 2, 3 на 1800, а на 800 31, 32, 33 код Теленора, а 21, 22, 23 код Випа (код Мтс-а видех 4, 5, 6 на 800, хм можда они на свим 800 тако означавају, па се по томе могу распознати, да прелистам поново историју на Нетмонитору...)
Evo opet:

Screenshot_20160827-224804.pngScreenshot_20160827-224743.png

Нема га, инсталирај Нетмонитор па види има ли тамо...

Ma... Odustajem :) Nego mi je bilo neverovatno kako uopšte uspevam da uhvatim signal tako daleko. Na ovom delu je definitivno LTE800 pošto Lumia je na LTE i to skoro pun signal a OPO je na HSPA+.

Kad daš root prava, restartuj aplikaciju i trebalo bi da pokaže
Bravo doktore, konačno.
Bio sam ubeđen da neće hteti, al' reko' aj da probam, da ti pokažem. I evo radi :)
66afd08ae1390eae521b5dec4980dacb.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Svi imaju 4G+ opremu sto znaci i brzine, samo su neki limitiranli namerno, neki su na 800 gde ne moze za sad da se izvuku te brzine, ali svi imaju 4G+ opremu, cisto da znas.
Ne samo mts, to sto si samo tu izvukao to zavisi od vise faktora, signal, jacina istog, telefon, preopterecenost BS, koliko ljudi nakaceno na BS... Ima jos da ne smaram sa tim sad.

Da ali je vip naglasio da je pustio u rad 4G+ mrežu negde početkom godine i naveli su neku brzinu do 225Mbps, dok kod mts-a i dalje na sajtu stoji max 105/35 Mbps a ja sam danas na 4G+ izvukao i više od toga. Možda čekaju Septembar ili da pokriju veći deo centra BG-a pa da onda objave tu vest.

Poslednja izmena:
Tako i kod mene moralo... :)
U delu gde pokazuje "Neighbor cells", ne znam je li to broj baznih stanica u okolini ili nešto drugo? Malo mi čudno da ih pokazuje pet i sve na 800MHz...

Odavno je bilo >105Mbps kod MTSa. To je verovatno neki typo, umesto 150/35. (mada je bilo uploada od >40 skoro, ali ne secam se da li bese VIP ili MTS!)

Значи, ако CID или sector има вредност 1, 2, 3 онда је 1800, а ако је 11, 12, 13 код Випа, 31, 32, 33 код Теленора или 4, 5, 6 код Мтс-а, онда је 800 MHz (опет не тврдим да можда нема негде изузетака).

Ček, sad te ne razumem, pa tamo na onoj slici što sam okačio ima CID i piše 180801?

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Tako i kod mene moralo... :)
U delu gde pokazuje "Neighbor cells", ne znam je li to broj baznih stanica u okolini ili nešto drugo? Malo mi čudno da ih pokazuje pet i sve na 800MHz...

Не, то су само ћелије које твој телефон тренутно хвата, а нису активне (само је једна активна наравно, горе прва). Односно јесу на неки начин БС, али свака БС има 3 ћелије (на 2Г и 3Г може их бити и мање/више), али то могу бити и 1/2 ћелије са твоје БС... А сасвим је могуће да су све на 800, Теленор посебно, па Вип...

Poslednja izmena:
ImageUploadedByTapatalk1472334538.085355.jpg

ImageUploadedByTapatalk1472334548.185243.jpg

Ovo je Sean Murray/No Man's Sky lvl izbegavanja odgovora :)

Ček, sad te ne razumem, pa tamo na onoj slici što sam okačio ima CID i piše 180801?

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

А не, не, то је други CID :) „стари" какав је на 2Г и 3Г... Идентификација целе БС... а ово је за ћелије (а на Нетмонитору лепо стоји sector, али кад нећеш да инсталираш). Мада код тебе за то стоји GCI, али мислим да је то исто само у неком другом кодном облику, основи... (на неким апликацијама има „Long CID")

Poslednja izmena:
I sta bi za one celije sto nemaju ime ni nista, samo jacinu signala, a koje su od danas pocele da se pojavljuju.
Naravno ne moze se na njih nakaciti, niti se vidi koje su celije, 2,3,4G.

Па ето ја сам покушао да ти помогнем, али нисам успео :)
И једна и друга претпоставка су ми чудне, али могуће у крајњем случају... Само да пробаш и са другим апликацијама и телефонима...

Poslednja izmena:
Naravno koriste i 1800 i 800 Telenor.

Znači ništa od prevare korisnika kako su neki ovde širili stručne procene :).

Pogledajte prilog 208163

Pogledajte prilog 208164

Ovo je Sean Murray/No Man's Sky lvl izbegavanja odgovora :)
Evo šta ratel kaže:
"TELENOR" D.O.O. 1805.0000 MHz - 1825.0000 MHz 1710.0000 MHz - 1730.0000 MHz 15.08.2016 13.10.2016 FB/CP KEJ

Imaju dozvolu za tu stanicu u period od 15.08. do 13.10.2016. Najbolje je da neko iz Zaječara kaže da li u nekom delu grada ima signala Telenor i Vip 4G mreže bilo je na Kraljevici za vreme gitarijade, ali verujem da sada nema 4G signala ovih mreža.

Još nešto zanimljivo je da su ove bazne stanice koje su postavljene zbog raznih manifestacija kod Telenora uvek povezane radio relejnim linkovima ka drugim (pretpostavljam stalnim baznim stanicama Telenora), u konkretnom slučaju u Novom Bečeju postoji link između lokacije 7. juli 26 i lokacije na keju.

Poslednja izmena:
Inače, zanimljiv ovaj LTE discovery programčić, radi kod mene na LG G2 / CM 13 uz root privilegije tačno pokazuje LTE band koji se koristi. Konačno neka aplikacija koja stvarno "radi posao".
vRM3Zum.png

„4Г у градовима преко 10000 становника"
Па Ваљево има 60000, а најближи Теленор 4Г је на 60-70 км ваздушно.
А села ће добити 4Г, кад у Бг почне 5Г.

„Zato je sada vreme da se počne s razvojem 5G mreže i planiranjem budućih investicija."
А за VoLte није време?!

Ова крајње бомбастична вест је - акт насиља над здравим разумом корисника ;) Који су се тек ослободили аналогних централа (али не сви и CDM уређаја), дајл-апа, обичног гпрс-а, а један мали проценат нема још баш ништа...

Poslednja izmena:
Vrh Dno