Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

5x citam da se slatko nasmejem, hvala :D

LTE800 će sve više da se koristi. Nemam Vip 4G karticu da proverim da li su u ZR pustili LTE800.
Tako da treba da se ubuduće obrati pažnja i prilikom kupovine telefona, da isti radi i na 800MHz. Naravno, kome je 4G interesantan.
Da ne bude ni nesporazuma kao pre tri dana na ovom delu foruma kad je čovek ismejan zato što je napisao da ima signala. A bio je u pravu.

Poslednja izmena:
Nije ismejavan po pitanju da "ima signala", vec sto je lupio kako je "ceo NS pokriven" ;) A to se zna da nije tacno :) Po stranu sto on sigurno za jedan dan nije mogao ceo NS da predje.

Da ne citiram, svako ko hoće može da pogleda postove na strani 193 pa da sam za sebe proceni.

Nije upuceno meni ali moram da se nadovezem... jeste su pustili LTE na 800Mhz u NS, ali za neke ovde nikad nece, to je nemoguce, jeste, uplatili drzavi 31 milion evra i sace da cekaju 10 godina da prodje za period koliko je licenca placena, i doci ce ovde na forumu Telenor i reci ce: Znate sta, mi smo ovih godina hteli da ukljucimo LTE na 800Mhz, i licencu platili sve je bilo spremno, kad, naletimo na par ljudi na forumu koji misle da je to NEMOGUCE da se desi, pa smo odustali.

4G u NS radi ko 3G u BG-u .... to je realnost

Eto za ove koji ne veruju. :)

Не знам коме је ова иронија упућена, али ја ништа слично нисам рекао, посебно не мислио! ;)
Прво, ја сам само успут рекао "ако је судити по 3Г, и аналогији са 2100 и 900, онда неће скоро", а то никако није значило да мора бити аналогије! Писано је већ како је Мађарска одлично покривена са 4Г на 800. Мислио сам пре свега на руралне пределе, да мислим да неће почети да покривају ове година било којом фреквенцијом; а чак иако почну, па тим боље, као што ми је и сад драго за НС :) А најмање ме је брига да навијам за било ког оператера...

3G mrežu na 900MHz nije niko mogao da ima pre primene tehnološke neutralnisti. Tek 2014. godine Ratel je dozvolio da tu frekvenciju mogu da koriste i za 3G.

Potrosio sam net za prosli mesec. Koliko vremena kod mts treba da prodje od 1. u mesecu da ponovo proradi 4G, sad se vuce ona mizerna brzina. Ne radi ni mts centar.

Vec 1. u mesecu treba da se dodeli novi saobracaj, ne bas u ponoc izmedju zadnjeg dana prethodnog meseca i prvog u novom, ali dosta brzo.
Ovog meseca nemam jos uvek novi saobracaj dodeljen, osim na KT brojevima :) (a cesto KT brojevi nisu pak dobijali prvog u mesecu saobracaj :))

Potrosio sam net za prosli mesec. Koliko vremena kod mts treba da prodje od 1. u mesecu da ponovo proradi 4G, sad se vuce ona mizerna brzina. Ne radi ni mts centar.
Resetuj telefon i probaj da li radi.

Resetuj telefon i probaj da li radi.

Resetovao tel. i sada radi. Bravo. Hvala.

Ako je ovo u pitanju, to je neki bug sa LTE-om (na sve tri mreze sam imao prilike da iskusim). Naime ne vraca se na LTE, iako nalazi LTE signal iz nekog razloga telefon. Obicno Mobile Data reset (off pa on) pomaze, ali ne uvek.

Pretpostavljam da stanje i dalje nije dostupno, ako je ovo u pitanju :)

Nije samo sa LTE, ne radi ni 3/2G dok se ne resetuje, pošto se potroši sav saobracaj iz predhodnog meseca i uđe u nov, kao da se ne resetuje za nov saobracaj u paketu od prvog.

A, to je nesto trece tek.

Telenor je počeo da pušta LTE800 signal i u Beogradu.
Konkretno, proverio sam kod mene, u naselju Mirijevo.

1.png 2.png 3.png 4.png

Jesi li probao da podesis samo LTE1800, na istoj lokaciji, da vidis da li slucajno ide veca brzina?

Za sada ovde nemaju signal na 1800MHz. Imaju Vip i Mts.
A pošto je jačina signala (taj LTE800) oko - 100 do - 104, verovatno predajnik nije baš u blizini.

Poslednja izmena:
Danas sam na Miks paketu, nisam vise na MixNet - i da samo zbog LTE-a...

Generalno mi je nesto potpuno cudno na mts mrezi... Danas sam prolazio kroz grad (Pirot) i nigde ne videh signal bolji od -95dBm na LTE mrezi (LG G2 D802), sve neki "jad" od signala... Generalno radi LTE i na -120dBm, ali kao da su nesto zeznuli?

Kod kuce mi je ostalo kao i ranije (-105 do -115dBm) al ja sam skoro 5km od centra grada, odnosno skoro 4km od bazne stanice za koju znam da ima LTE aktivan...

Inace izvlaci mi ~60/10Mbps sad sam testirao na Huawei G620s-L01 - u njemu mi je mobilni net M kartica. Na voice paketu "iz principa" ne klikcem na speedtest :D
0ovRNPL.png

Poglavice, po jacini mi se cini isti signal, ali vidno su manje brzine od sredine marta otprilike, za sve tri mreze.

Desp, :D Probaj VIP i MTS onda obe frekvencije?

Doduse, evo prvi u mesecu i ja imam opet full speed 4G. Nelogicno mi zasto je krajem marta bila manja brzina, kada obicno svi potrose net do sredine, pa se stekaju sporim netom :)
Ajde MTS, pustio je 4G za sve tarife sada, nisu svi uzeli istog dana, pa mozda zbog toga, ali to sigurno nije puno ljudi; a VIP tek nije nista bitno promenio.

Poslednja izmena:
Kad uključim da skenira sve frekvencije (3, 7, 20), pronalazi 4G na sve tri mreže. Kad stavim samo Band20, nalazi samo Telenor 4G.
Inače, to oko jačine signala; našao sam bio neku aplikaciju u kojoj je za 3G za signal do -85 zeleno polje, a posle ide žuto i crveno. Za 4G, zeleno polje je do - 95.

IMG_20160401_155534_670.JPG IMG_20160401_155747_946.JPG

Poslednja izmena:
Ja imam neku Network signal info PRO pa da vidim kakva je ta.

Ljudi bre jos je to sve novo,dok se udesi lte kao hspa treba proci jos bar ova godina,isti slucaj je bio i sa hspa,isti problemi su se javljali pri prelasku iz 3g u hspa i sl.
Jel stigao neki nov mob u telenoru,upravo idem da produzim ocu ugovor i uzmem neki mob za njega?
Za sad koliko videh najbolja opcija je huawei y6 do te neke cifre i uz PiS basic

Ti si omasio temu sinak, toliko si izgleda poverovao u vest da Telenor preuzima Benchmark :D

@desp Па да, нису ни могли пустати на 900 кад нису имали дозволу; али по мањим селима нису ни постављали ништа до тог времена, прошле године...
А та брзина на 800 је супер, посебно ако је још боља при пуном сигналу; мада сад је и мала оптерећеност...
Који телефон користиш?

Kinez, Jiayu S3 :)
Slične rezultate sam dobijao i pre par dana u NS u centru, gde je signal bio odličan (oko -70) u 13h. Juče isto sličan rezultat u NS na LTE800 u 15h (Most slobode, gde je signal nešto slabiji).
Tako da ne znam od čega sve zavisi i koliko će to u budućnosti biti. Prema onome što sam viđao u Mađarskoj i Švajcarskoj, može (znatno) više od onog što sam ja dobijao.

Poslednja izmena:
U Prokuplju MTS ima 4G:
2b0d6f1c7dc25dcb59c0f8b0600d6f9b.jpg

Nazad
Vrh Dno