Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Danas ubacio vodafonovu prepaid karticu gledam odmah se zakacila na 4G.
Kad treba da se naplati roming nije problem.
Pilicari jos uvek misle da prepaid korisnici u srbiji nemoraju imati 4G.

Ја сам пробао да нађем на интернету за Спирит, али ништа не ради. Само сам нашао да *#0011# ради на неким Самсунзима...

Radi na N3D taj kod, ali ne radi nista na S5 Duos :(

Na N3D doduse nista ne moze za LTE da uradi:)

Претходно је изгледа за LG 4G телефоне.
А за L9 II (и остале L9) има овде: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2126949.
Број модела који се мења у коду, за Л9 II је 605, а Modem Settings је под WCDMA Only, па Modem settings. (3845#*605#)

Poslednja izmena:
Односно за 2Г и 3Г мреже има Automatic mode, не мора рестартовање телефона.
Такође сам приметио да код 4Г телефона, скривени мени има предност над обичним менијем, а код 3Г (ЛГ9 II) је обратно...
У опцији Engineering Mode показује фреквенцију за 2Г и неке карактеристике за 3Г и 4Г...
А фреквениције 900/2100 на 3Г за које са претпостављао да хватам су се потврдиле; још кад одем до Бг да потврдим за desp-ове 800/1800 :)
За остале марке телефона тражите на Гуглу: hidden menu (Lte, bands...)

Poslednja izmena:

А јел можеш да уђеш у главни мени?
По следећој процедури:
1. горе десно на опције менија (три тачкице), па Back,
2. опет горе, па на Key Input, уписати Q, па OK.
3. још једном горе на Key Input, уписати 0000, па OK.
И после неколико секунди би требао да се појави главни мени.

Ako gledate band tako, imajte na umu da se mozda i promeni band od trenutka kada se pogleda do trenutka kada se testira. (isto vazi i za bilo koji app koji to proverava, samo ono sto moze na MTK da se iskljuci/ukljuci samo konkretan band pa se tako proveri)

Не може да се промени бенд када се изабере у „Hidden menu" (остаје најмање док се не искључи телефон). Што видим и на апликацији Нетмонитор. Тако да се сад на Спириту види јако добро скоро све. Већина ствари се види и за друга два оператера. Кад изаберем Lte 1800 у овом скривеном менију, одмах се и у главном менију појави опција „Lte only" које иначе нема. А пошто понегде ухватим мало Мтс 4Г, исто тако се и у Нетмонитору појављују параметри тог 4Г сигнала (са Теленор картицом).

Poslednja izmena:
Telenor pustio 4G signal na Karaburmi. Delovi za koje sam siguran: Ofkin stadion, Tri bika, Vojvode Micka, Marijane Gregoran.

Теленор поставио 25 базних станица на 800 MHz у Новом Саду, и покрио оквирно цео ужи део града од Кеја до канала, Југовићева, Насеља и Телепа. У Крагујевцу 2 БС, у Новом Пазару 3, у Нишу 5, у Бг нисам бројао, али посебно су покривали Миријево и кренули са борчанском страном. Вип поставио неколико на 1800 у југоисточном делу Бг, Бањица и шире.

Poslednja izmena:
Da mi cujemo dezurne novosadjane kako je to u praxi pa onda da sudimo ;)

Cek prvo 3G da njima proradi na Telenoru, posle ima smisla za 4G :D

Тј. 5 у Крагујевцу. У Београду 10, али још су и на 1800, у Земуну, Вождовцу, Бановом брду, Жаркову...
Али све је то тако споро!!! Прошло је годину дана а они су поставили само на 10% БС највише. Онима којима реално највише треба (бар делу који лористи интернет), а то су рурални предели, они неће добити још 5 година. Наравно, и 3Г би био задовољавајући, али далеко од тога да је и Теленор њиме све покрио.

Poslednja izmena:
Са сајта Ратела :) Некад је било просто видети/избројати , али сад пишу само имена улица (а означено и на мапама), мада ја знам скоро све новосадске и доста београдских улица, па Лепенички булевар у Кг... :)

Са сајта Ратела :) Некад је било просто видети/избројати , али сад пишу само имена улица (а означено и на мапама), мада ја знам скоро све новосадске и доста београдских улица, па Лепенички булевар у Кг... :)

Jel moze tacan link do ratelovog site-a gde sve to gledas ? :)

http://registar.ratel.rs/cyr/reg203/

Ево ту у кључне речи упишеш: теленор, телеком или вип мобиле. Дешава се некад да не ажирирају на време, али углавном да и ваљда им не промакну неке дозволе. Али нису све нове БС, неке су обнављање старих дозвола, пошто су углавном на десет година, што се некад по фреквенцијама може сигурно знати, некад претпоставити или нагађати, или у својој околини познавати да ли су већ постављене раније.

Poslednja izmena:
Ja ne vidim ama bas nista da je promenjeno sto se tice 4g pokrivenosti :D ista kao sto je i bila. Mada se nesto gubi ova mapa,cas mi pokazuje pokrivenost,a cas samo na edge,haos ;)
Inace jel vama pokazuje 3g pokrivenost,meni samo edge i 4g,ali 3g ne,a nekad pokazuje samo edge,nesto im ovo stuca ;)?

Poslednja izmena:
Mogu da garantujem da su je koliko-toliko azurirali jer sam ulazio cesto u poslednje vreme. Ako nista drugo, signal na Adi huji uopste nije bilo obelezen, takodje deo na Staroj Karaburmi je azuriran

Mogu da garantujem da su je koliko-toliko azurirali jer sam ulazio cesto u poslednje vreme. Ako nista drugo, signal na Adi huji uopste nije bilo obelezen, takodje deo na Staroj Karaburmi je azuriran

Vrlo moguce da to sredjuju pa se meni ovako gubi,cas pokazuje na mapi,cas ne. Videcu sutra kako ce biti.

Ово није ажурирање него антиажурирање ;) Нити има мапе покривености 3Г, нити има покривања са 4Г на 800! А да ли су нешто мало за 1800, можда...

Poslednja izmena:
Je l moze neko da baci link za Kragujevac za pokrivenost 4g?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Jel moze uopste neko da vidi njihovu pokrivenost na mapi?
Ja od juce mogu videti samo edge,nema ni hspa ni 4g kad prebacim da vidim

Nazad
Vrh Dno