Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

MTS za Exit paket (ne znam kako se sad zove taj 4G prepaid paket/tarifa), ali ne i za druge.
 
VIP je prilično poboljšao pokrivenost u Beogradu....
Dobar je Vip, dobro rade posao sa 4g.
Jedino sto nije skoro pustio neku dobru promociju ali cenim da ce uskoro :).

U makedoniji su posle srbije krenuli sa radom a sada imaju pokrivena sva veca mesta sa 4G + imaju kombo paket (kao nas box, mobilni + televizija + fixni + internet)
Ovo kod nas je smesno pustili na 3 mesta 4G a ostatak srbije nista.
 
Poslednja izmena:
Нови сад је баш лепо покривен.
 
Koji su papci u mts-u, danas svratio da pitam za 4g modem/internet karticu i objasne mi da u pripejdu uopšte ne nude 4g, a u postpejdu isključivo u L i XL paketima uz ugovor na 2 god. Naravno, ne znaju da kažu da li u mom delu gradu ima signal, tako da ono, potpiši ugovor pa ćeš možda imati, a možda i nećeš. :d
 
ima na box-u i na tim jacim voice tarifama. za net tarife samo te najjace. ako se dobro secam, bilo je za vreme exit-a neki turisticki prepaid paket koji je imao 4g. ja sam mislio da ce im to ogranicenje samo na skuplje tarife biti samo na pocetku, dok malo ne srede mrezu..
[irony]
ali eto, da upotrebim alfinu filozofiju, tako vam i treba na mts kad necete da se bunite i prihvatate sve zarad malo jeftinijeg racuna. mi na telenoru imamo 4g na svim tarifama +1 gb neta [/irony]
 
Poslednja izmena:
I dalje ima taj Exit prepaid paket, samo se drugacije zove.

A ovo za 4G i MTS v. Telenor si u pravu. Samo sto kod Telenora nema ispod 900RSD nista (koliko je najjeftiniji PiS), a ispod ~1500RSD nema 1GB neta (najmanji PiS+Net najmanji sa Telenor Vise), dok kod MTSa za 1000RSD ima podosta ;)
 
Ne postoji ta, niti bilo koja slična prepaid tarifa. Od skoro samo postoji "moj prepaid". Tako su mi rekli kada sam ih zvao da pitam pre neki dan...
 
To je ta, uzeo sam drugarima iz Nemacke pre desetak dana, mislio sam da ih jos ima. Mozda je ovo samo nesto preostalo bilo.
 
Na kraju ipak uzmem postpaid 4g, za sada u L paketu. Jako lepo radi moram priznati. :)
 
Jel mts pustio miks L , čini mi se da je bilo samo od XL pa naviše
 
Telenor 4G: prema mapi poktivenosti, i kuća i radno mesto su mi na ivici pokrivenosti. Do pre petnaestak dana sam uglavnom bio na 3G. U poslednje vreme 4G radi non stop.
Brzina i odziv su odlični, ali i n 3G nije bilo ništa lošije. Očekivao sam jos niži ping ovde, a to sto mi je DL sa 30, otišao na skoro 50mbps,stvarno nije neka razlika. UL je više nego duplo povećan, ali i na 3g je bilo dovoljno brzo.
Sve zajedno, bolje da su mesta koja nemaju 3G,pokrili do kraja, jer recimo na jednoj lokaciji na NBGD gde često odlazim jedva i edge radi. A 100m dalje 4G.
 
I kod mene je sad na obe firmine lokacije 4G non-stop. Do skoro sam hvatao na 50-100 metara dalje. Po Telenor karti sam na rubu pokrivenosti.
 
Jel moze pomoc dal sam lepo podesio net za 4g,danas sam uzeo mix xl+ al nesto nece da se nakaci
33e62f0618c4a94c2a1c47d9f14e8a83.jpg
c7fea2bc74e06e6b34ec5ef7d5885639.jpg
d2a0563c4ecf552aca270b9d86aa0f75.jpg

Na uglu sam cvijiceve i 29tog i nemam 4g,mada mozda i nema ovde [emoji2]
 
Mislim da nije aktivan 4g odmah, probaj sutra da li radi.
 
Mts z3 compact, kod skupstine
2f55061d812e9e984d8d544ea66ce020.jpg
 
Vidim da je kod immo centra gde živim 4g signal katastrofa i kad pogledam u battery usage, za mobile network signal je žut, crven, da li srče vise baterije ako je ovako los signal?
 
Vise srce.
 
U Zemunu, gornji grad blagi uzas i katastrofa jedva jedna crta. Pojede mi bateriju za pola dana. U pitanju je VIP.
 
Poslednja izmena:
U Zemunu, Kalvarija i Gornji Grad, pun signal, šljaka dobro, Telenor
 
I na kraju ipak se koristi samo gprswap /mts/064 apn kod Telekoma ? Ja i dalje pri prelasku sa 4g dobijam dc ... Ima neko iskustva ?
 
DC = Disconnect, ili Dual Carrier 3G?
 
Htedoh i ja da pitam sta mu to dodje :p
 
DC = Disconnect, ili Dual Carrier 3G?

:) Disconnect naravno. Bukvalno (isprobano sa 3 razlicita fona) Prilikom prelaska sa 4g na 2g mrezu , a redje na 3g - izgubi se (no signal) i onda posle ~10sec se konektuje ... Sto je poprilican problem pri razgovoru (prekine poziv)
 
Nazad
Vrh Dno