Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Zar nije to dual chanel? Kad sam imao neki francuski rom za s2 jos to je znacilo.

Pa zavisi na sta je mislio, tj. u kom kontekstu :)

Sa 4G mora preci na 3G, ne radi voice uopste na 4G kod nas, koliko znam. Ali zasto ti se to desava 10ak sekundi da traje - to vec ne znam.

Kod mene nema tih problema na iPhone 5

Nema ni kod mene na iPhone 6, mts mreza, bez obzira kako se seta signal 4G-3G-Edge.

nemam ni ja tih problema da mi se tako dugo prebacuje na 2g/3g mrezu. koristim i mts i telenor 4g, note3 neo i lumia 830. kaf me neko pozove, telefon se odmah prebaci na 3g ili 2g, ne desava mi se da zbog toga budem nedostupan na trenutak...

Зато значи ја никад не могу да успоставим везу из прве :D. Ја лепо позовем, фон прекине, ја онда опет позовем и онда успе.

Lepo. Trebalo bi ubuduće da ljudi više obraćaju pažnju da telefon radi i na toj frekvenciji.

Da,puno kineskih telefona ne radi na 800 MHz.

Pa sa 800Mhz se najbrže pokriva teritorija.
2600 je ipak za najurbanije delova gradova.

Poslednja izmena:
800MHz je najbolja frekvencija za mob mreze. Kod nas ce biti do 2017.god

^^Kapiram,ali gledao sam onu listu za evropu i bas dosta razvijenih zemalja od nas nema 800mhz. Dominiraju 1800 i 2600

Jedan provajder po drzavi uglavnom. Nikako svi..

Ovi nasi ce svi imati 800mhz sto je super :)

Samo je pitanje kada ce to da funkcionise kako treba. Cenim za 3,4 god

Poslednja izmena:
Pa ne verujem... Oprema je uglavnom tu, treba licenca. 1800 su pustili praktično odmah.
3G 900 je pušten isto vrlo brzo nakon što je Ratel to dozvolio.
Ja mislim da nema nekog razloga da se nešto čeka.

Da dodam; bio sam skoro u Švajcarskoj, oni isto koriste taj Band. Praktično je sve pokriveno 4G signalom. Skoro da sam zaboravio kako izgleda kad na telefonu piše 3G :)

Poslednja izmena:
Bolji je protok podataka na 2600mhz nego na 800mhz, idealka je 1800mhz ;)

Znaci u buducnosti cemo imati paralelno sve tri 4g frekvencije u upotrebi, zavisno od jacine signala na lokaciji, zar ne ?

*#*#4636#*#* U testing meniu se mogu videti podesavanja za mrezu, mozda ce nekome znaciti da pokusa da podesi LTE...
uploadfromtaptalk1444282816554.png

Jos kad bi ovo radilo na dual SIM samsunzima... (ne radi na svim modelima, sem mozda S3 Duos, ako se dobro secam)

Ajde da ovde pitam,pa ako sam pogrešio neka mod prebaci gde treba.
Imam Samsung Grand Galaxy Neo Plus i često mi se dešava da mi iskače iz mreže kada je ukjučen net mobilnog (mts) provajdera.Ima li još neko sličan problem?

Strana-dve unazad, neko je bas imao taj problem kada prelazi sa 4G. (ako ti je problem sto iskace kada koristis 4G)

Poslednja izmena:
Telenor 4G, Novi Sad, Centar

af3ece65b6f9fe912681a40f402614b3.jpg

Preporucujem ljudima koji imaju postpaid sa malo interneta da ne rade speedtest, posto ovakav test potrosi skoro 100 MB neta, a ja imam viska 6GB :)

Meni je izvukao slicno... i svukao 140mb za test. :) sva sreca pa imam zalihu mb :)

Ja sam tako, kad je bila ona promocija 1GB ili tako nesto, gratis, ko aktivira 4G, testirao isti, pogledam, na raucunu ispod 1GB, a imam 1.5 u paketu. Zvao, zalio se, kako su svi osim mene dobili GB gratis, na kraju kad smo pogledali listing, svukao sam ga isti dan kad sam i dobio, na speedtestu. :d

Vrh Dno