Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Bio sam danas da zamenim karticu za 4G u Telenoru. Dali su mi onu 3 u 1. Kako da proverim jesu mi dali 4G ili običnu pošto duž Bulevara oslobođenja nisam nigde nahvatao 4G signal a mislim da je neko napisao da je uhvatio Telenor 4G kod Ž? I nigde u aplikaciji Moj Telenor nevidim onu promociju 1GB neta za sve što zamene karticu za 4G.

Ako imas vise od 250 kontakata prebaci ih na karticu. Telenorova kartica moze vise od 250 kontakata jer je usim. Mts nije usim samo je 4g, da ne bude zasto na mts karticama ne moze vise od 250 kontakata, a radi 4g.
Da pojasnim usim kartice podrzavaju vise od 250 kontakata.
Telenorova 4g kartica je usim (tako da je to najsigurniji test)
Mts-ova 4g kartica nije usim
Vip-ova ne znam da li je.

Našao sam opciju koliko imam kontakata na SIM kartici:

7cc21abf874421894c76fd757af89227.jpg

Znači da je 4G. :)

Poslednja izmena:
I jel ti aktivirano 1 GB neta ?

I jel ti aktivirano 1 GB neta ?
Jeste. *****i mi poslali sms da mi je aktivirana promocija od 1Gb neta ovaj i naredni mesec juče u pola jedan noću. Mislim nisam spavao, išao sam kući sa posla ali sms od operatera makar bio i automatski treba da se šalje i normalnom periodu od npr 09-21h.

I ja sam mislio da je promocija 1Gb neta do kraja godine a ne samo naredna dva meseca.

I ja sam mislio da je do kraja godine... znači samo tekući i sledeći mesec Untitled.jpg

Telenor izbacio carrier update za iphonr, sad je 20.1. Menja se LTE u 4G i upozorenje da je mreza mozda nekompatibilna vise ne izlazi.

nikako ne uspevam sa mts karticom (box) da se zakacim na 4g. podesavanja apn-a su mi gprswap. telefon je lumia 830. probao sam i u note 3 neo. u oba telefona mi telenor 4g radi normalno. pokusavao sam po celom novo sadu. bio sam u mts poslovnici, gledali su tamo nesto po sistemu, sve je aktivirano. resetovali su mi karticu, i dalje nista. dali mi drugu karticu za 4g, i dalje nista.. ima li jos neko neki predlog?

Пробај 4г онли да ставиш у подешавањима мреже.

Probaj kod zeleznicke stanice jer tu provereno ima 4g signal .

Kad smo kod povećanja pokrivenosti, zar nisu svi operateri ugovorom o licenci bili obavezani da pokriju određen procenat teritorije/stanovnišva? Ovo trenutno je šalai komika što se tiče vipa i telenora, jedino mts ima malo širu pokrvinost. Mada su i oni to što su pokrili već u startu odradili, a nakon toga nema proširenja. :p

У оном менију што је помињан..?

Ех кад би понудили неки такав постпејд, а не ове сад, грувају 6000 минута и милион порука уз 1гб нета. Као да живимо у 2002 години.

Је л' ова Теленорова промоција за 1 гб нета уз замену за 4г картицу важи само за 4г интернет или се може користити и 3г? Заменио сам данас, али у Јерковић у нема 4г сигнала, а никакав додатни гб се није појавио...

E, odlicno, valjda ce pokriti i ove delove grada do kraja godine...

Ovo je sve go k da izvinete na izrazu, dokle god on za osnovne stvari kao sto su zvanje i slanje *xx# koda mora da prebacuje mrezu sa 4G na 3G/2G.

Ovo je sve go k da izvinete na izrazu, dokle god on za osnovne stvari kao sto su zvanje i slanje *xx# koda mora da prebacuje mrezu sa 4G na 3G/2G.

Tek je startovalo.

Od nove 2016. god treba očekivati da pokrivenost bude barem trećina teritorije i znatno unapredjenje servisa

A kad mozemo ocekivati u ostalim malo vecim gradovima ?

Isti odgovor kao i post iznad tvog, ja bi samo rekao u toku 2016.te,ne baš posle Nove godine...

Kad smo kod povećanja pokrivenosti, zar nisu svi operateri ugovorom o licenci bili obavezani da pokriju određen procenat teritorije/stanovnišva?
U zvaničnom konkursu za dodelu dozvola piše:

"Ималац појединачне дозволе дужан је да у року од шест месеци од дана издавања појединачне дозволе обезбеди покривеност сигналом на 50% територије Републике Србије, непрекидно 24 часа дневно, седам дана у недељи."

Ako je to ostalo da važi, uslov je dosta oštar jer se odnosi na teritoriju a ne stanovništvo.

Pa to znači da imaju još 3 meseca da pokriju pola Srbije!? Mislim da to uopšte nije realno ako pogledamo kojim tempom rade za sada. Vip ima pokriveno Pančevo i centar Beograda. Gledam ovu mapu pokrivensoti, pa to ako je 1% ukupne teritorije...
EDIT: Ma nije ni ceo procenat. Sa druge strane čisto sumnjam da će im oduzimati licencu zbog toga. Ovo važi za sve operatere naravno.

Poslednja izmena:
Kao što je x puta rečeno, ne gleda se površina, već broj ljudi koje pokriva.

kod mene u Zemunu od pre ~7 dana imam LTE u stanu, pre toga je bilo tipa 300m od mene.. pokrili su i Tošin bunar, Prilaz, Novi Bgd uglavnom ima, evo i Zemun se opasno širi signal.. Telenor u pitanju.

Nazad
Vrh Dno