Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Sve imam utisak da je mislio na Cat5, a ne 5G, zato i nisam reagovao:)

@rafiki
Sam Ericsson je lider na polju opreme za mobilne mreze a istu 5g aktivno testira vec neko vreme :) tako da istu poseduje.

A to za mts ako nisi shvatio je sala :p

Poslednja izmena:
@rafiki
Sam Ericsson je lider na polju opreme za mobilne mreze a istu 5g aktivno testira vec neko vreme :) tako da istu poseduje.

A to za mts ako nisi shvatio je sala :p

Hvala, da posle 17 godina rada u mobilnim telekomunikacijama, saznam ko je Ericsson :)

BTW, jedna je situacija kad su u pitanju bombasticni naslovi u stampi i PR saopstenjima, a drugo je kad nesto treba da se pusti komercijalno, citaj: 5G ~ 2020.

Pozdrav

Može li neko, ko koristi windows phone na mts-u i 4G, napisati svoja podešavanja za isti...
Hvala!

Je l zna neko kad ce tender da drugu 4g frekvenciju,tek ce tada biti siroka pokrivenost?

7bcecfac09821fd869f6b3e543afeb67.jpg

Lepo su dizajnirane :)

Treba nam ovako nesto :)

0da80ebe2d324a296efbacba78856a8c.jpg

Snop :)

Poslednja izmena:
Скоро све ТВ су угашене (аналогне).

A zakonski tok za gasenje je 15.6 ?? Posle toga kazne slede?

Zaista ne znam do kada im je rok, ali jos nije dosao. I to ne govorim o divljim nekim repetitorima, nego drzavnim.

Video sam sada da i na delu Zrenjaninca ima 4G signal (telenor). Siri se polako....

Ја не разумем, значи 4г ће бити јачи од 3г-а?

Pa da :) Tamo gde si imao los 2g, trebao bi imati dobar 4g. Talasi 800mhz su prodorniji.

Ау, онда једва чекам, ал све се нешто бојим да то неће скоро.
Јел има за то неких реалних примера из других земаља?

@azimuth
Hvala druže, to sam ukapirao pre par dana, iako su me iz mts-a zbunjivali sa server IP i PAP-ovima i ko zna još šta... Na kraju sam probao sa samo tri stavke i rešio! Baš kao što si i sam naveo
Ime: mts
Ime pristupne tačke (APN): gprswap
Korisničko ime: mts
Lozinka: 064

...i ništa više, radi odlično, a nema više "ošamut i zableuš" u vidu gubitka mreže...
Evo i screen sa Slavije...
wp_ss_20150605_0009.png

Poslednja izmena:
Rezultat ti je odlican, ali ping mnooogo velik za 4g. Ali to je zato sto je Slavija, i meni svaki put bude poveci ping tu.

;) izmeriću na još par lokacija, pa ću kačiti u predviđenoj temi...

Par pitanja. Sta se desava sa 2g/3g mrezom u buducnosti ? Da li ce biti nekakvih ulaganja u sirenje ili odrzavanje posto je sada sve usmereno na 4g ? I da li ce i signal za 2g/3g biti bolji razvojom 4g signala ?

Poslednja izmena:
2g je planiran da se iskoreni 2020.g.
Sve se posmatra i stalno analizira unapred i stare tehnologije se ne odbacuju tako lako dok god postoji finansijski smisao.
Za to vreme korisnici klize ka novim tehnologijama i u jednom trenutku se gasi podrška za najstariju generaciju s tim što je kod mob.mreza malo drugačija situacija i može lako da se desi da 2g nadživi 3g.

Poslednja izmena:
Ja jos nmg da verujem da ce 4g biti jaci od 2g npr kao sto neko rece. Voleo bih al...

2G je osnova i ona mora ostati...prosto zato sto imamo i basic telefone ... 4G hm..godine su potrebne da zameni 3G. ..

Nazad
Vrh Dno