Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Nisu univerzalne,ali sam verovatno u vecini jer ne verujem da veliki procenat korisnika telefona torentuje na istim.
I dok god je tako operateri nece drasticno menjati pakete,nazalost :)
-

Hocete ikada prestati da postavljate to bezvezno pitanje? :)
Mobilni internet ne sluzi da se torentuje,nego za surf,ja sa 1gb glat izguram mesec,ali ne radim speedtestove svaki dan. :)
I po meni mnogo vaznija stavka od velike down/up brzine je mali ping.

Jedino stabilan ping je "dobitak", ja ne kazem da se sa jednim gigabajtom ne moze izgurati mesec, ali sa takvim koriscenjem (npr. Tapatalk i malo fb, mejl), svejedno mi je da li mi je net 5/1 ili 100/10. E kada bi se operateri otvorili malo vise mozda bi cak i YT koristio :p

Pa nisam ni ja blesav, cim istekne ugovor smanjujem uzimam manji paket ;) Heee ;) VoLTE nece skoro kod nas, kada prosire asortiman usluga na tom standardu onda ce biti prava stvar, ovako samo impresije kada radim speed test.

http://en.wikipedia.org/wiki/VoLTE

Zanimljivo da svi WP 8.1 to podrzavaju, dok je kod ostalih platformi to na pojedinim modelima, zakljucite sami o cemu je rec.

Poslednja izmena:
Idi kodek se koristi na 3g kao i na volte tako da ne moraš ni da čekaš, isto je sve :)

Da jos doplacujemo na iovako skupe pakete :D 5gb 800 dinara

A i inace je 550 din za min. 7.5GB, plus minuti... Tako da je to ipak dobra ponuda.

Nije, to je 550+900 najjeftinije realno kod Telenora za nesto smrc minuta i 7.5GB, dok kod VIPa sa 50% popusta moze lepo da se uzme Smart1000+9GB za tu cifru, gde ima vise svega, plus frei 4GB skroz do kraja maja :) (manite nas "e a kod Telenora moze net kartica u drugom uredjaju da se koristi" fore :))

Obrni/okreni, Telenor tera da placate vise i vise:)
Kod VIPa to moze za MNOGO manje, i posto Telenor Vise ne ide sa 50% popusta, onda nemate opravdanje da moze bilo ko u Telenoru to dobiti jeftinije :)

Poslednja izmena:
Ne smeta mi Telenor, vec korisnici istog, koji prihvataju stalno povecanje cena necega sto sve manje i manje kosta providera u stvari, a naplacuje se vise.

Ne dodatak, vec VIP Online 9.

Pa to ne moze da se koristi na postpaid broju, Telenor vise drugacije funkcionise, a i daje 50% vise :)

Sem toga pokrivenost Vipa i telenora je ko nebo i zemlja. Vip posteno nije pokrio ni Beograd,a za dalje i da ne pricam i skoro svaki put kad zovem neki Vip broj mi prekine razgovor i opet moram zvati. Jednom recju Vip je daleko losiji po kvalitetu tj.pokrivenosti. I kao sto njih par rece od ovog "Telenor vise" za sad nema bolje. I sto armor+ rece,Telenor se sa ovim fino otvorio.

Sem toga pokrivenost Vipa i telenora je ko nebo i zemlja.Vip posteno nije pokrio ni Beograd,a za dalje i da ne pricam i skoro svaki put kad zovem neki Vip broj mi prekine razgovor i opet moram zvati. Jednom recju Vip je daleko losiji po kvalitetu tj.pokrivenosti.

Amin

I kao sto njih par rece od ovog "Telenor vise" za sad nema bolje. I sto armor+ rece,Telenor se sa ovim fino otvorio.

Daleko od toga da su norvezani mnogo dobri prema nama pa nas caste. Ja sam posle gotovo 10god. zbog katastrofalne skupe ponude bio prinudjen da ih skroz iskljucim i to 5 kartica. Davao sam im skoro 100€ mesecno a oni to nisu znali da ispostuju.

Reklo bi se da su im i drugi u medjuvremenu to isto uradili pa su poceli da menjaju ponudu

Sada sa ovim vec se stvari vracaju u normalu

Poslednja izmena:
Ja sam Telenor korisnik, a kako objasnjavate to da drug na IP5s preko Vip-a ima 4G i u Pancevu a ja samo u BGu :D

Ja sam Telenor korisnik, a kako objasnjavate to da drug na IP5s preko Vip-a ima 4G i u Pancevu a ja samo u BGu :D

Ubacuju nove tehnologije u podrucijima sa najguscom naseljenoscu da vas navuku i uzmu pare

Prodji malo Srbijom pa ce ti biti jasno kolika je pokrivenost Vip-a

U mnogim selima ih ni dan danas nema

Ubacuju nove tehnologije u podrucijima sa najguscom naseljenoscu da vas navuku i uzmu pare

Prodji malo Srbijom pa ce ti biti jasno kolika je pokrivenost Vip-a

U mnogim selima ih ni dan danas nema

E,da su samo sela problem,vec je Vip-u i Bgd problem,onda ti je sve jasno ;)
@ dejan87dex Sto se tice 4G pokrivenosti to je sve relativno,od skora poceli da uvode i razlicito imaju plan pokrivanja,negde je jedan,dobar,na drugom mestu drugi,na trecem treci operater,to nije ni malo merodavno da gledas. Ali zato osnovna komunikacija,to gledaj,tu Vip nema sanse sa druga 2 da se meri.

Ma znam za to, i zna se koga oni love da koriste njihove usluge ali opet malo mi je ne logicno, Pancevo nije neko vece mesto pa da bude pokriveno odmah sa LTE ;) Sasvim je Logicno da pokriju prvo sve kako treba sa bar 2G/3G pa onda da se krene ka boljem, al eto, nikada nisam koristio Vip a i nemam u planu.

Poslednja izmena:
Vip kompletnu infrastrukturu (antenske stubove, opicke kablove, ormane, strujne prikljucke) koristi (rentira) od Telenora

Njihove su samo antene negde cak ni to.

S' obzirom da im debelo placaju za infrasrtrukturu ne koriste bas svaki antenski stub pa im je takva i pokrivenost (u prevodu sa puno rupa)

Sramota a toliko je proslo i nisu obezbedili da imaju svoje... Naravno neko je napravio procenu, mozda im je tako jeftinije...medjutim, korisnici?! Po tome i nisu neka konkurencija, oni su kao neki podstanar :D

Poslednja izmena:
Sluzbeni telefon je 3G (vip broj), pa ne mogu mnogo da pricam kako pokrivaju sa 4G, ali sa 2G i 3G pokrivenošću su dosta uradili. U nekim delovima Srbije imaju 3G signal gde ga nemaju telenor ili mts. Generalno je to jako dobro, ali ipak jos uvek pomalo zaostaju. Jos uvek se desava da razgovor bude los i prekida se veza, a da pokazuje dobar signal.
Dobra stvar je sto su omogucili besplatno koriscenje 4G mreze ova dva meseca, kao i ovaj popust za UO bez telefona. Po meni, tek sada njihovi paketi imaju neku prihvatljivu cenu. Steta sto one (najbolje) mega/giga pakete ogranicavaju po godinama korisnika. Sta je sledece, paket samo za zene ili muskarce?

Poslednja izmena:
Sramota a toliko je proslo i nisu obezbedili da imaju svoje...

:D

Prvo znas li ti uopste da je Vip (cerka firma Telekom Austrija) i dalje u minusu uzeto u obzir koliko su od pocetka ulozili i koliko su zaradili

Njih "kreditira" njihova matica inace sa njihovom zaradom ovde ne bi pokrili vise od par gradova

Sta mislis koliko kosta 1m optickog kabla?

Gde su dozvole za stub i koliko je vreme i projekata neophodno do njihovog postavljanja?

Sta je sa ostalom opremom i cenom?

Ima ona stara:" Kad bi svaka pcela brala med bumbari ne bi postojali:" :d

Naravno neko je napravio procenu, mozda im je tako jeftinije...medjutim, korisnici?! Po tome i nisu neka konkurencija, oni su kao neki podstanar :D

Tako rade svi u svetu kada operater pocinje od nule

Samo cu te podsetiti da su Norvezani za karicev Mobtel dali 1,5Mlrd€ a ulozili jos 3 puta vise da bi mreza bila u danasnjem stanju

Poslednja izmena:
Da ali ovim tempom oni ce svoje imati za 10godina :D

Ah ko ne zna za Mobtel i prodaju istog, stari sam ja korisnik, prvi broj je bio 063 pre 15god kad sam klinac bio :D
Kada su pcelice sta se prse toliko ispred bumbara :D

Poslednja izmena:
Vip kompletnu infrastrukturu (antenske stubove, opicke kablove, ormane, strujne prikljucke) koristi (rentira) od Telenora

Njihove su samo antene negde cak ni to.

S' obzirom da im debelo placaju za infrasrtrukturu ne koriste bas svaki antenski stub pa im je takva i pokrivenost (u prevodu sa puno rupa)
Ne znam odakle informacija, ali ovo je jako daleko od realnosti :). Vip nije MVNO vec pravi operater.

Za pocetak Ratelov sajt i spisak baznih stanica.

Poslednja izmena:
Ne znam odakle informacija, ali ovo je jako daleko od realnosti :). Vip nije MVNO vec pravi operater.

Za pocetak Ratelov sajt i spisak baznih stanica.

Jeste pravi operater ali nema svoju infrastrukturu jos uvek

Informacija je poslovna tajna :-devil-:

Vrh Dno