Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Nema u Zemunu i dalje vip usim kartica i kazu nece ih biti do ponedeljka.

Ovi 4G rezultati kao da su "kakav 3G treba biti" :)

U najnovijem broju sveta kompijutera ima jako lep članak o 4g mreži kod nas.Članak je jako realan i pisan je jezikom da ga svako može razumeti.

Rezime je da HSPA+ ima u teoriji max 42 mega sa jedne strane i sa druge strane najviše prave koriste od Lte-a se očekuje od 700 ili 800 mhz koji mogu i trebaju da pokriju ono što je sada slabo pokriveno i da ponude mnogo veće brzine.

Poslednja izmena:
ne znam, nesto se ne nadam da ce pokrivati manja mesta sa 4g

800/700 mhz imaju mnogo jače prodiranje u odnosu na 2G/3G i shodno tome u krajevima gde je edge misaona imenica mogu se ponuditi mnogo bolji net paketi i usluge.Tamo gde žičana infrastruktura nije isplativa tu su 800/700 mhz pravo rešenje.
Mi u gradu smo svakako već ožičeni koliko toliko dobrim netom ali sa 800/700 mhz možemo da krstarimo po zemlji sa odličnim netom, plus oni tamo mogu kod svojih kuća da imaju dobar net.

Poslednja izmena:
Screenshot_2015-04-02-16-47-48.png
Situacija se malo menja u višespratnici... Novi Beograd, kod Buvljaka, ali opet za 10 mbps bolje nego H+ na istoj lokaciji. Dvadesti sprat je u pitanju.

Poslednja izmena:
Popni se na vrh odzaka,pa na merdevine i mozda dobijes koji megabajt viska[emoji2]

Zvao sam danas mt:s, u korisnickom servisu su mi rekli LTE (4G) kartice ce biti u poslovnicama od sutra ili prekosutra.

Dzabe zamena ako nemas njihove najvece pakete.

Ocekivao sam vise od mts-a ali mrka kapa.

Blok 23 Telenor
uploadfromtaptalk1427999288820.jpg

Za sada je samo telenor izašao sa dobrom ponudom interneta. Pretpostavljam da će i druga dva ubrzo da urade nešto u tom pravcu.

Dzabe zamena ako nemas njihove najvece pakete.

Ocekivao sam vise od mts-a ali mrka kapa.

Ne znam šta si očekivao kada još zvanično nisu izašli sa 4G ponudom.

Verovatno nisu krenuli prvog aprila zbog prvoaprilske zezancije,drugog nisu krenuli zbog nagrade privredne komore,mislim da je treći april slobodan dan:d

Poslednja izmena:
Ne znam šta si očekivao kada još zvanično nisu izašli sa 4G ponudom.

Ostaje nam da vidimo kako ce raditi net 64/32 Kb/s na lte mrezi :D Salu na stranu u Crnoj Gori mtel smanjuje brzinu na 128 Kb/s nakon potrosenih megabajta,pa ja ocekujem i ovde da ponude flat makar 256 Kb/s...No videcemo kako će se stvari razvijati.

Meni preko call centra rekose da sutra pocinje menjanje kartica. Na pitanje da li to znaci da "ovih dana" pocinje sa radom, odgovor je bio da.

Na pitanje ko moze da koristi, odgovor je bio korisnici MixXXL i Super paketa.

Nisu valjda toliki bolidi da omoguće samo njima:d

Evo konacno dobih i ja usim karticu od Vipa. Uzeo sam u radnji u Knezu. Ubacio, stigla poruka dobrodoslice od Vipa da mogu da korostim 4G. Ali tu nastaje problem, rekli su mi da moram da apdejtujem LG G2 jer necu moci da korostim 4G. Medjutim meni je telefon rutovan i ubacen je Gloudy G3 i to me zbunilo pa sam trazio na netu i omogucio 4G. Podesio sam u podesavanjima za izbor GSM/WCDMA/LTE i nigde mi se jos nije nakacio u Zemunu na LTE da pise gore gde stoji H. Medjutim u rucnoj pretrazi nalazi VIP LTE. Da li nesto pogresno radim ili jednostavno telefon nece da predje na 4G dok ne bude jakog signala?

Poslednja izmena:
Nikada mi neće biti jasno zašto neko rutuje telefon.Do sada sam ih promenio na desetine i desetine i nikada ali nikada nisam rutovao niti jedan.

Vip je danas pustio 4g update za LG g2.

Poslednja izmena:
Pa moj izbor je bio da li da rutujem ili ne. Ionako nisam telefon uzimao u paketu nego u radnji za keš. Pitam samo za savet da li sam sve dobro odradio i telefon ce da nadje 4G mrežu kada bude u zoni ili treba jos nesto.

Nisu valjda toliki bolidi da omoguće samo njima:d

Možda će njima da puste unlimited lte? Bila bi fora npr skuplji paketi imaju unlimited data... A vip je pisao na tviteru cini mi se da ce nekim korisnicima dati u aprilu da testiraju lte bez limita protoka...

Imas onih par programa koji pozovu onaj test mod ili kako se vec zove, ja koristim Advanced Signal Status. Iz njega izaberi LTE only mod pa onda skeniraj mrezu i nakaci se, moralo bi da radi ako je sa strane VIP-a sve kako treba. Naravno da nece svuda da se prebaci ako je 3G signal jaci a i pitanje je kako je VIP to podesio tj da li uopste automatski sada prebacuje na LTE. Kod Telenora prebacuje svuda gde je signal iole ok.

Znam da je to tvoj izbor ali mi nije jasno šta sam to propustio što nisam rutovao telefon:d

Napisao sam ti da je danas Vip imao update za LG g2,znači svako ko je imao domaći telefon od uvoznika,dobio je obaveštenje za update.

Meni preko call centra rekose da sutra pocinje menjanje kartica. Na pitanje da li to znaci da "ovih dana" pocinje sa radom, odgovor je bio da.

Na pitanje ko moze da koristi, odgovor je bio korisnici MixXXL i Super paketa.
Ma da l me zezaš? Pa to ako bude svakako je čista nebuloza. Mada s obzirom da se i 3g usluga plaća 100 dinara (ako uzmeš 3g telefon doduše), ništa me ne bi čudilo od mtsa

Pa i ako bude tako, to ce biti samo na pocetku. Sigurno nece tako biti zauvek.

Meni se konačno Blackberry Z10 nakačio večeras na 4G kod VIP-a. Evo špartam gradom već dva sata (Zemun, NBGD, Senjak, Vračar i Voždovac) i svuda 4G signal. Bez prekida...[emoji15][emoji123]

Samo prvih par godina...

Valjda je i njima cilj da "brzo" potrošimo saobraćaj iz paketa pa da dokupimo novi, a ne da nas uslovljavaju skupljim paketima i na taj način nas prisile da pređemo kod drugog operatera.

Ma da l me zezaš? Pa to ako bude svakako je čista nebuloza. Mada s obzirom da se i 3g usluga plaća 100 dinara (ako uzmeš 3g telefon doduše), ništa me ne bi čudilo od mtsa

Informacija iz call centra. I meni nije jasno. Kao u fazonu, s obzirom da je LTE 150mbps, ostali korisnici nece imati dovoljno protoka. Samo postpaid, prepaid ne.

Ne sumnjam da ce imati najbolju pokrivenost ali uvek nesto komplikuju.

Danas cu prosetati do mts-a da vidim kakva je situacija.

Jos sam i kupio 4G mifi za klince ali izgleda prerano.

Gde si kupio i koji? Interesantno je da jos nema nijedan LTE modem/mifi kod operatera.

Informacija iz call centra. I meni nije jasno. Kao u fazonu, s obzirom da je LTE 150mbps, ostali korisnici nece imati dovoljno protoka. Samo postpaid, prepaid ne.

Ne sumnjam da ce imati najbolju pokrivenost ali uvek nesto komplikuju.

Danas cu prosetati do mts-a da vidim kakva je situacija.

Jos sam i kupio 4G mifi za klince ali izgleda prerano.

Ja sam lepo pisao da će sa MTS-ovcima biti problema kad se nakači silna kuka i motika ali nisam mogao verovati da će ta kuka i motika da deli kolač od 150 mbps-a:d svakom po jedan mega na 75 kuka i 75 motika:whip:mudro nema šta.
Ako stvarno bude takav slepačko/podcenjivački odnos prema njihovim vernim NET korisnicima,ima da me nema kod njih:smash:i ovako im je mreža u raspadu.

Poslednja izmena:
Ja sam lepo pisao da će sa MTS-ovcima biti problema kad se nakači silna kuka i motika ali nisam mogao verovati da će ta kuka i motika da deli kolač od 150 mbps-a:d svakom po jedan mega na 75 kuka i 75 motika:whip:mudro nema šta.
Ako stvarno bude takav slepačko/podcenjivački odnos prema njihovim vernim NET korisnicima,ima da me nema kod njih:smash:i ovako im je mreža u raspadu.

Ti si druže nešto grdno pomešao,kakvo deljenje 150mbs na ne znam koliko korisnika?150mbs je teorijska maksimalna brzina LTE mreže a ne brzina koja se deli na broj korisnika pa ako nas ima više onda imamo manju brzinu...I šta ti znači to kuka i motika?Oni ne treba da koriste net ili šta?

Nazad
Vrh Dno