Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

I eto jel treba mjenjati kartice. Treba.
Ja dođem i lijepo ljudski napišem kao onaj koji već koristi LTE što sve treba i nitko mi ne vjeruje.
LTE je u cijeloj europi isti, ameri imaju svoj ali oni ionako imaju sve svoje od milje, galona, 110V itd. :)

Inače nije na početku ni cijeli ZG bio pokriven sa LTE a bojim se da nije ni danas baš cijeli 3 godine kasnije.
Zavisi koliko će biti brzi u pokrivanju. Ovi moji baš i nisu.

Poslednja izmena:
Jel postoji uopste u okolnim drzavama u kojima vec postoji 4G, tipa Hrvatska, Crna Gora, neki tarifni dodatak da se odnosi na unlimited data....makar 3G unlimited?

Nema unlimited spuštaju na do 64 kbps. Ima na hr telekomu jedino preko modema dnevna opcija na bonove 10kn dan (1.30 eura) gdje nema ograničenja.
S tim da se uz tih 30 ili 31x10 kn mora svaki tjedan platiti 10kn za korištenje LTE. Znači mjesečno 340-350kn (44-45 eura) preko modema i nema ograničenja s tim da je brzina do 75 Mb/s (Pretplata do 150Mb/s ali je na pretplati za 10kn dnevno limit 20GB) i mora se slati sms za aktivaciju za taj dan kada skidaju onda sa salda 10kn.

Da sada sam pitao pošto sam na VIP-u tu dnevnu od HR Telekoma se može koristiti i na mobitelu. :)

https://www.simpa.hr/tarifa/opcije/internet-opcije

Inače od početka imaju kao da se ne smije i neće moći iznad 1GB dnevno čim to tehnički uslovi dozvole ali izgleda da do sada nisu dozvolili kada ljudi rade puno više od 1GB dnevno koliko znam.

Poslednja izmena:
Jel postoji uopste u okolnim drzavama u kojima vec postoji 4G, tipa Hrvatska, Crna Gora, neki tarifni dodatak da se odnosi na unlimited data....makar 3G unlimited?

U Cg vec neko vrijeme, recimo par mjeseci, ne spustaju brzinu nakon potrosenih MB iz pretplate ukoliko imas 4g mrezu. Ja sam recimo trenutno na 4.6GB. Ali ako sam u zoni gdje nemam 4g, vec 3g onda mi je spustena brzina, tipa 64k ili tako nesto.

^ Moze li link prema tom unlimited paketu, ili slicnim paketima kod drugih operatera (ako ima)? Ima li FUP-a, ako da, koje je ograničenje? Hvala! ;)

Kod mene preko modema e392 na hr vipu me spuste nakon 25 GB tarife na do 64 kbps bio ja na 3G ili 4G.
Jedino noćna spasi tu mi nisu brojali do sada.
:)

Zna li neko dali samsung galaxy trend plus podrzava LTE ?
Misliš da je to pitanje za ovaj forum?Teško u Google ukucati model telefona i prva stavka izađe ovaj link što je Apple postovao?Ubiće nas glupost.

Ja sam recimo dobio od VIPa S3 NEO, kome je zakljucan 4G/LTE. Ili da ga rutujem, ili da cekam da ga apdejtuju (nikad).

Ja sam isti problem rešio zamenom roma preko Odina,stavio sam francuski a bio je za Češku i istočnu Evropu.Pisao sam o tome u temi za Note3Neo.Nema roota,knox ostaje na nuli.

Goce Delceva Nbgd kod inteze:Mts i vip po 4g ,telenor nula.

Ima modela koji podrzavaju.

Koliko vidim čeka nas prosek ispod 30 mega kad se svi nakače.

Prosek će biti kao npr. što je u HR ili CG. Tek se počinje ovde, a biće sigurno i nekih "dečjih bolesti" :)
Nije ni 3G uvek ovako radio.

3Г је мени био бољи пре две године него сада и то на више локација... Уп је био 4-5 мбпс а сад ретко прелази 2мбпс... Теленор 3г...

to je zato sto je ogranicen meni ne prelazi 3g na telenoru vise od 3.50 Mega bita pitao sam ih kazu da je za pripeid ograniceno a za post peid zavisi od paketa moj drug je uzeo s5 ne znam koji paket ali ima 19 megabita stavljao sam njegovu karticu u moj telefon i isto pokazuje 19

Постпејд сам 15 година.. Причам о уплоаду (уп).... Дл (даунлоад) ми је око 20... Колико знам ограничење мог пакета јр 20/5... Али ја тих 5 УПА нисам видео бар годину дана...

svi s3 neo modeli koje sam nasao na gsmarena nemaju 4g. cak im je i 3g samo do 21mbps. mozda nisam nasao..

Samsung HK kaze da ima LTE.

Vrh Dno