Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

U subotici radi na dosta vise mesta siri centar, i oko centra mozda oko 1km se moze uhvatiti signal. Ima i 3 km od centra (industriska zona). Ali zato mi se LG g3 greje ko lud kad koristim 4g mrezu a o bateriji ni da ne pricam.

Upravo zamenio karticu u Telenoru, u pitanju je iPhone 6. Prebacio sa 3G na LTE i naravno nista. Ono sto me cudi je i dalje ista poruka kada upalim LTE "This cellular network has not been certified by the carrier LTE on iPhone..." Da li je i drugima tako?

Hvala

Upravo zamenio karticu u Telenoru, u pitanju je iPhone 6. Prebacio sa 3G na LTE i naravno nista. Ono sto me cudi je i dalje ista poruka kada upalim LTE "This cellular network has not been certified by the carrier LTE on iPhone..." Da li je i drugima tako?

Hvala

Jeste tako. Da ne bi bilo tog upozorenja treba da izađe carrier update. LTE bi nezavisno od tog upozorenja ipak trebao da radi u pokrivenom području.

Jeste i meni je isto tako posto tek kada pronadje LTE on se tada prebacuje u taj rezim....Samo treba da pronadjes LTE mrezu i bice ok ..Isto tako je i kod mene na Iphone 6 Ios8.2.Jedino sto gledam po drugim forumima izgleda da stariji Ios(8.1.3 pretpostavljam)ima opciju (volte) data+voice a kod nas to nema na Ios8.2,ima samo LTE opcija.Da li je i kod vas isto ?

I kod mene na iOS 8.2 ima samo LTE u cellular settings. A carrier update treba da cekamo od strane Apple-a ili Telenor-a?

@rafiki Slažem se u potpunosti sa tim što kažeš. To apsolutno jeste logično.
Hteo sam da kažem; ako godinama (tačnije 4 godine) tvrdim da sam u potpunosti spreman da prodam neki proizvod, te samo čekam dozvolu države, meni to znači da kada tu dozvolu dobijem, odmah kupce pozovem i ponudim im ti taj proizvod. Samo to ...

MTS neće da pušta poluproizvod. Ljudi su lepo napisali uskoro a rok je negde do maja ali kad puste biće ga svuda a ne ne 5 lokacija u ovolikom gradu. Što se kartica tiče, njih bi mogli pustiti i pre da ljudi zamene i doćekaju spremni, a mogli bi da puste i ovaj apdejt za LG i Samsung.

Aha...kao zlatne izjave oko puštanja u prodaju iPhone-a :D

Pa to sam i rekao :)

Ne vidim neku spektakularnu brzinu...
Vrlo slično kao 3G.

Bilo je i boljih rezultata od ovoga - stavio sam baš ovaj jer je moj...

Ma ne razumemo se :)

Ne vredi da upoređujemo jadan LTE rezultat sa dobrim (odličnim HSDPA+) rezultatima.

Upoređivanje će imati smisla tek kad na istoj lokaciji uporedimo ova dva standarda na istoj mreži a pritom prođe jedno godinu dana od danas pa se broj USIM kartica kod korisnika omasovi.

Videćemo da li će se plaćati dodatno... i zavisi kome vredi ili ne vredi. Ako ti treba zbog posla, onda vredi i da se plati. Ako se bleji po kafićima i meri brzina iz dosade, onda ne vredi...

Ma kontam sve, samo mislim ako su sada tolike brzine za 4G kolike će biti kada se bude nakačilo brdo ljudi ...
Realno 99.9% ima 3G, a i to nije najbolje odrađeno čim se izađe iz gradova.
Meni jedini argument za 4G ostaje manja potrošnja baterije - ako se i to pokaže u praksi :D

npr jedan 3G rezultat - i to selo :)

telenor.png

Poslednja izmena:
Videćemo da li će se plaćati dodatno... i zavisi kome vredi ili ne vredi. Ako ti treba zbog posla, onda vredi i da se plati. Ako se bleji po kafićima i meri brzina iz dosade, onda ne vredi...
Šta znači zbog posla?
Ili ti net treba, ili ne.
Ako se bude dodatno plaćalo, LTE ja neću videti skorije (teraću inat maksimalno).
A i kada svi pređete na LTE, meni ostaje neopterećen hspa. [emoji14]

Zbog BRZINE sigurno neces preci. Da ti treba za posao veliki protok na telefonu je malo teze, jedino ako to ne radis namerno da bi reklamirao Telenor i OneDrive :D
Ali zbog boljeg odziva, to je vec nesto drugo.

4092659317.png

LTE vip hrvatska :)
Iskreno ja ne vidim prednost neku pogotovo ako imaš postapaid paket sa 600 MB ili manji :)

Ja mislm da ce uskladiti pakete shodno nasim mogucnostima :)

Pa da, ništa spektakularno i po nekoliko puta brže kako su najavljivali...
Da je komp pa i ajde - skidanje/torrent/upload/ratio i ok, ali za telefon totalno nebitno da li je 4mb upload ili 7 :)

+ se plaća :D

Ma da, šta će nam,bolje da ugase ceo projekat.

Nazad
Vrh Dno