Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

pa ne mozete ocekivati da odmah pokriju sve.. trebace im par meseci da pokriju najvece gradove..

a sto se tice besplatnog testiranja, ja sam to razumeo tako da ce biti skroz besplatno, dakle nece se trositi megabajti, a kasnije ce biti verovatno cene kao i za ostali data saobracaj na postojecim edge/hsdpa mrezama? ili sam nesto propustio?

U Nišu još ništa...
LTE Only - LG D821 - Nexus 5
d9JRdcQ.png

Pokrivenost:
SNMgY4D.jpg

Pancevo je pokriveno sa bar 10 LTE baznih stanica. Mislim da je dovoljno za pocetak.

I da uvedu 5G sta to znaci na paketima od 500 MB,1,2,3 GB??
Da su paketi 10,20,30GB onda da razumem ovako mi sve deluje njesra..

Kako si koristio do sad tako ćeš i sada.Ne vidim zašto nužno mora da se troši više ako je brže?

Nije nuzno, ali budi siguran da ce podsvesno biti tako.
Isto kao sto se zilion ljudi zalilo na racune, kako nema sanse da su toliko neta i minuta i SMSa potrosili, i kako iste stvari rade... a zaborave da sajtovi ne ostaju isti, menjaju slike, vise trose, itd.:)
Podsvesno i nesvesno ce se trositi vise. Podsvesno jer se preko LTEa moze vise uraditi za isto vreme, a nesvesno jer ce sajtovi i aplikacije trositi vise.

Dobro, ali to je rastegljiv period.Neće aplikacije i sajtovi naprasno da se ažuriraju samo zato što je nama uveden lte.Ne treba praviti dramu tamo gde je nema :)

Jel ima neki poseban razlog zašto je Pančevo dobilo prioritet? :)

I da uvedu 5G sta to znaci na paketima od 500 MB,1,2,3 GB??
Da su paketi 10,20,30GB onda da razumem ovako mi sve deluje njesra..
Fora je u tome sto ce vremenom ubacivati servise ( na foru deezera na telenoru) za koje ce trebati brz net .

Lupam, npr mts kaze plati 500din preko mesecno i mozes da gledas arenu sport gde god kad god i ti mb ti se ne skidaju sa osnovnog paketa. Sa 3g to ne mogu da ponude jer net nije dovoljno brz.

Po mom nekom misljenju zato su 4g,5g potrebni a ne zbog surfovanja gledanja youtuba i kuckanja preko wa,vibera

Poslednja izmena:
Fora je u tome sto ce vremenom ubacivati servise ( na foru deezera na telenoru) za koje ce trebati brz net .

Lupam, npr mts kaze plati 500din preko mesecno i mozes da gledas arenu sport gde god kad god i ti mb ti se ne skidaju sa osnovnog paketa. Sa 3g to ne mogu da ponude jer net nije dovoljno brz

Kada smo vec kod TV-a trebalo bi mobilni operateri da podpisu ugovore sa kablovskim operaterima da mozes da gledas iste programe koje imas i kod kuce na svom mobilnom telefonu bez skidanja MB-a,za tipa tako 500 din ili da uvedu paket tipa 1000 din pa ti sam sastvljas listu od recimo 10-20 programa koje oces da gledas koje nude svi nasi kablovski operateri e to bi bio pun pogodak sve levo desno od toga je opet veliko pro*****nje.

Poslednja izmena:
Realno tako poslovanje kod nas nece skoro,ali cenim da se do toga polako ide.. Za 4,5 godina ko zna :)

Meni dovoljno ako mi ponudi za 200din da kupim neki prenos utakmice preko 4g a da mi ne skida mb iz paketa :) to bi bilo bas super

Poslednja izmena:
Dobro, ali to je rastegljiv period.Neće aplikacije i sajtovi naprasno da se ažuriraju samo zato što je nama uveden lte.Ne treba praviti dramu tamo gde je nema :)

Ne moraju da se azuriraju ali mogu da vide kakvu vezu imas verovatno i na osnovu toga ubace vise sadrzaja.

kakve utakmice na mobilnom? :D Kakav je to uzitak lOL

kupim tablet koji prima 4g kartice, i sta onda ? Gledam na tabletu :)
Ili opcija pustanja tekme na mobu i bezicno povezivanja moba za tv i strimovanja sadrzaja na tv . mada realno ne znam da li je to moguce ? ;)

Sto najgore ja sam i gledao mecheve preko moba ,nista strasno. To se radi uglavnom kada si u nekom prevozu.

Meni je to skroz dobra fora.

Opet kazem ne mora da bude utakmica mogu i neke serije preko netflixa itd itd. Ja se ne secam kada sam odgledao neku seriju preko pc,sve preko moba :)

Ne guraju oni dzabe nove mobilne ka 6 incha,sve ima svoje zasto...

Poslednja izmena:
Sve ovo me podsjeca na to kao da japanci uvedu brzi voz na pruzi beograd bar :D

Sto se lozncica vec priprema za F4 ABA. :D
Dzaba brate dobre brzine kad streamovi stekaju. :D

Serije, da, ali utakmice mi bas dodju WTF i na laptopu, kamoli tabletu/mobilnom :)

Pa neces strimovati sa stranih linkova na koje se nakaci milion ljudi, nego direktno, tipa kao sto ima arena da platis pa strimujes njihov kanal sa njihove stranice, skroz ok kvalitet i bez seckanja.
Elem, zar nisu sadasnje 3G brzine sasvim dovoljne za normalan stream?

Poslednja izmena:
Ja koristim d3go na mom fonu i radi perfektno na 3g. Jedino ako vi hocete da strimujete u 4k pa vam treba lte.... [emoji14]

Telenor bi danas trebao da pusti LTE. Begrad, Subotica i jos ponegde...

Pozdrav

Kad ce moci da se zamene kartice 3G za LTE ?

U VIP-u od 1. aprila. Jel ima neki info kada će moći u Telenoru?

I mene zanima MTS :)

Kao da će život da vam se promeni sa 4G. Mozda će 1-2% korisnika osetiti prenost (do pustanja opsega 20, 800MHz).

Stigla 4g u telenor,vidite na sajtu. Pokriveno par gradova,vec moguca zamena sim-a

Vrh Dno