- Učlanjen(a)
- 15.02.2002
- Poena
- 705
Cuj, ovo je sa totalno neoptimizovanim driverima, znaci ne treba uzimati ove rezove kao nesto upisano u kamenu.
Meni je najzanimljiviji poslednji pasus preview-a gde pokazuje price drop nvidia kartica... mocno veoma mocno. Od juce GTX280 kosta 499USD ali se pitam kada ce se to pojeftinjenje osetiti kod nas ?
GTX je sve primamljiviji s obzirom na pad cena.
Poz
M.
Jos jedan preview
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3354&p=1
Zaista zelim da 4870x2 bude jako dobra GK, posto bi to primoralo nVidiu da spusti cene GTX280 na nekih 400USD ili nize, a onda pravac radnja...
Ipak mislim da 4870x2 ne vredi onoliko potrosenih W.
@Broz, sacekaj jos 15-ak dana sigurno ce cene ici dole.
poz
M.
Nisam nešto previše pratio u zadnje vrijeme pa me nešto zanima, pogledao sam malo neke testove ovih novih ATI kartica (48x0) i veoma su nahvaljene, i po performansama i po cijeni, a ovde vidim da svi na njih gledate samo kao na faktor koji će oboriti cijene nV kartica pa da kupite nV, a ne kao na ozbiljne kandidate za kupovinu. Zašto? Ove nove nV (opet) dosta bolje?
ja sam 99% siguran da nova GTX2x0 serija nikada nece biti konkurentna ATI-ju po bang/buck kriterijumu u zemlji Srbiji. GTX260 i GTX280 su bukvalno haha smesne pored 4870, a sve ispod njih je smesno u poredjenju sa 4850. moraju cene drasticno da idu dole, ali za to vreme ce i ATI ici dole jer se on poradaje sasvim solidno i trgovci ratuju snizavanjem cena...sa 2. strane GTX serija se kod nas prodaje jako lose (sa razlogom), koliko mi se cini.Nisam nešto previše pratio u zadnje vrijeme pa me nešto zanima, pogledao sam malo neke testove ovih novih ATI kartica (48x0) i veoma su nahvaljene, i po performansama i po cijeni, a ovde vidim da svi na njih gledate samo kao na faktor koji će oboriti cijene nV kartica pa da kupite nV, a ne kao na ozbiljne kandidate za kupovinu. Zašto? Ove nove nV (opet) dosta bolje?
vracaju "up to 120$", sto ne znaci da ce svakome vratiti celih 120$ 😉
kako bilo, jako interesantan i lep gest od XFX-a 🙂 mada licno ne mislim da bi oni trebali da snose posledice zbog previsoke i nerealne preporucene cene od strane nvidie.
videcemo sta ce ostali vendori uraditi po ovom pitanju. ovo moze da bude fenomenalan marketinski potez da se zavrbuju buduci kupci 😉
Vracanje je u dogovoru sa nV dakle nije samo dobra volja XFX-a...
Cekajte bre,koliki je onda TDP za 4870x2 ? nVidia je deklarisala GTX 280 na 236W iako je to svojevrsno ogradjivanje jer kartica ne trosi vise od recimo 3870X2 koji je deklarisan na ~200W. E sad ako 4870X2 trosi ~120W vise od GTX 280,onda bi TDP trebao da mu bude barem 350W. I jos dupla kartica. Bah! Moze da ima performanse kakve hoce ja ovu karticu ne bih nikad uzeo.
Da je nVidia sad pametna pa da malo istwakuje GT200 na manjem procesu,podigne frekvencije,ubaci GDDR5,smanji TDP i izbaci pravu killer karticu kakva se ceka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari