Šta je novo?

4870 temperature

Dark_Angel

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
619
Pozdrav svima, Elem moja vremeshna 4870 je pocela da me zabrinjava sa temperaturama.... tj drzi ona solidne temperatura ali uz povecan broj obrtaja.
Sapphire 4870 512gddr5 Silent Efficient
karta radi na defoult clock
temp u Idle su 52-54 pri 64-68% fan speed
temp u Load su max 76-77 pri 100% fan speed
Temp u sobi je da kazemo max 22-25stepena
Nije prob prashina, provetrenost kucista, Igrao sam se sa coolerima u kucistu dok nisam nasao najbolji setup za najmanju temperaturu a to je ova sto je data iznad. Termalnu pastu sam menjao pre jedno mesec dana i tu sam dobio par stepeni dole. Vise ne znam sta da radim sa njom a planovi za prelazak na 7770 su mi propali zbog finansijske situacije. Od njenog coolera sam poceo da ludim vise jer se na 64% cuje solidno a da ne pricham kada je na 100% ko da je neko upalio fen za kosu, a imam neki utisak da prosle godine cak i za vreme leta se nije drala ovoliko, ***-a tada nisam obracao paznju na njene temperature i fan speed.
Pitanje je sta raditi kada dodju vreli dana posto klimu nesmem koristiti....
Svaka sugestija dobro dosla.

Imao sam i ja slican problem i u pitanju je bila prasina, posle detaljnog ciscenja temperature su pale, sada su mi otprilike 48-55 u idle i 60-70 u igrama na 35% obrtaja.

Kao sto rekoh nije mi probl prashina posto je karta ociscena, to je ono sto me i buni i razlog sto sam pitao ovde.

Eh lepo je to ali trenutno nisam u mogucnosti da kupim bilo sta... Sa otvorenom stranicom temperature ide gore za par stepeni, sada cu da izwadim grafiku opet... da je rasturim i skinem plastiku koja okruzuje hladjak i da zamenim 8micu sto duwa u grafu sa 12sticom pa da widim da li ce se promeniti situacija, Nema mi druge solucije... a da imam para... uzeo bih tu 7770 bez razmisljanja..

Da nisi pretegao sarafe od kullera pa ti sada ne naleze dobro,sarafe zatezi unakrst postepeno do srednjeg otpora.
Kada stegnes sarafe jako onda se ploca graficke iskrivi pa ne nalezu kuler i cip dobro.

Poslednja izmena:
Ma jednostawno odustajem od swega... maltene isti djavo sve... skupicu kesh nekako pa cu uzeti nesto novije... Odsluzila je ova karta svoje kod mene za owih par godina.... owo cu staviti kod zene u racunar pa dok tera neka tera.
Jedino sto me jos zanima da li moglo napajanje koje je odumiralo da je osteti pa da sada zbog toga ima vece temperature ?
Elem u svakom slucaju hvala na predlozima. Pozdrav

Moja stara 4870 je isla i do 90+ stepeni bez ikakvih problema i bez ostecenja 😉 One su projektovane tako da se zastita pali tek na 110+ stepeni tako da te temperature sto imas su OK.

Meni temperatura na 4870 ide na 90+ stepeni a ventilator se ne dere i kartica radi normalno.

Ako ti je problem buka manuelno smanji broj obrtaja kulera pa nek se malo više greje neće joj ništa biti.

Ovih dana sam malo vise razdrazljiviji pa mi sve zivo smeta. Znam da su 4870 pravljene da rade hot ali kada sam nesto gledao po netu sam vidjao da ljudi imaju nize temperature sa solidno nizim brojiem obraja, Elem napravio sam preko afterburnera profil kako ce da ide auto fan , tako da mi trenutno fan radi 50% do temperature 55c posle toga normalno ubrzava skladno sa temperaturom. Zakljuchak: Kako idu godine potreba za tishim racunarom je sveca i veca tako da cu se nekako skrpiti za nowu grafichku a owu staviti zeni u racunar da se odmara hehe.
Hvala na odgovorima , pozdrav

Mozda ti je najbolja investicija da uzmes neke zatvorene slusalice ? Dobro dodju i za gaming a i za zastitu od preterane buke iz kucista.

Nazad
Vrh Dno