Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam video 4850CF a to definitivno nece kostati 230 evra ;)

košta kao sada 9800GTX, radi brže, manje troši i manje se greje i ostavlja mi mogućnost za kasniji upgrade.

Mnogo 'oces druze. :)

Poslednja izmena:
Sad me potseti na "Ja sam video patujka" :p. Hoće, hoće za koji mesec :D polako...
Sada 3850CF košta tamo negde 166e, verujem da jeftiniji 4850CF neće ići mnogo preko skupljeg single 4870

Na žalost, nemam ni nameru ni želju da menjam ovo extra napajanje a zagrevanje baš ne prija mom stanu. Ali to već znaš :)

Sad me potseti na "Ja sam video patujka" :p. Hoće, hoće za koji mesec :D polako...
Sada 3850CF košta tamo negde 166e, verujem da jeftiniji 4850CF neće ići mnogo preko skupljeg single 4870

Na žalost, nemam ni nameru ni želju da menjam ovo extra napajanje a zagrevanje baš ne prija mom stanu. Ali to već znaš :)

Pih,to je verzija sa 256 RAM-a! :p

Salim se,extra cena,nadajmo se da ce Ati i za ovu novu seriju tako oboriti cene,pa onda i nVidia da uradi isto,i svi srecni.

@Nedjo: pa GTX260 je slabija varijanta,znaci: GTX260 ~400 evra,GTX280 ~550,jel tako? :)

Poslednja izmena:
Samo nemoj da uzimas 4850 sa 256 RAM-a,necu da se druzim s tobom onda! :D

:wave:

Ovo je upravo nešto što mi treba.

Ova kartica biće:

1. sub 150W
2. sub 200e
3. highly overclockable
4. jača od high end grafike prethodne generacije (9800 GX2 se ne računa tm by DAS :d )

Dovoljno razloga za mene...

Zvuči dobro ali mislim da stavka 3 neće stajati!

Da, i ja smatram da ce oc tessko ici ako su oni clockovi tacni.

@Nedjo: Vrlo dobro znas o cemu pricam.Sadasnje multiGPU kartice jednostavno nisu ono pravo. E sad jedino ako je Ati izmislio neku novu foru,makar da dele memoriju,to je prvi korak.

Evo nekih preliminarnih performansi:

http://www.vr-zone.com/articles/RV770_Preliminary_Performance_Revealed/5782.html

So far, so good: RV770PRO can reach 900MHz
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7472&Itemid=34

:d

jos ovo i ne idem dalje u off...
ti uzimas. karta se kupuje zbog nadolazecih igara a ne zbog bajatih. a bajate tera i moja karta odlicno. i naravno da ima veze. ne moze se ocekivati da neka karta traje doveka...to sto ti mislis da ce 9600GT trajati ko zna jos koliko je tvoja stvar :)
Nisam pomenuo nijednu igru sem krize u svojimn postovima, ne znam o cemu pricash.:)

rekao si da tera igre. tera, ali bajate. sigurno ne tera one koje jos nisu izasle. a sada dosta o tome :)

daj fuade nemoj vise ! (ma prosto znam da cita ovaj forum). Preteruje, izmislja, blati, nemojte ni da gledate sta on pise. Cekajte anand, hardocp itd.

rekao si da tera igre. tera, ali bajate. sigurno ne tera one koje jos nisu izasle. a sada dosta o tome :)

pa zar to i nije svrha grafičkih kartica? da nove generacie budu spremne za nadolazeće igre? mada po meni 90% tih "boljih" igara nisu dobro optimizovane, i najverovatnije postoje neke stvari koje bi programeri mogli da urade da smanje zahtevnost a zadrže kvalitet prikaza (mada igra bi trebala da bude dobra po svom sadržaju a ne izgledu)

pa zar to i nije svrha grafičkih kartica? da nove generacie budu spremne za nadolazeće igre? mada po meni 90% tih "boljih" igara nisu dobro optimizovane, i najverovatnije postoje neke stvari koje bi programeri mogli da urade da smanje zahtevnost a zadrže kvalitet prikaza (mada igra bi trebala da bude dobra po svom sadržaju a ne izgledu)

upravo o tome ja pricam. naravno da se kupuju za nadolazece igre...

4870 ce biti ~30% brzi od 3870. 100 marki bacam na sto ! :) ATI ne zna drajvere da pravi, to je problem. Sirova snaga nije problem. 3870 kad sam imao ili radi kao zmaj ili radi kao prase. Nije hardwer kriv.

edit: pre nego sto krenete da me pljujete, setite se 8.x (ne secam se tacne revizije) drajvera koji su davali ljubicastu tacku na ekranu :zgran: pa to ni S3 nije uradio.
Blago receno, imam osecaj da bi nvidia driver tim napravio da ATI karte rade 20% bolje.

Poslednja izmena:
4870 ce biti
edit: pre nego sto krenete da me pljujete, setite se 8.x (ne secam se tacne revizije) drajvera koji su davali ljubicastu tacku na ekranu :zgran: pa to ni S3 nije uradio.
Blago receno, imam osecaj da bi nvidia driver tim napravio da ATI karte rade 20% bolje.

Bila su crvena slova na linkovima i bijela točka u lijevom gornjem uglu, točka nije imala nikakve veze sa driverom. Trebalo je samo isključiti CCC u Windows tray-u.

4870 ce biti ~30% brzi od 3870. 100 marki bacam na sto ! :) ATI ne zna drajvere da pravi, to je problem. Sirova snaga nije problem. 3870 kad sam imao ili radi kao zmaj ili radi kao prase. Nije hardwer kriv.

:D:d:D

daj fuade nemoj vise ! (ma prosto znam da cita ovaj forum). Preteruje, izmislja, blati, nemojte ni da gledate sta on pise. Cekajte anand, hardocp itd.
izvini, ali ne razumem poentu ovog posta?

dill! Evo ja sam bacio svojih 50 evrica, pa cemo da se vidimo krajem Juna u NS-u da pokupim tvojih 50 ;)

@Nedjo:

vazi hehe :)

PS. oko fuada, ma iznervirao me, citam temu i redom linkove ka njegovom sajtu koji su ovde ostavljani...Covek prica te jedno te drugo i svaki put je kao siguran, izvori pouzdani bla bla...Covek je obican senzacionalista novinar, pise ono sto masa oce da cita...Odavno vise ne gledam ni njegov sajt, a ni onaj za koji je ranije radio, necu ni ima da mu pomenem...

@Ace R.:

Aha, da. A CCC je inace 3rd party software koji useri instaliraju na svoj rizik :p A meni covek vraca kartu, kaze neispravna je, ja mu objasnjvam da stavi starije drajvere...

Poslednja izmena:
Aha, da. A CCC je inace 3rd party software koji useri instaliraju na svoj rizik :p A meni covek vraca kartu, kaze neispravna je, ja mu objasnjvam da stavi starije drajvere...

Očito liku ne smeta da mu karta povremeno pravi BSOD u Visti, da ne može "normalno" igrati UT2003/4 serijal ili da ne može zumirati u CODu 4 ako je AA forsiran iz NV CPa, što NV CP nije upola toliko funkcionalan kao CCC ... da ne nabrajam dalje (ovo su moje osobne primjedbe na par igri koje igram). Ali točka u uglu ekrana ... strava. Priče s ATI driverima polaku prerastaju u urabanu legendu.

Poslednja izmena:
kom liku ? Lik je uzeo x1900xt od mene, a ne nvidia kartu. Ovo za cod4 i ut2003/2004 nisam ni znao. Ne znam sta to ne radi normalno u ut2003/4 ? Nisam primetio da se neko zalio niti da postoji bilo kakav problem u "release notes" od drajvera ?

Sto se funkcioalnosti CCC-a tice, dovoljno je reci da dosta ljudi ni ne instalira CCC vec stavi ati tray tools...

06RV770.jpg

4850
11RV770.jpg

4870
08RV770.jpg

11132493.png

Verovatno zbog PCI-e 1.0 ploča.

Ono što me raduje jesu već spremne kartice koje garantuju dostupnost u trenutku predstavljanja.

sve nesto ne mogu da se odlucim kako da potrosim Nedjinih 50e :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno