Šta je novo?

4870 2Hot

Ne ide 3 godine na sve graficke, graficke sa 1 godinom garancije ako su Gainward su sa repariranim ventilatorima odnosno promenjeni su ventilatori jer su se graficke nenormalno grejale i umesto fabrickog ventilatora stavljen je dual slot sa pajpovima koji hladi odlicno. Eto otud 1 godina garancije i po meni je sasvim ok i cena i garancija, kao da ce neko od nas drzati duze graficku od godinu dana u racunaru.

Ako je samo to popravljano? Razmišljao sam se i ja da uzmem jednu takvu, ali sam na kraju ipak odustao i za 15-20e manje dobio kartu sa 6 meseci garancije više.

A sta drugo moze biti poprvljano? Sve ostalo je uzaludno i neisplativo, tako da sem zamene kulera ne verujem da su radili nesto drugo....

Ne ide 3 godine na sve graficke, graficke sa 1 godinom garancije ako su Gainward su sa repariranim ventilatorima odnosno promenjeni su ventilatori jer su se graficke nenormalno grejale i umesto fabrickog ventilatora stavljen je dual slot sa pajpovima koji hladi odlicno. Eto otud 1 godina garancije i po meni je sasvim ok i cena i garancija, kao da ce neko od nas drzati duze graficku od godinu dana u racunaru.

ja sam jedan od takvih jer nisam neki gejmer, madavolim ponekad da ukljucim neku fps igricu 😛

pa, sta sad, dobro je i da daju garanciju od 1god. Mada, moja iskustvo je, da bilo1 ili bilo3 godine traje garancija, nakon sto se istice garancija, proizvod se pokvari, tako da...
jedva cekam da mi stize novo napajanje, uzecu onda ja 4870, pa cu se javiti.

Pa gledaj na to kao na dobar nacin da premostis sa 4870 dok cena 5850 malo ne padne, a siguran sam da ce se to desiti za godinu dana. Nikad do sad nisam imao problema sa komponentama koje su crkavale u garanciji bilo da je ona 1 ili 3 godine tako da mozda da mi se desilo neko neprijatno iskustvo kao sto je otkaz komponente 7 ili 10 dana po isteku garancije verovatno bi pridavao vise paznje duzini garantnog roka.

Pa po mojim iskustvima komponente u računaru po šansama da crknu (od manje ka većoj), pogotovu po isteku garancije:

1) CPU (samo kada ga neko sprži)
2) RAM
3) MB
4) GPU (95% pregrevanje grafičke)
5) HDD

Taj Gainwardov tj Palitov dual cooler sa pajpovima je odlican, temp meni nikada nije presao na gtx 275 pod full loadom 65c a u igrama je oko 45 50 stepeni.

4870 troshi 160W, kod Palitove Sonic varijante koja je fabrichki OC-ovana, potroshnja je 190W. Za 4890 nisam siguran.

puno je tooo...dajem otkaz 4xxx seriju, sacekacu da padne cena 5xxx karticama. hvala svima.

Za koji dan izlazi 5830. Bice vrlo interesantna karta kad izadje.

Nazad
Vrh Dno