Šta je novo?

4.4 Ghz za 35e!

Vi ste bas otisli u ooofff :smash:

Nego jel intel odustao od celerona E3900 najavljenog za prvi kvoter 2010god.?

http://www.techpowerup.com/102396/Intel_Plans_3.40_GHz_Celeron_E3900_for_2010.html

podizanjem magistrale sa 200 na 233 vec bi imao 4GHz :d

Kontam da bi ovaj definitivno nastavio tradiciju celerona u postavljanju OC rekorda.

Nemora da znaci ako stepping ostane isti, veci mnozilac nece pomoci OC margini koja je kod sadasnjeg e3300 ~4.5Ghz

Jos malo sam mucio moj e3300 i izgleda ima FSB wall na ~360Mhz... po forumima sam saznao da svaki e3300 sa 5 kondenzatora ispod procesora idu na +4Ghz (oni sto imaju 2 komada tesko postizu 4Ghz i zahtevaju dosta veci napon..takodje svi proizvedeni u 2010 su sa 5 kondenzatora)

Jos malo sam mucio moj e3300 i izgleda ima FSB wall na ~360Mhz... po forumima sam saznao da svaki e3300 sa 5 kondenzatora ispod procesora idu na +4Ghz (oni sto imaju 2 komada tesko postizu 4Ghz i zahtevaju dosta veci napon..takodje svi proizvedeni u 2010 su sa 5 kondenzatora)

Ima istine u ovome, otuda onda razlika u potrebnoj voltazi za 4GHz sto sam sretao po forumima nekima je bio potreban solidan napon ,drugima tek malo iznad default-a da bi dostigli taj OC. nista izmedju

kao ovima iz xbitlabs-a kad su radili review doticnog cpu-a postiglu su 4GHz ali uz napon od 1.592v,

Izgleda ga mnozilac limitira zbog FSB wall-a, moj je na 4.5Ghz linx nestabilan ne pomaze mu ni mnogo veci napon a dize se i na 1.4v i na 1.6v...
interesantno je da je prvi procesor kojeg sam imao e4300 takodje bio limiran FSB wall-om takodje na oko ~360Mhz, verovatno intel to radi namerno kako ne bi ugrozio jace modele ili jednostavno tako ih projektuje

Kratka pitanja, posto nisam upucen u overklok :D

Da li je bolji e3200 ili e3300 za overklok ? ( na sta treba obratiti paznju pri kupovini ) ?
Koja povoljnija ploca je najbolja za overklok ?
Koji kuler preporucujete da bi to radilo stabilno i dugotrajno ?

Hvala svima na odgovorima

Kratka pitanja, posto nisam upucen u overklok :D

Da li je bolji e3200 ili e3300 za overklok ? ( na sta treba obratiti paznju pri kupovini ) ?
Koja povoljnija ploca je najbolja za overklok ?
Koji kuler preporucujete da bi to radilo stabilno i dugotrajno ?

Hvala svima na odgovorima

e3300 ako ides preko 4Ghz, moze najeftinija Gigabyte G31 ploca, neki kuler malo bolji od box-a za preko 3.9Ghz, cooler master TX2 je vise nego dovoljan... znaci i slabiji od njega bi radio posao (na primer intel box od quad-a ili neki slican sasavim dovoljno, posto onaj sto stize sa celeronom je bas malecki i nema bakarno jezgro)

Poslednja izmena:
e3300 ako ides preko 4Ghz, moze najeftinija Gigabyte G31 ploca, neki kuler malo bolji od box-a za preko 3.9Ghz, cooler master TX2 je vise nego dovoljan... znaci i slabiji od njega bi radio posao (na primer intel box od quad-a ili neki slican sasavim dovoljno, posto onaj sto stize sa celeronom je bas malecki i nema bakarno jezgro)

Znaci sa Gigabyte G31, e3300 i CM TX2 bi trebalo da sve radi normalno na 4ghz i vise ? :)

Znaci sa Gigabyte G31, e3300 i CM TX2 bi trebalo da sve radi normalno na 4ghz i vise ? :)

Meni ide 4.4Ghz na 1.4v, linx 24h stabilno, samo ti treba ram koji ide blizu 500Mhz (mislim da skoro svaka memorija moze.. za 4.4Ghz ti treba 470Mhz) jer je minimalan mnozioc 2.66, ja na nesrecu nemogu da guram 4-4-4-12 a bas sam menjao module, ljudi reklamiraju i testiraju a ne proveravaju stabilnost i onda ti prodaju nesto sto nemoze da radi kao sto kazu...

Meni ide 4.4Ghz na 1.4v, linx 24h stabilno, samo ti treba ram koji ide blizu 500Mhz (mislim da skoro svaka memorija moze.. za 4.4Ghz ti treba 470Mhz) jer je minimalan mnozioc 2.66, ja na nesrecu nemogu da guram 4-4-4-12 a bas sam menjao module, ljudi reklamiraju i testiraju a ne proveravaju stabilnost i onda ti prodaju nesto sto nemoze da radi kao sto kazu...

Uf malo sam se pogubio u ciframa :D, nisam se nikada bavio overklokom pa imam pomalo noob pristup, znaci treba memorija koja radi na 500 Mhz, koje je oznake ram memorija te brzine ( DDR 2 na ? ), i koji proizvodjac memorije se pokazao najboljim tj da nema teorije "kako ti se zalomi" vec da svaki modul radi kako treba ?

Uf malo sam se pogubio u ciframa :D, nisam se nikada bavio overklokom pa imam pomalo noob pristup, znaci treba memorija koja radi na 500 Mhz, koje je oznake ram memorija te brzine ( DDR 2 na ? ), i koji proizvodjac memorije se pokazao najboljim tj da nema teorije "kako ti se zalomi" vec da svaki modul radi kako treba ?

treba ti ddr2 800-ka to je 400Mhz, ali vecina idu na ~500Mhz, ili uzmi neki modul od DDR2 1066 to je 533Mhz... najbolje da ti se ne zalomi los primerak..
Ja sad imam 2x2GB Geil Black Dragon (800ka) moji idu na 1066 (533Mhz) ali moze da ti se zalomi ko zna sta, mada vecina idu bez problema na ~1000 (500Mhz)

Poslednja izmena:
^
Thanks

Kada se budem upustio u overklok avanturu :crash: sada znam gde da se obratim za savete. A verovatno ce mi trebati i step-by-step guide. :d

Da li moze od prescott-a?

A kako da znam koliko ima kondezatora? Gde to tacno da gledam? Da li postoji neka slika gde se to lepo vidi?

Nazad
Vrh Dno