Alister
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 17.07.2001
- Poena
- 2,395
Pa nefali mu nista... hendikep je samo 2x DDR2 slota, u principu 90% korisnika netreba bolje, a i jeftin je
:S:
Pa nefali mu nista... hendikep je samo 2x DDR2 slota, u principu 90% korisnika netreba bolje, a i jeftin je
dakle, dragi moji drugari, gledacete jos dugo, dugo ovu masinu u mom potpisu osim ako eventualno ne ubacim jos 2GB rama kada se nakanim da predjem na Win7![]()
ja sam odavno raskrstio sa sobom da od sada kupujem HW od koga cu iskljucivo imati realan benefit.
postoji mnogo pametnijih stvari na koje valja bacati pare![]()
Pa tebi i ne treba bolje, igraš se u 1280x1024, furaš Windows XP, igre koje igraš ne traže Quad. Normalno je da tebi dual core završava posao. Meni ne završava jer volim da igram baš te igre koje traže quad, stalno igram NBA 2K10 u kom kada uključiš maksimum detalja na igračima (lelujavi dresovi) nema tog dvojezgarnog procesora koji može isterati prihvatljiv frame rate. Naravno fizika dresova se može isključiti, detalji u GTA smanjiti, BC2 ne igrati multiplejer, smanjiti detalje u Red Faction a da se to jedva primeti.
Poenta ove moje priče jeste da je tačno da quad nije neophodan da bi se igrale igre ali postoji sasvim dovoljno igara u kojima je neadekvatan. Tako da igranje na max i dual core ne idu zajedno. Možete ti, Tom i nVidia do sutra da ponavljate matru kako igračima bolje od low budget dual core procesora ne treba ali to nema uporište u praksi![]()
@chinaski
Evo ja na ovoj konfi iz potpisa ne mogu da teram 90% igara do kraja, igram na ultra detaljima (poneki su na high) ali o AA i AF mogu samo da sanjaminace Crysis i Crysis Warhead teram na high detaljima, malo losije radi Warhead.
I7 920 niko normalan nece kupiti za igre, jer se ponasa u vecini igara kao x4 955, a oni su malo bolji od nekih i3, e8xxx i e7xxx procesora. Jedina igra za koju ce ti trenutno Quad procesor je GTA IV
...
kao sto rekoh, prelazim na veliki monitor uskoro ali po svemu sudeci mi ni onda nece biti potrebno vise od ovog CPU-a, kao ni vecini ljudi sto ne treba. ko igra tih par igara koje benefituju od 4 jezgra njima je naravno potreban...ali masi ljudi C2D naklokovan uz jaku kartu itekako (trenutno) zavrsava posao. to se jasno vidi iz ovog testa.
btw. da mi je bitan fudbal svakako ne bih placao 200e za CPU vec bih za iste pare uzeo Xbox i usrao se od fudbala na TV-u.
@chinaski
Evo ja na ovoj konfi iz potpisa ne mogu da teram 90% igara do kraja, igram na ultra detaljima (poneki su na high) ali o AA i AF mogu samo da sanjaminace Crysis i Crysis Warhead teram na high detaljima, malo losije radi Warhead.
Ajde de ne preteruj, smanjuješ i ti detalje samo ne pričaš okolo
Malo ovde na high sa ultra, malo medium sa high....
Inače što se da videti iz priloženog za bilo koju dvoglavu kartu ili CF / SLI kombinaciju neophodan je quad ili ludo naklokovan E8000 procesor. Već u takvim kombinacijama dolaze do izražaja dodatna jezgra i cache memorija.
Inače po ovim graficima procesor će ti kočiti bivšu/buduću GTX275 prilično u FC2, Crysis-u, NFS Shift-u, World in conflict i blago u Stalkeru i Fallout 3-ci. GTA4 nećeš moči ni da igraš sa
Naravno ne koči ti on kartu do toga da te igre postaju neigrive, ali ipak ti ponegde skida i po 20 FPS (50 i 30 FPS nije isto, pogotovu u pucačini).
Inače moram primetiti da što se OC-a procesora tiče malo su zabrljali. OC za E6300 je realan. Tih 3,8 može svaki da izvuče. Sa E8400 su malo preterali je RETKO koji će da izvuče stabilnih 4,4 ghz, dok su sa Q9550 podbacili. Po meni tih 3,7ghz je malo za njega i morao bi da izvuče još 150 mhz u proseku.
Poenta ove moje priče jeste da je tačno da quad nije neophodan da bi se igrale igre ali postoji sasvim dovoljno igara u kojima je neadekvatan. Tako da igranje na max i dual core ne idu zajedno. Možete ti, Tom i nVidia do sutra da ponavljate matru kako igračima bolje od low budget dual core procesora ne treba ali to nema uporište u praksi
E pa ti umesto da budeš primer članovima foruma i da uvek imaš najnoviji hardware, kako bi ih motivisao da i oni što više para potroše kod vas u radnji, a ti tako.
Kao da prodavac audija kaže kupcu koji ušeta u prodavnicu, ma šta će vam novi A4, taj Jugo vas i dalje služi, jeste da ne može preko 50 nizbrdo, ali vas prevozi od tačke A do tačke B. Evo i ja imam jednog 84-to godište super me služi. :eyebrows:
Ma bre trebalo bi da ko nema i7 + GTX487 min, ne može da bude moderator i tačka. :smackbum:
to sam i ja razmisljao. nista, stavicu da imam 920 na 4.4GHz u potpisu i naravno onu UD9 :smoke: :d
Quake i CS su stvar prošlosti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari