Šta je novo?

3GS danas

Misko78

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2004
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600K + Corsair 115i Elite Capellix
Matična ploča
MSI PRO Z690-P DDR4
RAM
Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
GPU
Gigabyte Aorus Master 3080
Storage
Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
Zvuk
Onboard
PSU
Corsair HX750
Kućište
Phantex P600S
Monitor
IIyama G-Master GB2770QSU
Miš & tastatura
Razer Basilisk Ultimate + Corsair K70 RGB MK2 LP
Laptop
Macbook Pro M3
Mobilni telefon
Iphone 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pikirao sam jedan mint za neku mizeriju od para, pa me zanima kako praistorijski 3gs radi danas i da li mogu za njega da se skidaju aplikacije i sl. Sorry ako je pitanje glupo, veze nemam sa eplom, trnutno imam Alcatel OT-995 koji ću čekićem da polupam a kinte za 5c koji hoću da kupim trenutno nemam, ovo mi dođe kao privremeno rešenje. Šta mislite?

Sve manje aplikacija možeš da koristiš. Recimo može whatsapp ali ne može viber. Najbolje je da proveriš na itunesu da li aplikacije koje najviše koristiš podržavaju iOS 6 i stariji. 5C je već dobra kupovina (telefon je bolji nego što deluje na prvi pogled), ako možeš da živiš sa 8GB memorije

3GS i dalje radi dobro ali valjda si i sam svestan koliko je to star telefon i da mora imati neka ogranicenja.. ali neko vreme sigurno moze da posluzi. Inace na tvom mestu pre bih kupio IP5 nego 5c, ako vec kupujes iphone kupi onaj koji to i jeste a ne neki tamo pokusaj sarene glossy plasticne nokijice za tinejdzere :) Razlike su minimalne i svode se na materijale kucista i zavrsnu obradu, obican IP5 je kvalitetniji i ozbiljniji telefon po mom misljenju (probao ih sve, 5c i pored kvalitetne izrade nikada ne bih kupio pored obicne petice ili 5s za malo vise para).

ps radi viber na 3gs.

Poslednja izmena:
3GS je ok telefon za manje zahtevne korisnike. Fini radi, a stvarno ponovoljno mogu da se naðu.

Hsv, očisti inbox. Danima ti je pun, pa ne mogu da ti odgovorim na PM. :)

Nisam ni izvalio je da je inbox zakucao, ko zna koliko je stajao tako, verovatno 5+ dana :d

Radi Viber, ako već ima instalirana stara verzija. Nova na iTunesu zahteva iOS 7. Inače ne slažem se da je bolje uzeti polovan 5 umesto 5C. Oni su već stari oko 2 godine a baterije su im ionako loše, još kućište koje se baš guli... I ja sam isto razmišljao prilikom kupovine pa sam uzeo 5, ali tad nisam imao prilike da uživo vidim 5c

Poslednja izmena:
Da li postoji nacin da se osposobi Viber na 3GS ukoliko ranije nije bio instaliran na tom iTunes računu?

Trebalo bi da može. Izaćiće samo pop up koji obaveštava da će biti skinuta poslednja kompatibilna verzija. Jedino može da se desi da su developeri "ubili" staru verziju aplikacije iz nekog svog razloga. Ako je tako onda nema pomoći.

Ako imas verziju koja radi, mozes da je instaliras preko ifunbox-a ili itools-a

Da se i ja javim, uzeh, probah i nažalost vratih se na android, dok se ne skupe parice za neki noviji iphone. 3GS je super, sve lepo radi ali podrška je stvarno loša za IOS6, ne mogu bre ništa da instaliram, sve je za IOS7 i novije. Od 5-6 aplikacija koje stalno koristim rade mi samo svetlomer i whatsapp... Ako neko zna gde mogu da se skinu matore verzije aplikacija pa da ih instaliram preko ifunboxa i itoolsa bio bih mu do neba zahvalan.

Udji u iTunes i skini sta ti treba, posle udji na App Store na tel., nadji tu aplikaciju i sinhronizuj. :D

Nije ni malo smešno :S:

appcake ako imas jb.

Udji u iTunes i skini sta ti treba, posle udji na App Store na tel., nadji tu aplikaciju i sinhronizuj. :D

Jel je moguće to? Skinuće poslednju podržanu verziju na telefon? Nije mi tu 3GS da probam, ali je odlično ako može tako.

appcake ako imas jb.

Nije moglo kod mene. Skinuo sam neku verziju sa neta, instalirao i Viber mi je tražio da se unesem iTunes nalog nakon čega se samo zatvori. AppStore je nudio update, ali čim se pokuša odmah traži password od nekog levog iTunes naloga (pretpostavljam, preko koga je prvobitno skinuta aplikacija).

Nije moglo kod mene. Skinuo sam neku verziju sa neta, instalirao i Viber mi je tražio da se unesem iTunes nalog nakon čega se samo zatvori. AppStore je nudio update, ali čim se pokuša odmah traži password od nekog levog iTunes naloga (pretpostavljam, preko koga je prvobitno skinuta aplikacija).

Identična situacija

jedino da se proba i preko appaddict-a, sad videh da ima verzije 4.2.1 koja je mislim poslednja podrzana za iOS 6.

proverio sam sad, verzija vibera mora biti 4.2.1 jer je to poslednja za iOS6 i ima je na appaddict-u dok su na appcake-u novije verzije koje nece moci da rade.

Poslednja izmena:
jedino da se proba i preko appaddict-a, sad videh da ima verzije 4.2.1 koja je mislim poslednja podrzana za iOS 6.

proverio sam sad, verzija vibera mora biti 4.2.1 jer je to poslednja za iOS6 i ima je na appaddict-u dok su na appcake-u novije verzije koje nece moci da rade.

Ja sam i skinuo 4.2.1 verziju. I dalje mi je nudio update preko App Store, a aplikacija tražila login sa, pretpostavljam, iTunes nalogom sa koga je skinuta.

hm, pa iskreno ne znam neki drugi nacin za instalaciju ako neko pokusava tek sada da je kupi za 3gs koji odavno nije podrzan...
jesi li probao i verziju sa appaddict-a? mozda ta koju si skinuo pravi problem.

to sto ne mozes da je apdejtujes sa appstore-a je normalno jer nije regularno instalirana.
skoro sam radio ortaku 6.1.6 i jb. njemu viber najnormalnije radi i ne nudi mu nikakav update ali ga je imao pod purchased opcijom od ranije...

jesi li probao i verziju sa appaddict-a? mozda ta koju si skinuo pravi problem.

to sto ne mozes da je apdejtujes sa appstore-a je normalno jer nije regularno instalirana.
skoro sam radio ortaku 6.1.6 i jb. njemu viber najnormalnije radi i ne nudi mu nikakav update ali ga je imao pod purchased opcijom od ranije...

To jeste moguće. Nisam probao sa Appaddict-a verziju.

Nažalost, ne mogu više da probam. Bio je kod mene na 1 dan, ali zbog Vibera, koji mi je neophodan, vratio sam se na drugi (lošiji) telefon. Ali je zaista čudan način na koji Apple tera korisnike da kupe noviji iPhone.

verujem da bi ti proradio da si skinuo sa nekog proverenijeg sajta...
novije verzije vibera su pisane za nove verzije sistema i to je tako.
da si ga imao pod purchased opcijom u appstore-u mogao bi najnormalnije da ga instaliras. imaj u vidu da je 3gs sprava stara 6 godina koja i dalje moze super da posluzi ne toliko zahtevnim korisnicima... nije da branim Apple, samo kazem :)

Jel je moguće to? Skinuće poslednju podržanu verziju na telefon? Nije mi tu 3GS da probam, ali je odlično ako može tako.

Ja sam skoro naleteo na tu "foru", ali nisam testirao. Kazu da prolazi tako. Naravno, treba da bude isti Apple ID kada se skida i sinhronizuje. :)

EDIT: Pre mesec dana dok sam bio na iOS 7 i hteo da skinem VSCOcam aplikaciju koja je bila samo za iOS 8, uspela mi je ova fora. Sad sam se setio. :D

Poslednja izmena:
a ja mislio ti podhebavaš.

Hehe ma nee bre, ozbiljan sam bio.
Probaj i ti na 3GS, prolazi sigurno. :)

Radi! Skinuo Viber, Blic, B92, Flickr...

:Klanjanje

Jesam za 40€ ali je lik ispao neviđeno ***** za tako sitnu lovu. Nisam hteo da čekam tipa sa mintom sedam dana pa sam uzeo na oko solidan za iste pare.
Sreća što je telefon toliko jednostavan da je popravka, bar meni, izuzetno trivijalana. Prvo je lagao da nije otvaran a jeste pa sam morao da čistim
masne papke i prašinu sa unutrašnje strane ekrana i tača, što se nije videlo od zaštitne nalepnice. Drugo kamera ima blokiran AF ali ima da se kupi za 5€
i lako se menja, pa ću to ovih dana da odradim, i to se nije videlo pošto je AF blokirao u beskonačnost. U svakom slučaju svrbela me lova ono veče kad sam
postavio pitanje a i Alcatel me toliko iznervirao taj dan,i šta je tu je.

skinite vshare sa vshare.com nadjete viber i stisnete verzije i kliknete neku stariju verziju i instalirate [emoji2]

Samo da i ja potvrdim da radi ovo sto je ambis predlozio. Viber i neke osnovne besplatne aplikacije skinuo sam bez problema. I ja sam trenutno na 3GS, radi ok.

Nazad
Vrh Dno