Šta je novo?

3Dmark03 score

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Interesuje me da li 3750 poena u 3dmark03 je dovoljno za sledecu konfiguraciju?
EPoX 8RDA3+, Athlon XP Barton 2500+ (radi kao 3200+ na 200MHz-a magistrali), 512Mb RAM-a (256x2) u dual channel modu (rade asinhrono na 166MHz-a zato sto su DDR333), ASUS ATi RADEON 9600XT, i ostalo je manje bitno.
Ustvari cudi me da imam identican broj poena kao i na prethodnoj masini koja se razlikovala od ove gore po ploci (ASUS A7V333-X) i po procesoru Athlon 2000+ (1.67GHz-a), znaci neoverclockovana masina. :rolleyes:

POZ cheers

Des kanterashu :).
A da ti malo reinstaliras sistem, ako nisi? Vrlo verovatno to koci, inace bi trebao da imas oko 4000 sa tom masinom (ako ne i vise).

I ja bih rekao da sa tim stvarcicama trebas da imas 4000+.......
Brisi win,pa sve sveze......definitivno....

Mislim da je rezultat manje vise realan, dual chanel nije nesto pa jos kada radi asinhrono... Uostalon 2dmark2003 ne zavisi puno od procesora i magisrtale kao 2001, vec pre svega od graficke.

Celeron T1.2GHz sa medionom ima oko 3600poena,a nista nije OC.Znaci,definitivno vrlo slab rezultat,jer je XT brzi od mediona,a tek tvoja masina u odnosu na celeron.
Poslusaj ljude i ponovo instaliraj win.

P4 2,4B i radeon 9700pro i 512mb = 4636....

Sada cu instalirati win sa nule, samo me interesuje da li se pri instalaciji nForce drivera instaliraju nVidijini driveri posto imam ATi-ja, a ne NVidijinu graf. kartu? I da li da drivere za ATi-ja instaliram posle nForce kako bi u svakom slucaju pregazili one nForce graf. drivere?

POZ cheers

The pocetnik je napisao(la):
Celeron T1.2GHz sa medionom ima oko 3600poena,a nista nije OC.Znaci,definitivno vrlo slab rezultat,jer je XT brzi od mediona,a tek tvoja masina u odnosu na celeron.
Poslusaj ljude i ponovo instaliraj win.

Nemislim da je XT brzi od mediona, 8 pipelinea su 8 pipelinea bez obzira na nizi takt GPU-a.

Gidra85 je napisao(la):
Sada cu instalirati win sa nule, samo me interesuje da li se pri instalaciji nForce drivera instaliraju nVidijini driveri posto imam ATi-ja, a ne NVidijinu graf. kartu? I da li da drivere za ATi-ja instaliram posle nForce kako bi u svakom slucaju pregazili one nForce graf. drivere?

POZ cheers

Win i drajveri se instaliraju sledecim redosledom:

winXP
SP
DX9
mainbord drivers (4in1, nForce, SiS, Intel...)
GFX, Sound, Modem....

"I da li da drivere za ATi-ja instaliram posle nForce kako bi u svakom slucaju pregazili one nForce graf. drivere? "

Drajver za nForce ploce su drajveri za ploce a ne za graficke tako da nema sta Ati-jevi drajveri da pregaze. U svakom slucaju odgovor je pozitivan najpre nForce drajveri za plocu a posle za graficku.

bitno je da instaliras dx9 i drajvere za plocu pre graficke karte.

sasami je napisao(la):
...

Ne mislim da je XT brzi od mediona, 8 pipelinea su 8 pipelinea bez obzira na nizi takt GPU-a.

Pa dobro ako nije brzi onda su tu negde(ipak takt donosi dosta poena u 3d marku),ali poenta je da je skor los ctp;

Sasami hvala ti. Ja sam negde video da u paketu nForce drivere sem drivera za plocu, naravno, nalaze i driveri za nVidijine graf. karte. Izgleda da sam pogresio. Anyways thx :wave;

POZ cheers

Gidra85 je napisao(la):
Interesuje me da li 3750 poena u 3dmark03 je dovoljno za sledecu konfiguraciju?
EPoX 8RDA3+, Athlon XP Barton 2500+ (radi kao 3200+ na 200MHz-a magistrali), 512Mb RAM-a (256x2) u dual channel modu (rade asinhrono na 166MHz-a zato sto su DDR333), ASUS ATi RADEON 9600XT, i ostalo je manje bitno.
Ustvari cudi me da imam identican broj poena kao i na prethodnoj masini koja se razlikovala od ove gore po ploci (ASUS A7V333-X) i po procesoru Athlon 2000+ (1.67GHz-a), znaci neoverclockovana masina. :rolleyes:

POZ cheers
Imas tacno koliko treba, za vise od 4000 moraces da OC graficku.
:wave;

Gidra85 je napisao(la):
Sasami hvala ti. Ja sam negde video da u paketu nForce drivere sem drivera za plocu, naravno, nalaze i driveri za nVidijine graf. karte. Izgleda da sam pogresio.
Nisi pogrešio nego sasami očigledno priča napamet ctp;
Npr 3.13 nf drajveri imaju u sebi i 52.16 (ako se ne varam) forceware.

Pa da ja sam na njih i mislio.
Instalirao sam Win od nule ali score je ostao nepromenjen. To mi nesto bas ni ne smeta ali je vazno da su se neke druge stvari popravile (npr. brze bootovanje).
E sada zanimame da li pri instalaciji Omeginih ATi drivera treba da selektujem normal mod ili onaj drugi mod (nesto "Soft-mod").

Interesuje me da li kod novih oficijelnih ATi-jevih drivera postoji podrska za podesavanje normalnog refresh rate-a??? :confused: Da li vredi ih skidati?

POZ cheers

nesharm, Twix, The pocetnik
isprimali ste jadnogGidru da je covek morao da iz nule reinstalira sistem, a imao je sasvim korektan, da ne kazem jako dobar rezultat! 3DMark03 maksimalno potencira graficku i njegova promena platforme sigurno nije mogla da ima uticaj na rezultat... ali neka covek uvek ponesto nauci kad reinstalira sys.
BTW Gidra, batali sve te alternativne drajvere i drzi se Catalysta! To u vezi Softmoda je samo za Radeone 9500 i 9800SE koji se mogu modovati!

Drazao bih se ja Catalysta da mogu sa tim driverima da menjam refresh rate. Barem do 3.10 Catalysta nije moga da se menja refresh rate.
Ne znam da li u 4.1 Catalystima moze da se menja?

POZ cheers

Imas bre programcice kojima se to radi. Ne treba to da ti bude razlog za koriscenje nekog od drajvera...

A kako se zove to programce??? :confused:
Gde da ga skinem???
Pomoc :wave;

POZ cheers

Rezultat ti je O.K.
Za poredjenje kod mene na defaultu : 3548
O/C 570/690 : 4018

Abit KX7333R (133MHz mag.),XP2600+ , 512Mb

Pozdrav , Misa...:boom:

Danas pokrenuo NFS Underground i video sam da na nekim mestima igrica uspori i onda naglo ubrza. Napominjem da nije klasicno seckanje, nego usporenje. Znaci glatko usporenje i naglo ubrzanje. Naravno to iritira. Toga nije bilo na proslom WinXp-u a sada se javlja. Ja ne znam da li sam nesto izostavio da instaliram nadam se da cete imati neke predloge.
Mislio sam da nije Vsync ali to nema veze posto mi fps i ne prelazi 60 fps.

POZ cheers

Dobro ljudi pa sta je onda kod mene problem???Mozda malo kasnim sa odgovorom ali sam sacekao da vise ljudi odgovori pa da ja ustvari onda postavim pitanje(mozda problem) ili nestrucnost u rukovanju sa 3dmark03.
Dakle:
Konfiguracija:Intel Pentium 2.0Ghz, Gigabyte(sis645)maticna,512DDR-a,MSIGeForceFX5600VTDR128mb graficka i HDD120Gb, to je to otprilike i neverovatan rezultat od 2100.....no coment.
Ako neko zna sto tako slab rezultat neka mi pomogne, da znam da li da menjam nesto na masini ili nerukujem dobro sa 3dmark03 ( Inace u verziji 3dmark2001 napravi rezultat 8600... :rolleyes: :?
Pozdrav i hvala unapred

Meni se cini da je rezultat ipak ispod normalnog. Kod mene sa vrlo slicnom konfiguracijom (Barton 2500+, Abit NF-7, 2x256 DDR, 9600XT), gde sve radi na defaultu imam skoro 3900. Mislim da bi trebalo da imas nesto vise zbog overklokovanog procesora.

Sada cu mozda da lupim:
A da nije mozda zbog asinhronog rada memorije koja radi na 333MHz-a, a ne na 400MHz-a na koliko radi CPU. Mislio sam da mozda dolazi do zagusenja :rolleyes: zbog prebrzog CPU-a, a da mem. ne moze da obradi u tom trenutku pa da dolazi zato do losijih rezultata.
Sta mislite???? :confused:

POZ cheers

decidius je napisao(la):
Dobro ljudi pa sta je onda kod mene problem???Mozda malo kasnim sa odgovorom ali sam sacekao da vise ljudi odgovori pa da ja ustvari onda postavim pitanje(mozda problem) ili nestrucnost u rukovanju sa 3dmark03.
Dakle:
Konfiguracija:Intel Pentium 2.0Ghz, Gigabyte(sis645)maticna,512DDR-a,MSIGeForceFX5600VTDR128mb graficka i HDD120Gb, to je to otprilike i neverovatan rezultat od 2100.....no coment.
Ako neko zna sto tako slab rezultat neka mi pomogne, da znam da li da menjam nesto na masini ili nerukujem dobro sa 3dmark03 ( Inace u verziji 3dmark2001 napravi rezultat 8600... :rolleyes: :?
Pozdrav i hvala unapred

Rezultatic ti je vrlo ochekivan za FX5600. Mozda ga malo opravis nekim drugim drajverima (300-400 poena), ali to je to.

decidius je napisao(la):
Dakle:
Pozdrav i hvala unapred
FX 5600 ne moze bolje od toga, sem naravno ako se OC

Yep, memorija mi radi na 333MHz, sto mozda dovodi do zagusenja, ali kako vidim , ljudi kazu da FX5600 nemoze bolje...grrrrrrr, na cega ja bacam pare :( Trebao sam se ranije uclaniti na ovaj forum, verovatno je ne bih nikada kupio. Btw...koristim njen drajver, koji sam dobio zajedno sa njom u Full Packu, mislim da je 44.03
Ok ljudi, hvala na informacijama i savetima
Pozdrav

Kasno je za suze ooooo Decidiuse:)
Salu na stranu, rezultat je potpuno u skladu sa masinom tj sa grafickom posto govorimo o 3dmarku 03...
To nije razlog za tugu jer sam siguran da ti se do sada nije desilo da masina stucne osim ako se ne igras na 16x12 32bit sa fuldet.
I jos nesto VEOMA vazno-skini najnovije drajvere sa nV sajta i instaliraj ih...

I na kraju da li moze neko da mi kaze da li asinhroni rade memorije (mem. radi na 333MHz-a, a CPU radi na 400MHz-a) moze da dovede do gubitka performansi (zbog zagusenja)? Ili je to cista glupost?
HVALA UNAPRED

POZ cheers

Nedjo ti je vec rekao da mark03 vrlo dobro izoluje performanse kartice i u slucaju tvoje masine takva promena kakvu bi unelo pomenuto sinhronizovanje memorije zanemarljivo bi doprinelo ukupnom rezultatu.

Nazad
Vrh Dno