Šta je novo?

3DMark 2006!

Barton@2,2GHz, 768MB RAM, 6600GT@540/1100

Prilozi

• 1522.jpg
    1522.jpg
    59.2 KB · Pregleda: 193
JI hvala na info-u,hehe,kako si i sam rekao u drugoj sobi,dere se i sama kartica(od srece valjda :) )

A jel' ovaj rezultat dobar ? :D

Prilozi

• 3dmark06.GIF
    3dmark06.GIF
    18.1 KB · Pregleda: 211
Moj je bolji :)
Ali generalno test mi je odvratan, nema sanse da bi ga vrtio satima kao sto sam nekad 2001-icu.

Prilozi

• 3847.JPG
    3847.JPG
    21.3 KB · Pregleda: 205
Ali je meni bolji CPU score :) U pravu si, test je nerealno zahtevan. Ali onaj istrazivacki centar na antarktiku je mnogo dobro uradjen, kao i SM3.0 leteci brod. CPU test je nikad gluplji.

Poslednja izmena:
3dm06 je smece.. kao i svi prethodni.
1. Sve ovo moze da se uradi u istom kvalitetu ali da radi mnogo brze. Momci su se definitivno negde zaj***li u dizajnu.
2. SM3 i HDR nema nikakve veze. SM3 je prosireni set instukcija i hw feature-a, a HDR je samo efekat. HDR se moze implementirati i na SM2 hardveru. Duzina pixel shader programa kao i dinamicko grananje opet NEMAJU NIKAKVE VEZE sa HDR-om. Testovi tipa SM3+HDR ce samo doneti jos vecu zabunu medju kupcima.
3. Game test (vozis jadnog leteceg robotica po pateticnom terenu negde na Marsu) je najjadniji deo koji su ubacili jer uzasno sporo i lose radi i jos gore izgleda.

Ako hocete prave brojke, onda uzmite d3d rightmark ili nesto slicno.
Sto se igara tice, stvar je mnogo jednostavnija. Proizvodjaci hw-a ce sve uraditi da pomognu developerima u optimizaciji. NVidia je potrosila skoro $200M na programu podrske za game developere. U stanju su da posalju svoj tim na nekoliko nedelja i da potpuno besplatno optimizuju rendering. Rezultat toga su igre koje fenomenalno izgledaju i imaju pristojan framerate.

Iskreno se nadam da je ovo zadnji 3dmark. Ti ljudi lose rade svoj posao. Setite se samo price o varanju NVidie u 3dm03 - Nature testu. Samo ***** moze da potrosi kompleksan PS2 shader ciji rezultet ce 75% slucajeva biti prebrisan sa nekim jednostavnijim shaderom.
Jos jedan minus je nedostatak OpenGL testova. Uskoro nam dolazi nekoliko igara baziranih na D3/Q4 + megatexture engineu. Bilo bi jako zgodno da i to testiramo pre pojave tih igara.

btw.. [email protected]+HT & 6800Ultra & 1GB RAM daju 2315 poena.

A64 2800+ @ 2500Mhz New Castle
Nvidia GeForce6800GS @ 500/1200Mhz
2x512Mb KingMax Hardoce @ 455Mhz 2.5 3 3 6 1T

2712 poena

Prilozi

• 3dmark06.JPG
    3dmark06.JPG
    20 KB · Pregleda: 123
default all

A64 3500+ Venice
Asus 6800GT
2x512Mb KingMax Hardcore

Prilozi

Ji_4tze je ladno totalno gej, nema ove macho potpise kao ostatak foruma, mora da ima neki krsh komp pa ga stid da napise.
Nego, ja sam imao stare drajvere, evo sa novim.

Koji je to bruka laptop?

Samo jedno pitanje, jeste li videli cenu doticne 06!!

3DMark06 Professional Edition, for full commercial use, is available now via
download for only $490.00, or on CD for $500.00.

500$,ja mislim da je malo mnogo, a??

Bas je taj dual centrino mogao da saceka jos pola godine, (izlazi sad, prvi kvartal 2006?). Jer 7800gtx go je izasla svega pre par meseci, a jedini dualcore tada najavljen je bio clevo d900k, koji je opet izasao tu negde oko kraja novembra - sredine decembra kolko se secam. X2 ili dualcore opteron u laptopu, ali lap zato ima preko 6 kila.

@pailhead

koliko kila € je taj lap? :D

Evo i mog skromnog rezultata sa 9800pro.

Prilozi

• 3d2006.jpg
    3d2006.jpg
    29.5 KB · Pregleda: 149
Ma kakav 3DMark06. Pogledajte rezultate x1600 kartica u 03 ili 05. reklo bi se da karta "razvaljuje" igre, kad ono k***c! :d

iz svega sto sam procitao po netu sticem utisak da je ovaj 06 izbacen bas na silu jer ovakva nekozistentnost do sada nije postojala. zaista su 3dmarkovi davali prilicno dobru sliku o snazi VPUa. sada gledam neverovatne situacije tj onaj ko poznaje metodologiju 3dmarka moze veoma lako da ga 'prevari' i da sa realno slabijom karticom dobije bolje rezultate nego sa jacom...
ovaj 06 ili ce biti izvrgnut ruglu ili ce se u revjuima davati dekomponovani skor

Nedjo je napisao(la):
Problem i velik abudalastina je sto se u FINALL SCORE uvrscava CPU score! To je nonsens.

Naravno... Posto sam sklon teorijama zavere, reci cu svoje vidjenje stvari:
Intel je zestoko protestvovao sto FM zbunjuje prosecnog americkog kucnog korisnika koji se pita "Kako to da na svom P4 na 5 GHz imam samo 2000 3d mark-ova?" ili "GPU, sta mu je to sad?". Onda su lepo uspricali malu finansijsku pomoc, a FM je za uzvrat ispravio "nepravdu".

Nedjo je napisao(la):
Zbog tog nerazumnog dizajna nije implementirana po meni jedna od najbitnijih tehnologija za buduce FPS-3ps igre : Paralax Displacement Mapping!

Naravno da nije. Svakome ko je startovao ToyShop demo na nekoj non-x1800 kartici bice jasno zasto nije. 3D Marku nedostaje samo "The way it's meant to be tested" splash pre startovanja :)

Vrh Dno