Šta je novo?

3DMark 2006!

Vuk je napisao(la):
Off-topic:
Pretpostavljam da imas nf3 plocu i agp 6800 pa me zanima kako ti radi ta kombinacija?
Ovo pitam iz razloga jer sam ja pre par meseci kupio venice 3200 s939 i msi neo2 platinum (nf3ultra) i imao sam velikih problema sa mojom msi 6800, znaci, konstantno seckanje u 3D-u, preciznije zastajkivanje u trajanju i do 8-10 sekundi, povremeno pajavljivanje BSOD ekrana sa greskom u nv4disp., primetno manji oc potencijal graficke koja je mogla da ide do ~410-900 potpuno stabilno a na nf3 ploci ne vise od 375/850. Mislio sam da je problem u msi ploci pa sam probao sve to i na Epox 9nda3 (mislim da je taj model bio) i javili su se poptpuno isti problemi.
Isprobavao sam sve moguce kombinacije u bios-u (agp 4x, fast write off...), razne kombinacije gart, ide i display drajvera, isprobavao i razne tweak programe ali problem je u najboljem slucaju mogao da bude manje uocljiv, tj. redje se javljao, pritom je svaka od tih intervencija povecavala stabilnost na racun performansi.
Posle dve nedelje mucenja i citanja raznih foruma video sam da za ovaj problem uglavnom nema resenja (javlja se samo u kombinaciji nf3 i gf6800) pa sam sve rasprodao (proc. i dve ploce), izgubio mnogo vremena i prilicno para i vratio se na i865 plocu na kojoj sve radi ok kao i ranije.

Jok imam ABIT KV8pro, dakle Via KT800pro cipset.

gx-x je napisao(la):
a CPU scor ~750 lol :)

Изгледа да 3dmark даје дупло већи CPU score процесорима са два језгра. Претераше га вала :)
Добро не убацише DivX компресију у gaming test. Не, они су се сетили генијалне идеје да мале летелице помоћу напредног алгоритма траже пут кроз кањон. То је имао и Comanche пре 15 година :D

Iskreno receno, posle citanja svih 8 strana ovog topika, jedini problem koji ja vidim u ovom marku je to sto su napravili test tako da ATI ne podrzava PS 3.0. Siguran sam da ce izaci patch koji ce to ispraviti. Sto se CPU skora tice, on i jeste i nije bitan. Ako hocete da direktno poredite graficke karte logicno je da cete koristiti isti CPU, takodje je dobro sto mogu da se porede i iste graficke na razlicitim CPU i da se vide rezultati.

Drugo, kartica za fiziku nije toliki problem jer to nece mnogo ljudi kupiti, a kad je imate dobro je videti koliko ona tu pomaze u celoj stvari. Uvrscuje se u CPU scor ? Pa neka, ako rasterecuje CPU onda i treba da se uvrscuje.

E sad niko nama ne brani da mi sami saberemo samo dva graficka skora i to da poredimo, a ne ceo 3dmark rezultat. Uostalom to je samo 3Dmark, ja to nikada nisam uzimao u obzir kao realan gaming test jer je on uvek bio za generaciju ispred igara (po zahtevnosti), ako ne i dve.

da da, na to mislim :d samo 1900xt ne ubija samo PS 3.0 , ubija i dzepove, da ne pokrecem raspravu ali moze bolje, brze i jeftinije od toga, a da pri tom ne mislim na 7800xxx seriju

evo isto samo single core, 209 poena manje za razliku od dualcore

Prilozi

• 6800gs-3dmark06-81.98-500_1350-singlecore.PNG
    6800gs-3dmark06-81.98-500_1350-singlecore.PNG
    42.4 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
SoSo je napisao(la):
Da nije CPU-a, X800GT me ne bi castio ni cetvorocifrenim skorom...
Ne bi te castio cetvorocifrenim CPU skorom, a inace test je limitiran snagom graficke kartice.

@Ji

Interesantno je da grafika nema nikakvih beneficija od DCore u ovom testu, cudi me da makar ni malo nije izvukao graficki score !

Zasad nijedna igrica ne profitira od DualCore, a pretpostavljam da i nece ijedna
jos par godina, zasto bi trenutni 3DMArk? ;)

A kad vec u gaming testovima CPU ne igra nikakvu ulogu, nije mi jasno zasto su uopste uzeli u obzir CPU testove u ukupnom skoru?

srkiller je napisao(la):
Zasad nijedna igrica ne profitira od DualCore, a pretpostavljam da i nece ijedna
jos par godina, zasto bi trenutni 3DMArk? ;)

A Quake? Pa samo za Quake je izasao poseban patch za dual core procesore...

genijalcin@23 je napisao(la):
A Quake? Pa samo za Quake je izasao poseban patch za dual core procesore...

Tek sad videh, totalno mi je promakla vest :zgran:

P.S. Samo da ne bude brojnost naslova kao i sa 64-bitnim portovima za HL2 i FarCry...
ono... mislim... radi promocije novih CPU... mozete igrati obe ako ocete.

Poslednja izmena:
Vuk je napisao(la):
Off-topic:
Pretpostavljam da imas nf3 plocu i agp 6800 pa me zanima kako ti radi ta kombinacija?

Gigabyte K8NS(NF3 250),A64 3000+,Leadtek 6800(16x1,6-425/970)...kombinacija radi savršeno!

x1600XT, cat 6.2 def. taktovi 588/694 - kartica ima pasivno ladjenje
ostavljam i ostale markove chisto reference radi :)

Prilozi

• x1600XT-3dmark06-cat6.2.PNG
    x1600XT-3dmark06-cat6.2.PNG
    42.5 KB · Pregleda: 125
  • x1600XT-3dmark05-cat6.2.PNG
    x1600XT-3dmark05-cat6.2.PNG
    41.4 KB · Pregleda: 102
  • x1600XT-3dmark03-cat6.2.PNG
    x1600XT-3dmark03-cat6.2.PNG
    49.6 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
sta ti to radis neke testove grafickih ili si zaposlen u nekoj IT radnji / magacinu ? :) pun si bre kartica :p

sluzim forumu :d a i vrteo neke testove ovako da biram sebi karticu.
tacnije, izabrao sam :D
shame on me, izdao sam nevidiju (dobro, samo na jednom kompu) :d

pih, ne znam kako mozete, ja sam posle par dana sa ATI-jem ponovni dolazak nevidije docekao sa velikim olaksanjem, nema talsanja slike u 3D modu, nema zdranja resursa, nema kockatih senki u NFSMW... :d

Ji 4Tze je napisao(la):
ako je silent, ako je velika kao 6200TC (ono gore na slici) a radi malo sporije od 6800gs, nema dvoumica :D

Ovo gore meni liči na MSI NX6200AX, a to nije 6200TC karta, jer ima 128MB lokalne memorije na standardnih 500Mhz. Ispravi me ako grešim.

Ji 4Tze je napisao(la):
ako je silent, ako je velika kao 6200TC (ono gore na slici) a radi malo sporije od 6800gs, nema dvoumica :D

Dobar izbor narocito ako nije skupa.

Ji 4Tze je napisao(la):
ma jok lud sam, imao sam ne-TC graficku vise od pola godine a da nisam toga ni bio svestan :d
ima bre 128MB na sebi i jeste TC karta, klokova se ne secam :S:

evo ti oznaka s kutije i nalepnice: NX6200TC-TD128E

http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=657

Izvini Ji što posumljah u tvoju kompetenciju :p

Poslednja izmena:
ma i ja sam dobio po ushima kad sam se pravio pametan kako nema TC sa 128 na sebi :d :d
ovo je neka budzevina od msi-a, a i terala je BF u 1024x768 na low bez problema, al ovom atiju nisam mogao da odolim, da nije pasivac, ne bih ni razmisljao o upgrade-u..

Ji ako nije secret koliko te je kostalo to Ati zadovoljstvo :) ?

pa tolko kosta i 6800GS, a jede tu kartu za dorucak (malo preterujem ali bolji je GS), 220e kosta GT (ako ga nadjes)

pa to, nije bas da je jede za dorucak :) sporija jeste, ali ne preterano..koliko je npr. brza od 6600GT. Mada, u testovima po netu dosta variraju rezultati, to me jako chudi (mislim na sve igracke testove) nemam sve testove da je vrtim, pa neka je ovako, radi mi posao, ok je upgrade (a i najlakse je prodati ovako nesto ako naleti nesto bolje).
pritom, ova je manja, pasivno hladjena, ne zahteva dodatno napajanje i sve one ostale sitnice sto zivot chini lepsim :) Za mene je ultimate karta onaj 7800GT silent, ali previse love....
a nisam je ni klokovao, a tesko ces na svakom GS-u da izvuches 1350 MHz za vram.

Poslednja izmena:
3d mark 2006

da li ste mozda probali ovu verziju...ja jesam i samo se razocarah u racunar posle njega :) ....

CPU Score 627
SM 2.0 Score 311
644 3d marks

1024x768

cak u cpu testovima fps se krece izmedju 0.1 i 0.3 a konfiguracija je sempron 2800 64 sa GA K8NE, 1GB DDR, GeCube X550 DDR2 450/700MHz

ima li jos ko rezultata?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno