Od toga nista dok se ne ubode brzi ram. Razlika izmedju 4,4GHz sa 1333MHz i 4,4GHz sa 1600MHz ramom je celih 400 poena, ne znam da li bi se takav trend nastavio ali je primetno da Haswell-u prija brzi ram i to se odrazava na testove. I treba mi nesto jace hladnjenje za to, iako u 3DMark 11 dostize samo 60C sa 1,312V, ne usudjujem se da to guram blizu 1,4V jer bi tada i najmanja jaca aktivnost gotovo sigurno zavrsila na 105C 😀
Od toga nista dok se ne ubode brzi ram. Razlika izmedju 4,4GHz sa 1333MHz i 4,4GHz sa 1600MHz ramom je celih 400 poena, ne znam da li bi se takav trend nastavio ali je primetno da Haswell-u prija brzi ram i to se odrazava na testove. I treba mi nesto jace hladnjenje za to, iako u 3DMark 11 dostize samo 60C sa 1,312V, ne usudjujem se da to guram blizu 1,4V jer bi tada i najmanja jaca aktivnost gotovo sigurno zavrsila na 105C 😀
A kvri cu mu se ja napiti samo da mi prodje prijemni. Liquid metal death under the sea 😀 Nego valja znati dokle moze da ide za ubuduce, posto ovo sto imam nece biti menjano jos 3 godine najdalje.Dzabe ti napon, ne mkze Haswell da se klokuje kako valja zbog temperature, a i slabije ide od Ivy-a, a da ne pricam o Sandy-u. Svaki 2500k moze da ide na 4.7-4.8 i da temperature budu normalne.
Provrti malo mark, izigraj se i batali mucenje procesora 🙂
A kvri cu mu se ja napiti samo da mi prodje prijemni. Liquid metal death under the sea 😀 Nego valja znati dokle moze da ide za ubuduce, posto ovo sto imam nece biti menjano jos 3 godine najdalje.
Haswell moze taman da se klokne da bi biou u nivou sa 5GHz Sandy. I primetio sam da HWmonitor dok mi je radio u pozadini da mi belezi temp, uzimao mi je 200 poena od CPU score-a, uzas. Jednostavno mora dosta napona da bi se ustabilio, cahse mora da se pogodi i napon i njegova frekvencija i input voltage zbog internog VRM-a da bi se dobilo stabilnih 4,5GHz :/Nije sve ni do hladjenja, jednostavno nisu toliko raspolozeni za OC. Sandy su najjaci procesori 🙂
Skinuo sam tutorijal od 4 strane kako do 4,4GHz da doguram i to sam dobio bedak od procesora koji ne moze da ide na 4,4GHz sa 1,25V sto je neki prosek. Moj spada u donjih 20-30%. Ja sam presrecan i sa 4,4GHz 🙂Sve je to sa jako puno natezanja. Kod Sandy-a stavis napon i mnozilac i dovidjenja.
Nije sve ni do hladjenja, jednostavno nisu toliko raspolozeni za OC. Sandy su najjaci procesori 🙂
Ne isplati i Haswell moras da delidujes ako hoces da ides preko 1,3V, dok moj trazi 1,25V za 4,2GHz kada je u nivou sa 2500K na 4,6GHz. Jedino isplativo resenje je da se uzima i7-4790K, i5-4690K mozda se bolje klokuje od standardnog Haswell-a ali to je tek glup potez jer ides na isto za vise para. I ako bi recimo uzeo neku Z87 plocu, uflesujes novi BIOS i eto ga Devil 🙂Samo zato što se bolje klokuju ne znači da su bolji. Ja bih sad vrlo rado zamenio moj za neki haswell ili devil's canyon uz sabertooth mk2.
Stvar je u tome što bih ja mogao moju matičnu i procesor zajedno da prodam možda za 140e, a za haswell bi morao da dam 150e i još toliko za matičnu, a to mi uopšte ne deluje isplativo za ~10% performansi na istom kloku.
Obzirom da je 7950 tema zatvorena,prinudjen sam da pitam ovde - vec neko vreme koristim Gigabyte 7950 WF3 (7970 PCB 8+6) a tek sam danas video kada sam pokusao OC, da je voltaza zakljucana tj. ne mogu je menjati.Probao da gasim Overdrive,palim voltage control iz aferburnera i nista ne pomaze.Jel resenje Bios flash,cemu sluzi onaj bios switch i koji bi bio neki optimalni OC?Pozzz
U pravu si, ovaj forum je davno prestao da bude mesto gde se nesto novo i pametno moze procitati ukljucujuci i moj post/pitanje,neki od nas imaju jako malo vremena a opet ima i onih sa viskom sto tvoj odgovor potvrdjuje, molim moderatore post izbrisu i izvinjavam se svima koji su ga samoinicijativno procitali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari