Od toga nista dok se ne ubode brzi ram. Razlika izmedju 4,4GHz sa 1333MHz i 4,4GHz sa 1600MHz ramom je celih 400 poena, ne znam da li bi se takav trend nastavio ali je primetno da Haswell-u prija brzi ram i to se odrazava na testove. I treba mi nesto jace hladnjenje za to, iako u 3DMark 11 dostize samo 60C sa 1,312V, ne usudjujem se da to guram blizu 1,4V jer bi tada i najmanja jaca aktivnost gotovo sigurno zavrsila na 105C
Od toga nista dok se ne ubode brzi ram. Razlika izmedju 4,4GHz sa 1333MHz i 4,4GHz sa 1600MHz ramom je celih 400 poena, ne znam da li bi se takav trend nastavio ali je primetno da Haswell-u prija brzi ram i to se odrazava na testove. I treba mi nesto jace hladnjenje za to, iako u 3DMark 11 dostize samo 60C sa 1,312V, ne usudjujem se da to guram blizu 1,4V jer bi tada i najmanja jaca aktivnost gotovo sigurno zavrsila na 105C![]()
A kvri cu mu se ja napiti samo da mi prodje prijemni. Liquid metal death under the seaDzabe ti napon, ne mkze Haswell da se klokuje kako valja zbog temperature, a i slabije ide od Ivy-a, a da ne pricam o Sandy-u. Svaki 2500k moze da ide na 4.7-4.8 i da temperature budu normalne.
Provrti malo mark, izigraj se i batali mucenje procesora![]()
A kvri cu mu se ja napiti samo da mi prodje prijemni. Liquid metal death under the seaNego valja znati dokle moze da ide za ubuduce, posto ovo sto imam nece biti menjano jos 3 godine najdalje.
Haswell moze taman da se klokne da bi biou u nivou sa 5GHz Sandy. I primetio sam da HWmonitor dok mi je radio u pozadini da mi belezi temp, uzimao mi je 200 poena od CPU score-a, uzas. Jednostavno mora dosta napona da bi se ustabilio, cahse mora da se pogodi i napon i njegova frekvencija i input voltage zbog internog VRM-a da bi se dobilo stabilnih 4,5GHz :/Nije sve ni do hladjenja, jednostavno nisu toliko raspolozeni za OC. Sandy su najjaci procesori![]()
Skinuo sam tutorijal od 4 strane kako do 4,4GHz da doguram i to sam dobio bedak od procesora koji ne moze da ide na 4,4GHz sa 1,25V sto je neki prosek. Moj spada u donjih 20-30%. Ja sam presrecan i sa 4,4GHzSve je to sa jako puno natezanja. Kod Sandy-a stavis napon i mnozilac i dovidjenja.
Nije sve ni do hladjenja, jednostavno nisu toliko raspolozeni za OC. Sandy su najjaci procesori![]()
Ne isplati i Haswell moras da delidujes ako hoces da ides preko 1,3V, dok moj trazi 1,25V za 4,2GHz kada je u nivou sa 2500K na 4,6GHz. Jedino isplativo resenje je da se uzima i7-4790K, i5-4690K mozda se bolje klokuje od standardnog Haswell-a ali to je tek glup potez jer ides na isto za vise para. I ako bi recimo uzeo neku Z87 plocu, uflesujes novi BIOS i eto ga DevilSamo zato što se bolje klokuju ne znači da su bolji. Ja bih sad vrlo rado zamenio moj za neki haswell ili devil's canyon uz sabertooth mk2.
Stvar je u tome što bih ja mogao moju matičnu i procesor zajedno da prodam možda za 140e, a za haswell bi morao da dam 150e i još toliko za matičnu, a to mi uopšte ne deluje isplativo za ~10% performansi na istom kloku.
Obzirom da je 7950 tema zatvorena,prinudjen sam da pitam ovde - vec neko vreme koristim Gigabyte 7950 WF3 (7970 PCB 8+6) a tek sam danas video kada sam pokusao OC, da je voltaza zakljucana tj. ne mogu je menjati.Probao da gasim Overdrive,palim voltage control iz aferburnera i nista ne pomaze.Jel resenje Bios flash,cemu sluzi onaj bios switch i koji bi bio neki optimalni OC?Pozzz
U pravu si, ovaj forum je davno prestao da bude mesto gde se nesto novo i pametno moze procitati ukljucujuci i moj post/pitanje,neki od nas imaju jako malo vremena a opet ima i onih sa viskom sto tvoj odgovor potvrdjuje, molim moderatore post izbrisu i izvinjavam se svima koji su ga samoinicijativno procitali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari