Šta je novo?

3DMark 11

Na kom kloku su te temperature? Nemoguće da su na 4.2?

Na 4,2GHz i naponu 1,25V u Prime 95 28.1. Build 1. AVX2, temp ide do max 94C. To je kada je manual mode. Mozda da opet namestim hladnjak, ali takav je Haswell.

Znam i ja da se haswell malo više greje, ali mi je prosto neverovatno da toliko ide... Probaj da opet namestiš hladnjak i stavi neku bolju pastu, ako ne, onda pod skalper... :D
Drugar ima isti procesor kao tvoj i baš ću da se poigram malo kad stignem...

Stavio sam Noctua NT-H1 pastu ispod, i to se bas trudio kako treba da je stavim. Probacu da ga skinem pa opet da ga namontiram. Do sad igrao TItanfall i isao je do 60C.

Skinuo sam ga, ocistio skorz, izgleda da 2 heat pipe-a nisu imala paste na sebi skoro uopste. Sada sam se postarao da svaki heatpipe dobije svoju liniju i stavio sam aluminijumske trake sa strana, tako da vazduh vise ne bezi sa strana i gle cuda, max temp u prime 95 28.1 AVX2 mi ide od 88 do 90C na najtoplijem jezgru dok ono najhladnije ide max do 86C. Vent se cak vrti na max 90%. Vrlo dobro, danas cu da probam da ga jo malo kloknem, ali prvo da vidim dokle ide u Crysis 3 :)

Hyper 212 je za klasu (10-15C) losiji od Noctua NH-D14 coolera kada je u pitanju Haswell i OC na vise od 4,2Ghz. Ovo ti govorim iz iskustva jer sam imao Hyper 212+, a sad imam NH-D14 ;)

Hvala bogu da je bolji za klasu. Ne bi kostao 3 puta vise da nije :D Znaci po toj logici 4,5GHz je ostvarivo na D14 ? Idem da kasapim u BIOS-u i5. Da izvucem kako stabilno 4,4GHz. Inace i5-4670K brzi za 15,76% u odnosu na 2500K na istoj frekvenciji.

Poslednja izmena:
4.5ghz nije ja bih rekao nisacim ostvarivo. 4,3-4,4 jeste, a za 4,5 treba ihaaa napona i to nema garancije da ce da ti "poleti". ;)

4.4GHz stabilno :D PLL, VCCIN voltage, Ring Bus ratio, Cashe voltage, dram manulni timing, ceo fazon :) Max temp u IETU 74C :D

4,4 1600MHz 4GHz cashe.png
4,4 Prime 95 LArge FFT.png
Napon od 1,312V sto se vidi je posledica level 8 LLC-a, inace je u biosu 1,296V.

Poslednja izmena:
Poteraj ga još malo, makar za 3dmark ako ne za svaki dan.

xsIXce2.png
Novi rekord... :)

Poteraj ga još malo, makar za 3dmark ako ne za svaki dan.

Pogledajte prilog 144671
Novi rekord... :)
Od toga nista dok se ne ubode brzi ram. Razlika izmedju 4,4GHz sa 1333MHz i 4,4GHz sa 1600MHz ramom je celih 400 poena, ne znam da li bi se takav trend nastavio ali je primetno da Haswell-u prija brzi ram i to se odrazava na testove. I treba mi nesto jace hladnjenje za to, iako u 3DMark 11 dostize samo 60C sa 1,312V, ne usudjujem se da to guram blizu 1,4V jer bi tada i najmanja jaca aktivnost gotovo sigurno zavrsila na 105C :D

Poslednja izmena:
Od toga nista dok se ne ubode brzi ram. Razlika izmedju 4,4GHz sa 1333MHz i 4,4GHz sa 1600MHz ramom je celih 400 poena, ne znam da li bi se takav trend nastavio ali je primetno da Haswell-u prija brzi ram i to se odrazava na testove. I treba mi nesto jace hladnjenje za to, iako u 3DMark 11 dostize samo 60C sa 1,312V, ne usudjujem se da to guram blizu 1,4V jer bi tada i najmanja jaca aktivnost gotovo sigurno zavrsila na 105C :D

Dzabe ti napon, ne mkze Haswell da se klokuje kako valja zbog temperature, a i slabije ide od Ivy-a, a da ne pricam o Sandy-u. Svaki 2500k moze da ide na 4.7-4.8 i da temperature budu normalne.
Provrti malo mark, izigraj se i batali mucenje procesora :)

Dzabe ti napon, ne mkze Haswell da se klokuje kako valja zbog temperature, a i slabije ide od Ivy-a, a da ne pricam o Sandy-u. Svaki 2500k moze da ide na 4.7-4.8 i da temperature budu normalne.
Provrti malo mark, izigraj se i batali mucenje procesora :)
A kvri cu mu se ja napiti samo da mi prodje prijemni. Liquid metal death under the sea :D Nego valja znati dokle moze da ide za ubuduce, posto ovo sto imam nece biti menjano jos 3 godine najdalje.

Poslednja izmena:
A kvri cu mu se ja napiti samo da mi prodje prijemni. Liquid metal death under the sea :D Nego valja znati dokle moze da ide za ubuduce, posto ovo sto imam nece biti menjano jos 3 godine najdalje.

Nije sve ni do hladjenja, jednostavno nisu toliko raspolozeni za OC. Sandy su najjaci procesori :)

Nije sve ni do hladjenja, jednostavno nisu toliko raspolozeni za OC. Sandy su najjaci procesori :)
Haswell moze taman da se klokne da bi biou u nivou sa 5GHz Sandy. I primetio sam da HWmonitor dok mi je radio u pozadini da mi belezi temp, uzimao mi je 200 poena od CPU score-a, uzas. Jednostavno mora dosta napona da bi se ustabilio, cahse mora da se pogodi i napon i njegova frekvencija i input voltage zbog internog VRM-a da bi se dobilo stabilnih 4,5GHz :/

Sve je to sa jako puno natezanja. Kod Sandy-a stavis napon i mnozilac i dovidjenja.

Sve je to sa jako puno natezanja. Kod Sandy-a stavis napon i mnozilac i dovidjenja.
Skinuo sam tutorijal od 4 strane kako do 4,4GHz da doguram i to sam dobio bedak od procesora koji ne moze da ide na 4,4GHz sa 1,25V sto je neki prosek. Moj spada u donjih 20-30%. Ja sam presrecan i sa 4,4GHz :)

Globalno se losije klokuju, sta je tu je. Imao sam i ja los primerak 2500k, ali je uz visi napon ipak radio na 4.8ghz. Dzabe tutoriali, dobar primerak je tu najbitniji

Kod APU, koliko command rate utice na brzinu? Je li probao neko ima li razlike u 3d markovima?

Samo zato što se bolje klokuju ne znači da su bolji. Ja bih sad vrlo rado zamenio moj za neki haswell ili devil's canyon uz sabertooth mk2.
Stvar je u tome što bih ja mogao moju matičnu i procesor zajedno da prodam možda za 140e, a za haswell bi morao da dam 150e i još toliko za matičnu, a to mi uopšte ne deluje isplativo za ~10% performansi na istom kloku.

Za ono sto koristi vecina ljudi, a verovatno i ti je i te kako dovoljan Sandy. ;)

Jedino logicno da se sandy zameni je zbog garancije, posto je vecini istekla. Za 4670k i neku pristojnu plocu treba preko 300e, a 2500k i ploca idu za 150e, tako da je 150e dodatnih prilicno puno. Da ne pricamo sto noviji procesori nisu doneli neki pomak u performansama.

Kako nisu , bolje se greju :D

Samo zato što se bolje klokuju ne znači da su bolji. Ja bih sad vrlo rado zamenio moj za neki haswell ili devil's canyon uz sabertooth mk2.
Stvar je u tome što bih ja mogao moju matičnu i procesor zajedno da prodam možda za 140e, a za haswell bi morao da dam 150e i još toliko za matičnu, a to mi uopšte ne deluje isplativo za ~10% performansi na istom kloku.
Ne isplati i Haswell moras da delidujes ako hoces da ides preko 1,3V, dok moj trazi 1,25V za 4,2GHz kada je u nivou sa 2500K na 4,6GHz. Jedino isplativo resenje je da se uzima i7-4790K, i5-4690K mozda se bolje klokuje od standardnog Haswell-a ali to je tek glup potez jer ides na isto za vise para. I ako bi recimo uzeo neku Z87 plocu, uflesujes novi BIOS i eto ga Devil :)

Obzirom da je 7950 tema zatvorena,prinudjen sam da pitam ovde - vec neko vreme koristim Gigabyte 7950 WF3 (7970 PCB 8+6) a tek sam danas video kada sam pokusao OC, da je voltaza zakljucana tj. ne mogu je menjati.Probao da gasim Overdrive,palim voltage control iz aferburnera i nista ne pomaze.Jel resenje Bios flash,cemu sluzi onaj bios switch i koji bi bio neki optimalni OC?Pozzz

Obzirom da je 7950 tema zatvorena,prinudjen sam da pitam ovde - vec neko vreme koristim Gigabyte 7950 WF3 (7970 PCB 8+6) a tek sam danas video kada sam pokusao OC, da je voltaza zakljucana tj. ne mogu je menjati.Probao da gasim Overdrive,palim voltage control iz aferburnera i nista ne pomaze.Jel resenje Bios flash,cemu sluzi onaj bios switch i koji bi bio neki optimalni OC?Pozzz

Žašto uvek isto svuda???????

U pravu si, ovaj forum je davno prestao da bude mesto gde se nesto novo i pametno moze procitati ukljucujuci i moj post/pitanje,neki od nas imaju jako malo vremena a opet ima i onih sa viskom sto tvoj odgovor potvrdjuje, molim moderatore post izbrisu i izvinjavam se svima koji su ga samoinicijativno procitali.

U pravu si, ovaj forum je davno prestao da bude mesto gde se nesto novo i pametno moze procitati ukljucujuci i moj post/pitanje,neki od nas imaju jako malo vremena a opet ima i onih sa viskom sto tvoj odgovor potvrdjuje, molim moderatore post izbrisu i izvinjavam se svima koji su ga samoinicijativno procitali.

Da vremena imam ko pleve, a ti jos vise koliko vidim. Umesto da si kucao meni mogao si samo u googletu da ukucas par slova vise, ili u toj staroj temi koju si nasao sve lepo pise, ali ne svi ocemo zlatan tanjir i da se ne potrudimo ni malo.

Nazad
Vrh Dno