Imao sam (maltene)sve generacije voodoo-a.Zar oni nisu propali zbog toga sto su kupili stb i prodavali 3dfx by 3dfx za manje para od partnera i vise niko nije hteo da proizvodi kartice sa njihovim cipom?
Onda sam ja nacisto izlapeo:S
Izvinjavam se na svojoj gluposti:/ Nisam imao nameru da ispadam pametan,ql ili sta vec,jednostavno ubedjen sam bio(a delimicno i dalje) da sam imao 16mb verziju..mada moguce da je to moje ubedjenje,zapravo rezultat toga sto mi je u secanju ostalo voodoo 12mb + S3virge 4mb = 16mb
Neam pojma,sve u svemu bilo je uzivanje igrati u njemu![]()
Da je taj Voodoo cemu valjao ne bi propao![]()
:d
Bezveze, 3dfx je doneo revoluciju u svet 3d igara. prelazak sa virga 3d sa 4mb, na voodoo 1 je skoro bio kao prelazak sa spectruma na amigu. Pa ja sam kupio svoj prvi PC samo zbog te kartice(imao sam tada, a i sada AMIGU). Tako da se nemoze reci da nije valjao, a sto su neki bili pametniji, bogatiji, uticajniji i u narednim godinama uspeli da sahrane konkurenciju je vec neka druga prica. E sada neki nisu odmah uskocili u taj voz, nije bilo bas povoljno.Ali oni su bili jedini koji su nudili voznju na tom nivou u tom vremenskom periodu. Ko je u ono vreme vozio voodoo seca se sta je on donosio u odnosu na konkurenciju, Jednom recju REVOLUCIJU :-devil-:Da je taj Voodoo cemu valjao ne bi propao![]()
Zadnja generacija Voodoo 5 6000 je bila monstrum doslovno,imala je 2 VSA-100 (Voodoo Scalable Architecture) chipa,bilo je potrebno dodatno napajanje za nju,duplo duza od ostalih al to ipak nije bilo dovoljno za tron.
Da je taj Voodoo cemu valjao ne bi propao![]()
Prelistaj malo nesto aktuelnije testove i videces da V5 6k moze vrlo lako da se nosi i sa GF3 i GF4 MX vrlo, vrlo lako.
Molim moderatore da ne tupe :d:d
Ovo recimo moram da priznam da nisam znao, imas li neki link, bas me zanima koliko su joj novi procesori davali da "prodise".
http://www.sudhian.com je napisao(la):Looking at our assembled benchmarks, there's no doubt that the Voodoo5 6000 packed one mother of a punch, offering frame rates 30-50% higher than the GeForce2 GTS in most benchmarks and competing well against the Ultra and GeForce3.
Ja sam u jednom trenutku imao 2xVoodoo2 + Matrox M3d + Riva128ZX. Obzirom da sam programer, pokusao sam malo da programiram glide i mogu vam reci da je taj API toliko low-level da je bio grozniji od DX7. Nije ni cudo sto nije preziveo. Da je glide postao standard, ne bi ste videli danasnje igre.
Voodoo je bio samo rasterizer.. nije podrzavao hw transform & lighting i zbog toga je najvise zavisio od brzine CPU-a i optimizovane igre.
Dare, zašto kriješ onog Voodoo 1 koga si poslednjeg nabavio:d:trust:Pre svega, V5 6k ima 4 VSA-100 cipova. V5 5500 ima 2. Druga stvar, V5 6k je bio prejak za svoje vreme; trazio je izuzetno mocan CPU da bi pokazao zube. U to vreme jednostavno nije bilo pravog procesora koji je mogao da isprati ovu zver. Sada ga ima. Prelistaj malo nesto aktuelnije testove i videces da V5 6k moze vrlo lako da se nosi i sa GF3 i GF4 MX vrlo, vrlo lako. A kvalitet 3D prikaza ne moze da se meri uopste. 3dfx je tu bukvalno razbijao, gde je NeVidija stavljala razne hackove i drajverske "optimizacije" da bi izvukla bolji skor u 3DMarku. Aniso filter je bio strava uradjen na 3dfxu.
A radeon... Kakav crni radeon... Tek Radeon 7500 je nesto valjao, ali ni on nije bio nista narocito. 8500 je interesantan zbog DX 8.1, ali u praksi sporiji i od GF3, a kamoli od GF4 Ti.
Za vas ne znam, ali ja imam V2 SLI kod kuce + PCI V3 2000 16MB + AGP V5 5500 i znam o cemu pricam![]()
Dare, zašto kriješ onog Voodoo 1 koga si poslednjeg nabavio:d:trust:
Jel kod ćaleta u kompu i dalje AGP V5 5500?
Da li znate od koga bih mogao da kupim Vodoo 5, model 6000 ocuvanu.Bonus ako neko ima Sve iz paketa (Adapter,kutiju......)
http://en.wikipedia.org/wiki/Voodoo_5_6000
Da li znate od koga bih mogao da kupim Vodoo 5, model 6000 ocuvanu.Bonus ako neko ima Sve iz paketa (Adapter,kutiju......)
http://en.wikipedia.org/wiki/Voodoo_5_6000
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari