Šta je novo?

3D ready @#$!@!$

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
saznah da ce nam trebati novi televizori za 3D naocare. sa nalepnicom 3D ready..
ccc, shishaju nas ko ovce. mislim stvarno..
eto moja panasonic plazma kao moze da prikaze 100Hz ali samo kao dupliranih 50Hz.

kad vec panel moze da se osvezava tom brzinom onda je jednostavno i jeftino podesiti elektroniku (to je bar skoro dzabe) i da radi sa prokletim 3D.

Ili uzmes htpc i nvidia naocare i imaces 3d na tvojoj plazmi.. :p

pa o tome pricam, da to ne radi na obicnim televizorima. jesi probao ili pricas napamet?

da bi to radilo plazma mora da moze preko hdmi da prikaze 100Hz u sta ja sumnjam..
kolko sam shvatio ona prima na ulazu 50Hz i onda duplira.

ako je neko tako povezao sa PC-jem molim da javi dal moze da postavi na 100Hz

saznah da ce nam trebati novi televizori za 3D naocare. sa nalepnicom 3D ready..
ccc, shishaju nas ko ovce. mislim stvarno..

Eeee... orange... sa televizorima, i uopšte sa audio/video/TV/foto industrijom je postalo kao i sa kompjuterima. "Napredak" novih tehnologija je na mesečnom nivou. Što smo kupili danas, "neupotrebljivo" je dogodine. Moramo kupiti novo.

ma kakve naočare, ja ću kupiti jedino neki koji radi u 3D bez naočara

ma kakve naočare, ja ću kupiti jedino neki koji radi u 3D bez naočara

Veruj mi da ne zelish neki koji radi bez 3D naochara :d Ako si ikada video autostereoscopic 3D displej (u shta iskreno sumnjam), znao bi da je na njima mnogo teze gledati 3D, da ne pricham da efekat ne moze da dostigne taj nivo kao sa naocharima... Probao sam sve dostupne 3D ekrane i efekat sa naocharima je a) najubedljiviji, b) najkvalitetniji.

3D bez naocara se nece koristiti u domacinstvima skoro, ali planiraju da ga zavrse da bude upotrebljiv za otprilike dve godine.

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qB4-CLMBLEI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qB4-CLMBLEI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b4VidUn-3xA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/b4VidUn-3xA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Igrao sam igre na Philips WOWvx 42" 3D ekranu josh 2007 - preshao ceo Quake4, COD MW, Prince of Persia Sands of Time i josh poneshto. Ali efekat je dosta loshiji od onog koji dobijash sa Nvidia 3D vision + morash dosta da se zezash sa instaliranjem/nameshtanjem D3D/OpenGL drajvera, shto kod nvidije radi "out of the box".

BTW, Samsung ekran u prvom klipu vrti video koji je pre 3 godine bio na Philips 3D ekranima (shto govori o tome da je kontent za 3D ekrane bez naochara jako teshko naci), dok ovaj Kinez iz TCL-a u principu ni ne zna tehnologiju koja se koristi u njegovim displejima - mislim na lenticular u naocharima (ROLFMAO), "this display has 8 viewing zones, I think..", "wider angle of viewing", "realtime 2D to 3D conversion" (ROFLMAO na kvadrat).

Poslednja izmena:
Problem je to sto trenutno moras da stojis u "sweet spot-u" da bi video 3D bez naocara, ako se pomeris samo malo gubis 3D efekat i dobijas samo zamucenu sliku, tako kazu ovi sa avforuma.

Paaa, nije bash tako. Mozesh da se pomerash, ali cesh otprilike na svakih 10 santimetara levo-desno da imash tzv. "mrtvu zonu" zato shto ce ti se preklopiti 2 ugla slike koji nisu kompatibilni... Kod naochara imash samo 2 ugla slike - levi i desni, a kod multiuser autostereo ekrana imash od 5-9 uglova, i kada ti se "prelome" kroz sochivo uglovi 9-1 ili 5-1, dobijesh iskrivljenu (blurovanu) sliku. Svi ostali uglovi su ok.

Imam vec nekoliko struchnih radova na ovu temu, ali su nazalost svi na ruskom poshto sam ih radio za Moskovski univerzitet filmske i fotografske umetnosti... Moracu da ih prevedem sada na nemachki poshto treba da predajem u univerzitetu u Karlsrue-u, ali cu videti da ih prevedem odmah i na srski i engleski da bi mogao narod malo da chita o 3D tehnologijama i displejima.

[OT]
e da Ruje su tu bile daleko ispred svih, secam se neke ruske izlozbe *holograma* u Beogradu pre vise od 20. godina. Mislim da je bilo u Domu Omladine; oni pravi hologrami sa laserima. Izgledali su neverovatno, pravi scifi.. mislim da su cak bili u pravim bojama.

Vrh Dno