Šta je novo?

3d pomoc

CORE 283

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
619
da li moze neko da mi preporuci neki dobar profesionalni tutorijal disk za maju (eventualno za max), i ako mozda zna gde moze da se nabavi ...

poz

za maju najbolji komercijalni tutorijal diskovi su oni iz studija GNOMON.Znam da je Plato imao te diskove dok ih ^*%&! legalisti nisu zatvorili. MOzda ih je neko ipak kupio u medjuvremenu pa se raspitaj.
Da, takodje potrazi na samom sajtu maye da li imaju neke free promotivne diskove. Softimage ima jedan takav, mnooogo dobar, promotivni disk sa video tutorijalima, primerima itd....

za max ima strucnijih ljudi od mene koji ce ti reci.

damjane mislim da njemu ne trebaju plaginovi nego tutorijali tipa onih time lapse videa koji smo mi dobili na onom disku Experience Softimage, ili kako vec. Ali ok dok ne nadje tako nesto moze da skine i sa neta, garantovano ima tako nesto. ja sam skinuo jedan modeling time-lapse video tutorijal za max nedavno

imam ja taj dupli expirience disk za softimage, stigao mi je ranije
, ima dosta video tutorijala ... dobar je, al ja se nazalost ne bavim softimageom ...

pretezno me interesuju ti tutorijal diskovi za maju, videcu da nadjem te gnomon diskove ... videh na ulici (bulevaru revolucije) neke tutorial diskove za maju .. videcu da ih ponovo potrazim ..

anyway tnx

p.s. ima neko mozda mayu 4.5 da mi sreze, znaci sve diskove i sa tutsima ? ;)

ma ko da je kompani nesto :)

sta je ovo niko nema maju ili nece da nareze ...

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ma kao bi se zalio da radis tamo? :D ... "samo" da naucim Karakternu animaciju i eto posla :D

Napokon si shvatio da nema vajde od chela :hump:

Imam nekoliko dobrih tutorijala za MAX, a bilo je da se nabai i u Exitu. U sustini za Mayu ima dosta korisnih tutorijala i na samom netu, pa ti potrazi. Mada ne znam sta ti znaci ono "profesionalan", jer sve tutorijale rade profesionalci, odnosno to im je u glavnom profesija.

kad kazem profesionalan mislim profesionalan jel nije isto nesto uraditi nesto u maji i napisati o tome tutorijal ..
dakle zanimaju me razumljivi step by step tutorijali .. a ne znas uradis ono i ovo i to ti je otprilike to ;) na to mislim
al nije vazno ...
tnx anyway

by the way
pronasao sam taj gnomon tutorijal kod skca
barem ja sam nabasao na jedan .. i mogu reci da nije los
al na ovom je veoma los kvalitet video zapisa
i jedino mi bedak .. sto je tema deformers u maji .. mene je pretezno zanimao organic modeling .. itd
ali inace i ovome dosta toga korisnog moze da se nauci ...

Ma bre mazi box modeling nema veze sa organic modelingom:) to je kao da poredis babe i zabe:p mozda si mislio da se ljudi vise opredeljuju za box modeling kod organic modelinga. Ali ovo mazi sto si rekao "mozes da pogledas neke druge tutorijale pa provalis sta te interesuje" to je vec ucenje napamet i to nikom ne preporucujem

pa pazi uopste modeling moze da se izvede preko tri nacina ... box modeling, nurbsima i surface tools
ja imam jedan dobar max tut koji te uci kako da napravis tri razlicite glave svakim nacinom .. ( www.interactivetrainingcd.com )
posto sam presao taj box modeling tut .. za ne znam i ja koliko dana
smorio sam se .. i nije mi se jednostavno nastavljalo ... a jos sam imao nekih problema sa maxom .. nerviralo me .( sad ne znam da li mi je bio ne precizan mis ili je to bilo do maxa) to sto sam morao jedan vertex da centriram pola sata i nije mi radio weld .. .tako da mi se to modeliranje oduzilo ;)
bice da u nurbs ima .. lezi resenje za brze i bolje modeliranje ili mozda gresim ...

nurbs je bolje resenje za modelovanje 'tehnike' a modelovanje zivih objekata ako vec imash neke referentne slike u pozadini ili u glavi vec razradjen oblik. Ja ipak preferiram poly modeling...

CORE 283 je napisao(la):
pa pazi uopste modeling moze da se izvede preko tri nacina ... box modeling, nurbsima i surface tools
ja imam jedan dobar max tut koji te uci kako da napravis tri razlicite glave svakim nacinom .. ( www.interactivetrainingcd.com )
posto sam presao taj box modeling tut .. za ne znam i ja koliko dana
smorio sam se .. i nije mi se jednostavno nastavljalo ... a jos sam imao nekih problema sa maxom .. nerviralo me .( sad ne znam da li mi je bio ne precizan mis ili je to bilo do maxa) to sto sam morao jedan vertex da centriram pola sata i nije mi radio weld .. .tako da mi se to modeliranje oduzilo ;)
bice da u nurbs ima .. lezi resenje za brze i bolje modeliranje ili mozda gresim ...

Jel mozemo da se dogovorimo da mi narezes taj cd?

silvereye je napisao(la):
nurbs je bolje resenje za modelovanje 'tehnike' a modelovanje zivih objekata ako vec imash neke referentne slike u pozadini ili u glavi vec razradjen oblik. Ja ipak preferiram poly modeling...

ti radis bese u maxu ?

Ovako, sto se tice onog tutorijala koji pokazuje kako se prave tri razlicite glave u Max-u (pomocu box modelinga, pomocu splineova, i pomocu NURBSA), imam i ja, i nije los, cak sta vise mislim da je veoma dobar. Moze da razjasni neke stvari, i da pomogne da pocnes da razmisljas na pravi nacin, a ima i par caka. Naravno da ne treba od toga ocekivati nesto tipa, pogledam pa naucim sve sto me interesuje, ali je dobra dopuna.
Dalje, slazem se sa Muzzijem da je princip rada u stvari isti. Jednostavno treba razgraniciti neke stvari, odnosno sta je sta, to jest nauciti osnovne principe modeliranja, a ostalo je na coveku.
Kada je u pitanju Box ili NURBS modeliranje, onda tu sve zavisi od ukusa, odnosno sta kome vise lezi, tako da treba probati i jedno i drugo, pa prelomiti. Ja licno sam sve radio preko Box-ova, jer jednostavno sam se zalepio za Max a tamo su NURBS-ovi odvratno implementirani, i jednostavno covek moze da izgubi zivce. Onda poceo da se zezam sa Mayom, i sad su mi NURBS-ovi bolji, ali ipak je za neke stvari Box nezamenjiv (na primer low-poly modeliranje).

Sto se tutorijala tice, opet, ponavljam Muzzy-ja. Ne mora striktno neki za Mayu, moze da se pogleda i neki drugi, samo da se stekne osecaj sta i kako....

"Ko bi rekao da su svi profesionalni igraci?" ;P

CORE 283 je napisao(la):
da li moze neko da mi preporuci neki dobar profesionalni tutorijal disk za maju (eventualno za max), i ako mozda zna gde moze da se nabavi ...

poz

Imam nekoliko diskova tutoriala za Mayu iz bivseg Platoa :)

Dopuna

vladan je napisao(la):
Imam nekoliko diskova tutoriala za Mayu iz bivseg Platoa :)

Ako ti treba javi na mail.

Pitanje: kako se ono krekuje 4,5 i pozdrav za animaxwizards. ;)

Re: Dopuna

vladan je napisao(la):
Ako ti treba javi na mail.

Pitanje: kako se ono krekuje 4,5 i pozdrav za animaxwizards. ;)
vazi, poslacu ti private message .. posto imam problema sa mejlom ...

a maja se krekuje tako sto ako nemas instaliranu mreznu karticu instaliras microsoft loop back driver ... to ti ustvari simulira mreznu karticu .. zatim pokrenes onaj krek i generishesh sve serijske brojeve i to sacuvas kao AW.DAT i License.dat u FLEXLM dirketorijumu i to ti je to ... ako ne uspes javi ...

Re: Re: Dopuna

CORE 283 je napisao(la):
vazi, poslacu ti private message .. posto imam problema sa mejlom ...

a maja se krekuje tako sto ako nemas instaliranu mreznu karticu instaliras microsoft loop back driver ... to ti ustvari simulira mreznu karticu .. zatim pokrenes onaj krek i generishesh sve serijske brojeve i to sacuvas kao AW.DAT i License.dat u FLEXLM dirketorijumu i to ti je to ... ako ne uspes javi ...

nema frke nasao sam uputstvo za Mayu.

Napisi mail pa da organizujemo. :)

Vrh Dno