kovacm
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.01.2005
- Poena
- 870
Hi,
evo vec par dana pokusavam da napravim simulaciju moje sobe u 3D Maxu.
Naime treba da okrecim sobu i da napravim kompletno novo osvetljenje. Ideja mi je da postavim celu scenu u maxu (v.8) i da menjam parametre (sunce, raspored svetla, boja zidova) i da vidim sta je najbolje.
Problem je sto vec tri dana ne mogu da ukapiram kako treba da podesim scenu da bih dobio realne rezultate.
- Soba je napravljenje u pravim dimenzijama
- Korsitim Daylight system sa EI suncem
- Zidovi imaju samo dufuznu boju
- pod je parket uzet gotov iz biblioteke materijala
- render je mental ray sa ukljucenim global ilumination i final gathering
- exposure control je logarithmic sa ukljuceim extrerior day light
e sad problem je sto u preview prozora exposure controle scenu vidim lepo i realno ali kad pustim rendering uvek dobijem celu scenu tamniju sa nejednakom bojom na zidovima... da poludim.
ne znam kako treba da setujem mental ray parametre ni exposure controlu.
ako neko ima iskustva sa rendovanjem dnevnih scena sa sto je moguce realnijim parametrima molim da mi da neke smernice.
(tutorijala ima gomila, dosta toga sam pricatao/probao, ali radije bih da popricam sa nekim ko ima iskustva)
cu
evo vec par dana pokusavam da napravim simulaciju moje sobe u 3D Maxu.
Naime treba da okrecim sobu i da napravim kompletno novo osvetljenje. Ideja mi je da postavim celu scenu u maxu (v.8) i da menjam parametre (sunce, raspored svetla, boja zidova) i da vidim sta je najbolje.
Problem je sto vec tri dana ne mogu da ukapiram kako treba da podesim scenu da bih dobio realne rezultate.
- Soba je napravljenje u pravim dimenzijama
- Korsitim Daylight system sa EI suncem
- Zidovi imaju samo dufuznu boju
- pod je parket uzet gotov iz biblioteke materijala
- render je mental ray sa ukljucenim global ilumination i final gathering
- exposure control je logarithmic sa ukljuceim extrerior day light
e sad problem je sto u preview prozora exposure controle scenu vidim lepo i realno ali kad pustim rendering uvek dobijem celu scenu tamniju sa nejednakom bojom na zidovima... da poludim.
ne znam kako treba da setujem mental ray parametre ni exposure controlu.
ako neko ima iskustva sa rendovanjem dnevnih scena sa sto je moguce realnijim parametrima molim da mi da neke smernice.
(tutorijala ima gomila, dosta toga sam pricatao/probao, ali radije bih da popricam sa nekim ko ima iskustva)
cu