Šta je novo?

3COM Hardverski PCI modem

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Gde se u Beogradu najpovoljnije može naći pomenuti 3COM-ov Hardverski PCI modem?

Video sam u cenovniku neke od firmi koje se reklamiraju na PC Berzi da imaju u ponudi 3COM modeme... Bilo je nekih od 15€!

ali daleko od toga da je hardverski

Tako nešto više ne postoji. Video sam negde krajem 2000-te u Mađarskoj, ali u nekoj extra izvedbi i po extra ceni. Ovi su svi DSP modemi. Kupi externi USR 563x.

evo jednog pitanjca ,,,, zasto mi se cini da su stari modemi mnogo bolji od ovih novih? Ja imam starog lucenta. koji radi ko zmaj. veza mi u zivotu nije pukla. sad ga koristim na staroj centrali. Ovi novi sa novim agree chipom se raspadaju koliko su losi.

da, mnogo su bolji stari modemi..

bedak je što ti se danas izbor svodi na to da ili trpiš blokiranje celog kompa pri dizanju i spuštanju veze ili držiš još jednu kutiju na stolu i još jedan ciglasti utikač u zidu..

nekad sam igrao kvejk dok modem pokušava da dobije vezu, danas ne mogu ni pasijans.. sva sreća pa ovaj smin radi ok, retko je zauzeto..

bgillegal je napisao(la):
evo jednog pitanjca ,,,, zasto mi se cini da su stari modemi mnogo bolji od ovih novih? Ja imam starog lucenta. koji radi ko zmaj. veza mi u zivotu nije pukla. sad ga koristim na staroj centrali. Ovi novi sa novim agree chipom se raspadaju koliko su losi.

Probaj "Search"! 🙂

vudu_dva je napisao(la):
da, mnogo su bolji stari modemi..

bedak je što ti se danas izbor svodi na to da ili trpiš blokiranje celog kompa pri dizanju i spuštanju veze ili držiš još jednu kutiju na stolu i još jedan ciglasti utikač u zidu...

Mislim da sa USR 56k soft modemu koji može da se nadje za 15€ ne secka komp. pri kačenu / skidanju sa NET-a... Uz to mislim da je trenutno best-bye soft-modem!
Ispravite me ako grešim.

SuperStarr je napisao(la):
Mislim da sa USR 56k soft modemu koji može da se nadje za 15€ ne secka komp. pri kačenu / skidanju sa NET-a... Uz to mislim da je trenutno best-bye soft-modem!
Ispravite me ako grešim.
bem li ga ako je za 15e best buy
pogledaj i zoltrix sa conexant hcf shipom kao i onaj sweex sa intelom na kom velikim slovima pise hardware
jeftiniji su od usr/3com a isto rade posao

Sentenced je napisao(la):
Kontaktiraj ove momke ako oni već nisu tebe 😀
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=44649

Imali su USR ali i još bolje (meni bolje rade) Intel modeme.

Na zalost tih USR PCI modema, kod nas, nema vise.Radi se o vrlo kvalitetnim modemima sa najboljim odnosom cena-kvalitet.

Mislim da jos uvek negde mogu da se nadju ali sa cenom od oko 20-22e

Pozdrav

simpson H je napisao(la):
Na zalost tih USR PCI modema, kod nas, nema vise.Radi se o vrlo kvalitetnim modemima sa najboljim odnosom cena-kvalitet.

Mislim da jos uvek negde mogu da se nadju ali sa cenom od oko 20-22e

Pozdrav
Ali preporučih čoveku one vaše cool Intel modeme koji su meni još bolji od tih USR. Uzeo sam ih već jedno četiri - pet komada od vas i svi super rade. To je valjda dovoljna preporuka 😉

Filo je napisao(la):
bem li ga ako je za 15e best buy
pogledaj i zoltrix sa conexant hcf shipom kao i onaj sweex sa intelom na kom velikim slovima pise hardware
jeftiniji su od usr/3com a isto rade posao

Ne znam za te Intele ali meni ovaj (Origo?) sa Conexant secka pri logovanju i skidanja sa mreže... Sa USR mi se to nije dešavalo... To je sitnica koja mi mnogo znači.
BTW, veze (konekcija, download) su iste (bukvalno) sa oba modema...

Simpson H je napisao(la):
...Mislim da jos uvek negde mogu da se nadju ali sa cenom od oko 20-22e...

Šteta 🙁, kad sam rekao best-bye za 15€, mislio sam na vas... 🙂

SuperStarr je napisao(la):
Ne znam za te Intele ali meni ovaj (Origo?) sa Conexant secka pri logovanju i skidanja sa mreže... Sa USR mi se to nije dešavalo... To je sitnica koja mi mnogo znači.
cekaj malo,jedno pitanje
koliko se ti to puta dnevno ili na sat konektujes na net i zasto je toliko bitno da ne secka mp3 i sl. kad se konektujem na net?
to sve traje citavih 2 sekunde
a to je ono sto ja u toku jednog dana definitivno mogu da izdrzim bez da se nerviram sto skupo placeni modem od 600din secka

Pazi, ako imam komp od preko 2GHz gomilu rama i svega ostalog očekujem da kada u devet uveče pokušavam da se konektujem na net da proverim mail moje psovanje Telekoma nadglasa muzika koja ne secka i još više mi ide na nerve. Mislim da moje mišljenje dele i ostali članovi. Valjda je za ovolike godine tehnologija dovoljno napredovala da modem koji radi na kompu od 100MHz i 16Mb rama kompletno ne istrokira komp koji je više od 20X brži od pomenutog. :,,:
Znam da komentar nije bio upućen meni :d

ti modemi iz doba "komp od 100MHz i 16Mb rama" su u to vreme kostali 300 i vise DM a same masine su kostale 5000DM(P1 66MHz je kostao toliko kad se pojavio, naravno na nasem trzistu)
a sad modem kupis za 300 i vise din a komp za 300€, sto je, moras priznati primetnа razlika.
a sta ocekujes za 10e?
pa za te pare ne mozes popiti 3 piva kako treba negde u gradu
da uz modem idu i 2 ruskinje koje ce te "relaksirati" u teskim trenutcima dok ti "u devet uveče pokušavam da se konektujem na net da proverim mail moje psovanje Telekoma nadglasa muzika koja ne secka i još više mi ide na nerve"?
kupi sad modem od 10500din(300DM) pa nece seckati

Poslednja izmena:
Lucent kojeg sam pre Coexanta imao nije seckao, na primer!
A cena je još na strani Lucenta...
E sad, što je taj Lucent otkazao iz "čista mira" i što ga više niko nema u ponudi - to je već druga priča... 😉

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
ti modemi iz doba "komp od 100MHz i 16Mb rama" su u to vreme kostali 300 i vise DM a same masine su kostale 5000DM(P1 66MHz je kostao toliko kad se pojavio, naravno na nasem trzistu)
a sad modem kupis za 300 i vise din a komp za 300€, sto je, moras priznati primetnа razlika.
a sta ocekujes za 10e?
pa za te pare ne mozes popiti 3 piva kako treba negde u gradu
da uz modem idu i 2 ruskinje koje ce te "relaksirati" u teskim trenutcima dok ti "u devet uveče pokušavam da se konektujem na net da proverim mail moje psovanje Telekoma nadglasa muzika koja ne secka i još više mi ide na nerve"?
kupi sad modem od 10500din(300DM) pa nece seckati
Ja i dalje imam komp P1 od 100Mhz na kome trenutno radi isti modem kao i na mom "novom" kompu i na oba podjednako "secka". A modemi o kojima pričamo nisu od 300din već 15-20€ što je bitna razlika i spadaju u skuplje interne modeme. Kući trenutno imam tri modema: Lucent ~7€ Intel ~15€ i USR ~60€ tako da ih "ima" a probao sam kod mene sve moguće modele. Još uvek stojim iza toga da za 15€ treba da se dobije proizvod koji funkcioniše kako treba, a za 300din...... pa valjda se zna. Ruskinje plaćam odvojeno 😉 :whip:

Pa ako pustate muziku iz winampa ukljucite "Allow hardware acceleration" koji se nalazi u Winamp Preferences->Output->DirectSound Output.
Isprobano na nekoliko kompova i nijednom nije secnula pesma u vreme konektovanja!

Poslednja izmena:
Ja naprimer, ne mogu da "čekiram" tu opciju, da nije možda do integrisanog Realtek-a na ploči?
Koju ti zvučnu koristiš?

Trenutno koristim Live. Koristio sam integrisanu Realtek ALC650 i mogao sam da uključim tu opciju.
Koji Winamp imaš?Ja imam 2.95 i 5.0 i u oba mogu da uključim "Allow hardware acceleration"

Još uvek stojim iza toga da za 15€ treba da se dobije proizvod koji funkcioniše kako treba, a za 300din...... pa valjda se zna. QUOTE]
i ja stojim iza toga da za 15e ne mozes dobiti kvalitetnu komponentu pa sta god da je - i kvalitetni misevi kostaju vise 😉

Filo je napisao(la):
i ja stojim iza toga da za 15e ne mozes dobiti kvalitetnu komponentu pa sta god da je - i kvalitetni misevi kostaju vise 😉
Moja sva tri misha su placena manje od 15€ i josh četiri na poslu, svi od različitih proizvođača i svi rade perfektno 😉 :eyebrows:
Možda kupovina na pravom mestu ???

Poslednja izmena:
Pogledao sam Pakomovu nabavku :

US ROBOTICS
PCI 56K INT OEM - 300 komada

Jel to to?

Moja sva tri misha su placena manje od 15€ i josh četiri na poslu, svi od različitih proizvođača i svi rade perfektno 😉 :eyebrows:
Možda kupovina na pravom mestu ???
zavisi sta rade perfektno i po cijim kriterijumima 😉 :eyebrows:

Filo je napisao(la):
zavisi sta rade perfektno i po cijim kriterijumima 😉 :eyebrows:
Po mojim (čitaj najvišim) :guitar:

Fica je napisao(la):
Trenutno koristim Live. Koristio sam integrisanu Realtek ALC650 i mogao sam da uključim tu opciju.
Koji Winamp imaš?Ja imam 2.95 i 5.0 i u oba mogu da uključim "Allow hardware acceleration"

2.87 i 5.02 i ne mogu čekirati opciju, skrivena je (fade-ovana 😉 ).

Nazad
Vrh Dno