Šta je novo?

38x0 problemi....

• Začetnik teme Začetnik teme Boki.N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skor 10.946 3DM2k6
Nego, ovo su uglavnom Saphire kod nas. Neka se javi neko ko ima drugog proizvodjaca.
Sta se postize ovim modovanim BIOS-om? Samo bolji o/c ili jos nesto?

Poslednja izmena:
Skor 10.946 3DM2k6
Nego, ovo su uglavnom Saphire kod nas. Neka se javi neko ko ima drugog proizvodjaca.
Sta se postize ovim modovanim BIOS-om? Samo bolji o/c ili jos nesto?

Kod mene je referentna ATi kartica, moram priznati da se sa boljim biosom smanjila i temp, ali to uzmite sa rezervom, jer tek sa zamenom paste kako na mem čipovima, tako na grafičkom procesoru, tek onda se primetila drastična razlika.

Kod mene je referentna ATi kartica, moram priznati da se sa boljim biosom smanjila i temp, ali to uzmite sa rezervom, jer tek sa zamenom paste kako na mem čipovima, tako na grafičkom procesoru, tek onda se primetila drastična razlika.

Pa da, kartica sa Bench testa....mada su i Saphire mislim referentne. Nijedan drajver niti GPU-Z ne prijavljuju je kao Saphire.

Evo ja imam "drugaciju" -PowerColor...Mada mislim da su sve vrlo slicne,Barem ove se fabrickim kulerom.
Ova je def na 777/1126 MHz, a ja sam je podigo na 840/1243 MHz.To je za sad jer nemam vemena danas za dalje ispitivanje.3DMark 06 je 10750...
Ajd i da pitam nesto...Temperatura na ovim frekv. je dok ovo kuckam 55-56 C sa podesenim fanom na fix 60%(Jedva se cuje).Jel to u redu???
Pozz..

Prilozi

• Powercolor 3870.jpg
    Powercolor 3870.jpg
    174.4 KB · Pregleda: 124
  • Powercolor2.jpg
    Powercolor2.jpg
    127.3 KB · Pregleda: 71
  • sshot-6.png
    sshot-6.png
    247.9 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Ja uzeh Club 3d 3870 , zadovoljan preformansama medjutim greje se ko luda, probacu sa promenom paste..

Promeni je, takodje probaj rucno da u Riva Tuneru 2.06 podesis broj obrtaja ventilatora.

Da kada povecam broj obrtaja na 40% temp je prihvatljiva i buka nije nista vece od 25% , medjutim zar ne bi to trebalo automatski da se dogadja , kada dostigne nekih npr. 80c da se pojaca ventilator. ? Da li to moze neki novi bios ili drajver da sredi ?

Da kada povecam broj obrtaja na 40% temp je prihvatljiva i buka nije nista vece od 25% , medjutim zar ne bi to trebalo automatski da se dogadja , kada dostigne nekih npr. 80c da se pojaca ventilator. ? Da li to moze neki novi bios ili drajver da sredi ?

Trebalo bi, ali je lose odradjeno. nadji optimum i podesi ga na stalnu vrednost. npr. 50%

I kako onda nekome ko nema pojma o računarima ubaciti u komp neku od HD 38~ a da mu ne bude furuna u kućištu, jer on naravno nema pojma šta je RivaT...bla bla :wall:

Evo ja imam "drugaciju" -PowerColor...Mada mislim da su sve vrlo slicne,Barem ove se fabrickim kulerom...

Potpuno iste, sudeci po slici. Razlikuje se nalepnica 😀 Kada ne radi nista, temperatura je oko 5x-6x C, i ne cuje se, mada se oseca pod rukom da kuciste vibrira. A moje kuciste nije ni malo ni lako ni nestabilno...

ZLI je napisao(la):
..zar ne bi to trebalo automatski da se dogadja...

Dogadja se, itekako. Mozda je kod tebe neki losiji BIOS. Inace ume bas da se zavrti...i da buchi. Pojacava i smanjuje obrtaje, bas se da primetiti.

MadMan je napisao(la):
I kako onda nekome ko nema pojma...

Onaj ko nema pojma tesko da ce uzeti 3870. Nece ni da o/c niti da primeti grejanje...

Nego...dzaba napucavanje kartice i slicne egzibicije. Ako [email protected] ne moze dovoljno da pripomogne kartici u maximalnom mucenju..nista se drasticno ne dobija maltertiranjem doticne.
Dok programeri ponovo ne pocnu da pisu optimizovane kodove...dzabe hardver.

Poslednja izmena:
3850 se greje kao luda ako se ne ubrza vent(na defoltu), ja sam se na moju skoro opeko' 😉

Moja je isla preko 90c.

Poslednja izmena:
Ja sm stavio fan na fix 60% i temp su pale 55-58 C.

Poslednja izmena:
Sta mislite, nagradno pitanje: hoce li Ati IKADA izbaciti iole funkcionalan drajver u paketu sa karticom?

Kod ortaka: 3850 nikako da se instalira (imao je nV u mashini pre toga, sa poslednjim drajverima). Moze na silu, rucno, ali secka tu i tamo. Nikakvo ciscenje drajvera, sistema, registry-ja...nije pomoglo. Morao je cist sistem. A planirao je lep igracki vikend...
Jeste, malo se vise greje, ali je tihaaaa

Isti problem sam imao i ja, i nije mi pomoglo ni downloadovanje frameworka 2.0, i dalje se kartica bunila, ali uspeo sam i to da rešim naime radi se o Sapphire-ovoj ediciji HD3850, a problem sam rešio tako što sam instalirao drivere koje sam dobio uz nju i na tim driverima već postoji framework koji kad se instalira sve radi savršeno, posle sam samo instalirao preko njih 7.11, a juče sam skinuo i instalirao 7.12.

Hvala bogu ali za sada sve radi savršeno 🙂

...a juče sam skinuo i instalirao 7.12.
Hvala bogu ali za sada sve radi savršeno 🙂

7.12 ispravljaju prvobitne bagove.
Aquarium sada radi normalno, logon screen koji imam (jedan specifican) takodje. Prethodno mi je brljavio sa bojama i gradijentom.
Nemam vise seckanja u NFS PS.
Cini mi se i da se ventilator drugacije ponasa u radu. Mada je to moguce i posledica novog BIOS-a.

Problem sa Dirt-om. Kartica je 3850 i dirt se vuce, samo ne secka u 640x480. Instalirao Dirt patch 1.2 i nove ati drajvere 7.12 i nista. U cemu je caka? Sa starom 8600 gts sve je letelo u 1024x768 na fullu.

Drugaru na 3850 sve radi super. Meni na 3870 takodje.
Win od nule...:d

Poslednja izmena:
E ljudi nabavih pre neki dan 3850 i imam par nedoumica:
1) Zasto se kartica greje toliko puno pre instaliranja drajvera? Zar je moguce da obaranje kloka u 2D skoro prepolovi zagrevanje. Ako ceprkam u biosu nesto 10-ak minuta, ode temperatura preko 70 stepeni
2) Jel mozete vi u RivaTuner-u da namestite fan na nesto izmedju 40% i 60%? Ja jok
3) MagicTune mi ne radi na 3850. Ima li jos neko tih problema?

1.greje se jer nisi namestio fan da radi na vise obrtaja.
2. mora da moze (samo se enejbluje low level fan control i stavis fixed npr 60%)
kod mene su temperature u 2d default 40c/ 750/1050 55c fan je na 60%

Poslednja izmena:
Ma moze na 60%, ali je bucno. Moze na 40% ali je premalo. Ne mogu da namestim izmedju ta dva, jel sta god da stavim on mi promeni ili na 60% ili na 40%, zavisi kojoj sam vrednosti blizi.
A ovo za fan, mislim da nisi u pravu 100%. Sama instalacija drajvera obori temperaturu, bez ceprkanja u RivaTuner-u sa fan-om. Znaci da moze da bude samo zbog toga sto se klok u 2D smanji na 300MHz. Ne znam da li se klok obara u 2D i pre instaliranja drajvera, ali dok sam instalirao windows bila je ko ringlica 🙂

Ma moze na 60%, ali je bucno. Moze na 40% ali je premalo. Ne mogu da namestim izmedju ta dva, jel sta god da stavim on mi promeni ili na 60% ili na 40%, zavisi kojoj sam vrednosti blizi.
A ovo za fan, mislim da nisi u pravu 100%. Sama instalacija drajvera obori temperaturu, bez ceprkanja u RivaTuner-u sa fan-om. Znaci da moze da bude samo zbog toga sto se klok u 2D smanji na 300MHz. Ne znam da li se klok obara u 2D i pre instaliranja drajvera, ali dok sam instalirao windows bila je ko ringlica 🙂

Probaj, pokusaj, "saltni" malo do kraja, pa minimum, pa promeni klok. Ima jednom da ga "ubodes" na oko 54-55. Nakon toga samo namesti da stalno podize to pri startu i reseno. Treba nekoli pokusaja jer dosta "varira" u zavisnosti kolika je temp u tom trenutku u auto radu. pomaze da ga stavis 1-2 min na max, da se ohladi i onda ces imati 53%-54%. :wave:

Poslednja izmena:
Onda te nisam razumeo,mozes da stavis na 100% pa onda da vratis na 50% e sada ne znam da li se tada vent vrti stvarno na 50% ili 40% ne znam da li vent ima 4-5 fixnix brzina bez obzira kako stavis,uglavnom kada je na 100% mozes da spustas na koliko hoces.

Poslednja izmena:
onda te nisam razumeo,mozes da stavis na 100% pa onda da vratis na 50% e sada ne znam da li se tada vent vrti stvarno na 50% ili 40% ne znam da li vent ima 4-5 fixnix brzina bez obzira kako stavis,uglavnom kada je na sto mozes da spustas na koliko hoces.

Ne, ima on po 1% ali to malo zeki kod rucnog namestanja. Stavi ga 1 min na 100% pa pokusaj 53%.

Nazad
Vrh Dno