Šta je novo?

38x0 problemi....

• Začetnik teme Začetnik teme Boki.N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,035
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Sta mislite, nagradno pitanje: hoce li Ati IKADA izbaciti iole funkcionalan drajver u paketu sa karticom?

Kod ortaka: 3850 nikako da se instalira (imao je nV u mashini pre toga, sa poslednjim drajverima). Moze na silu, rucno, ali secka tu i tamo. Nikakvo ciscenje drajvera, sistema, registry-ja...nije pomoglo. Morao je cist sistem. A planirao je lep igracki vikend...
Jeste, malo se vise greje, ali je tihaaaa

3870...no problem, proslo sve posle starije ATi grafike, samo noviji drajver...ali onaj kuler kada se inicijalizuje moze dobro da uplashi! A cuje se i na leru, i posle svega 3 min igranja ne tako zahtevne igrice (BMW M3 challenge).
Zatim, pali se omiljeni skrin sejver, ribice...tj aquarium...shta mislite, na shta lici? Gomila poligona, sa ribicama koje plivaju u...neznam cemu. I mehurici se vide 😀
HDMI audio...da ga NE deinstaliram, kako da ubedim sistem da mi NE prebacuje da bude default?

kod mene sve ok proslo sa 3850 (famozni sapphire od 136 eur,pre toga izvadio 8600) osim sto u crysis-u swapuje pocetak dok ne udjem u igru,ostalo je ok za sada,sto se tice pitanja,mislim da nece 😀

Poslednja izmena:
Ljudi kako ste zadovoljni sa sapphire 3850 256mb?i jel ima negde da se uzme sa 512mb?

ja sam zadovoljan,mada je overkill za moj procesor,imam monitor 17,probao cod4,crysis i oblivion (nekih 50% brze nego moja stara karta 8600 gt) ja sve igram na 1600x1200 osim crysisa.

Poslednja izmena:
kontam da ce mi biti dovoljna za 1440x900(o 1680x1050 ni ne razmisljam ) e sad me zanima kolki je potrosac?jel trosi vise od ove moje x1900gt?

kontam da ce mi biti dovoljna za 1440x900(o 1680x1050 ni ne razmisljam ) e sad me zanima kolki je potrosac?jel trosi vise od ove moje x1900gt?

malo trosi cim kod mene radi na chieftecu od 350w (4 venta,proc klokovan na 4300mhz svi naponi su podignuti za proc,northbridge i ddr,kartica klokovana na 715-2050,jos imam 4x512 rama,hard,dvd i tv kartu)

Ja drugaru poručio taj Sapphire za 136€, izgleda je bila poslednja... Valjda će sutra stići pa javljam utiske 🙂

Ko da je bitno kada nema više? 🙂

Negde sam citao da se taj problem sa instalacijom ati-jevih drajvera resava instalacijom Microsoft net frameworka ... a zatim Riva tunera (ili kako se vec zove .. ako to cak nisu driveri za ati-a :Lol ... stvarno ne znam kako to kod atia ide )

Ma nema problema,samo moras runo podesiti obrtaje ventilatora i to je t😵stalo radi kao podmazano!

Kartice malo trose, manje od prethodnika. 70-ca je BUČNA! 50-ca se ne cuje. Greju se obe. 70-ca pod max opterecenjem razvija preko 90C, mada se lako hladi i uglavnom drzi oko 65C.
HDMI problem se resio sam od sebe, tj, posle par ubedjivanja.

Resenje za HDMI je veoma jednostavno, ide se u control panel/ Sounds and audio devices i izabere se zvucna koja se koristi kao default device moze i da se cekira box "Use only default device" i to je sve.

...ide se u control panel/ Sounds and audio devices i izabere se zvucna koja se koristi kao default device moze i da se cekira box "Use only default device" ...

Da, da taj postupak nisam ponavljao 4 puta prve veceri...
A posle, kada je proradio "sam od sebe", igrao sam se sa tim, menjao...i sve je prihvatalo normalno.
Nesto je zatupavio Win privremeno, najverovatnije.

Jel neko ima problem sa pokretanjem 3DMark 05 i 06 sa 3870??
Meni nece da se pokrene uopste.Da li ima mozda neki patch???

Jel neko ima problem sa pokretanjem 3DMark 05 i 06 sa 3870??
Meni nece da se pokrene uopste.Da li ima mozda neki patch???

U Shortcut-u za 3DMark 05 ili 06 target "c:\bla...\bla...\3dmark.exe" prepravi da izgleda kao "c:\bla...\bla...\3dmark.exe" -nosysteminfo
Ima da proradi 😉

Hvala svima na pomoci...Pomogao ovaj hotfix...:wave:

Kad sam poceo jos jedna stvar: Zasto u Everestu nema ocitavanje temp za graficku???Nisam instalirao Catalyst center da nije zato??
Cime da pratim temp za GPU??

Hvala svima na pomoci...Pomogao ovaj hotfix...:wave:

Kad sam poceo jos jedna stvar: Zasto u Everestu nema ocitavanje temp za graficku???Nisam instalirao Catalyst center da nije zato??
Cime da pratim temp za GPU??

Riva Tuner 2.06 Iz nje i overklokuj.

Ok, hvala idem da je malo startujem..
Samo sto sam je ubacio u Komp..🙂

Ok, hvala idem da je malo startujem..
Samo sto sam je ubacio u Komp..🙂

Stavi lepo rucno ventilator na 55% u Riva tuneru, imas fixed podesavanja, ne auto. Namesti klokove 750/1000 i uzivaj! Naravno stikliraj da se ucitava i ventilator i OC prilikom podizanja sistema. sa tvojim procesorom prebacujes 10000 u 3DMarku06
:wave:

Poslednja izmena:
Ljudi da bi ATi 3870 propevala treba da se urade samo dve stvari, tj. treba da se flešuje "no problem BIOS" i obavezno da se promeni pasta (ja sam stavio AS5 na GPU i keramik na mem sinoć, i nisam verovao da će tem GPU-a za 10c da ode dole). Koje velike temp, posle toga nema velike temp, evo kao izgleda situacija posle blagog hirurskog zahvata.

Prilozi

• 05 03.JPG
    05 03.JPG
    278.5 KB · Pregleda: 201
Poslednja izmena:
Stavi lepo rucno ventilator na 55% u Riva tuneru, imas fixed podesavanja, ne auto. Namesti klokove 750/1000 i uzivaj! Naravno stikliraj da se ucitava i ventilator i OC prilikom podizanja sistema. sa tvojim procesorom prebacujes 10000 u 3DMarku06
:wave:

Pa meni je defaul cor 777 Mhz ,a mem 1126 Mhz..Jel mi to sugerises da downclock-ujem???
Inace sa def 3dmark ide 10214..
A ja mislio da je dizem malo...😀

@Spacemaster
cheers

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno